Top 10 beste Switch games van 2018 - Krachtige spellen voor overal

  Dit zijn de beste Switch games van 2018. Voor de Nintendo Switch was 2018 een bijzonder goed jaar. Games als Mario Tennis Aces en Kirby Star Allies wisten ons flink te vermaken, maar er was veel meer en niet alleen uit de stal van Nintendo. Wij zetten de top tien games voor de console op een rij voor je.

  Net als bij de tien beste PlayStation 4 games en de tien beste Xbox One games, zijn niet alle games in deze lijst exclusief voor de Switch te krijgen. Dat betekent niet dat ze niet in deze lijst thuis horen, want deze games tillen je game ervaring op de Nintendo Switch naar een heel nieuw niveau.

  10. Overcooked! 2

  We trappen deze lijst af met Overcooked! 2. De game waarbij Team 17 en Ghost Town Games de handen ineen sloegen laat je namelijk op een heerlijke manier koken. Althans , de game is heerlijk om te spelen. Het koken zelf kan nogal eens hectisch zijn. Je moet in Overcooked namelijk in de gekste keukens aan de slag om nog gekkere gerechten samen te stellen voor je klanten.

  Dat hoef je gelukkig niet alleen te doen, wat de gekkigheid alleen maar vergroot. Je mag je namelijk met maximaal drie andere spelers zowel online als offline culinair uitleven. Overcooked! 2 brengt je niet alleen de gekste keukens en lekkerste gerechten om klaar te maken, maar ook bijzonder veel spelplezier. Een titel die een mooie opening verzorgt voor deze top tien beste Switch games van 2018.

  Overcooked! 2 is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

  9. Captain Toad Treasure Tracker

  Op de negende plek zien we een bekend gezicht in een bekend avontuur voorbij komen. Captain Toad is terug van weggeweest in zijn avontuur als schatzoeker. Captain Toad Treasure Tracker kwam oorspronkelijk al uit voor de Wii U, maar is geheel opgepoetst voor de Nintendo Switch. Puzzel je een ongeluk met deze kleine paddenstoel in de vele kleurrijke werelden die de game je biedt.

  Tijdens het puzzelen met Toad kom je allerlei verschillende vijanden uit het Mario universum tegen. Goomba’s, Shy Guys en ander vijanden proberen je te vangen, maar jij hebt alleen maar oog om je vriendinnetje Toadette te redden. Om het puzzelfeest compleet te maken mag je ook als Toadette spelen én krijg je een hele serie nieuwe levels voor je kiezen met als thema Super Mario Odyssey.

  Captain Toad Treasure Tracker is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  8. Super Mario Party

  We blijven nog even bij Toad hangen, maar voor de achtste plek heeft hij zijn maatjes erbij gehaald. Het is namelijk altijd feest met Super Mario Party. Samen met je vrienden mag je weer deelnemen aan het enorme bordspel dat weer 80 gloednieuwe minigames bevat. Met Mario Party games weet je altijd dat je met zekerheid een leuke avond hebt en dat is ook dit keer weer het geval.

  Door de besturingsmogelijkheden die de Joy Con controllers je bieden kun je de dobbelstenen gooien, maar kun je ook tijdens de minigames spelen door je controller te bewegen. Het maakt de game nog leuker dan voorheen. Zeker als je bedenkt dat je de game overal kunt spelen. Het is eigenlijk een draagbaar feestje!

  Super Mario Party is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  7. Pokémon Let’s Go Pikachu/ Pokémon Let’s Go Eevee

  Op de zevende plek in deze top tien beste Switch games van 2018 vinden we de schattigste monstertjes die er zijn. Pokémon Let’s Go laat je een tof avontuur beleven met Pikachu of Eevee aan je zijde. Dit zijn niet de enige Pokémon in de games, want er zitten ruim 150 diertjes in om te vangen.

  Het klassieke Pokémon avontuur dat we allemaal kennen is compleet omgetoverd tot een driedimensionaal verhaal. De Kanto regio heeft er nog nooit zo geweldig uitgezien en het vangen van Pokémon was nog nooit zo tof. Pokémon Let’s Go is door de gameplay die ook in Pokémon Go zo populair was, de beste Pokémon game tot nu toe!

  Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee zijn nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  6. Dead Cells

  Van lekker luchtig monstertjes vangen gaan we naar een tergend moeilijke game. Dead Cells is namelijk een Roguevania game die wat betreft de moeilijkheidsgraad wat weg heeft van Dark Souls. De game neemt je mee naar een mislukt experiment op een eiland. De dood ligt overal op de loer op dit eiland en checkpoints zijn er niet. Je moet paden openen om sneller op bepaalde plekken te komen.

  De enorm hoge moeilijkheidsgraad is juist het element dat deze game zo sterk maakt. Maar een sterker element is het feit dat je telkens als je doodgaat net even anders terugkeert. Je hebt steeds andere vaardigheden en wapens tot je beschikking. In de wereld is genoeg te vinden, zowel op het gebied als wapens als op het gebied van gestoorde vijanden die je willen vermoorden.

  Dead Cells is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

  5. Donkey Kong Country Tropical Freeze

  Halverwege deze top tien beste Switch games van 2018 komt Donkey Kong de lijst in geslingerd. Hij is op een ijskoud avontuur gestuurd in Donkey Kong Tropical Freeze. Het avontuur is al eerder uitgekomen voor de Wii U, maar Nintendo doet het nog eens stilletjes over. Met een flink succes, want Donkey Kong Tropical Freeze was al een geweldige titel, maar is nu fantastisch geworden.

  De toevoeging van Funky Kong maakt de game een stuk toegankelijker voor mensen die niet zo bekend zijn met platformers, maar toch willen genieten van de afwisselende levels in Donkey Kong Tropical Freeze. Daarnaast kun je niet anders dan vrolijk worden van de kleurrijke omgevingen en de vrolijke noten die de game vergezellen!

  Donkey Kong Country Tropical Freeze is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  4. Octopath Traveler

  Terwijl we afstevenen op de top 3 beste Switch games van 2018 komen we op het pad van Octopath Traveler. Deze RPG van de makers van Bravely Default laat je in de huid kruipen van maar liefst acht verschillende personages met elk hun eigen verhaal, talenten en verleden. Hiermee staat de game garant voor honderden uren spelplezier, waarin jij bepaalt hoe je verhaal loopt. Je kiest zelf met wie je samenwerkt en hoe je de enorme gevarieerde wereld verkent.

  Hoe dan ook kom je in een geweldig avontuur terecht met de nodige uitdagingen en gevechten. Deze laatste worden uitgevochten in een mix van turn-based gevechten en een geheel nieuw Boost-systeem. Door de combinatie van het geweldige verhaal, de fantastische wereld en urenlang spelplezier is deze game zo hoog in de top tien beste Switch games van 2018 beland. Maar er zijn nog drie titels die het net even beter deden.

  Octopath Traveler is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  3. Celeste

  De eerste van die drie is een platformgame die je letterlijk een berg laat beklimmen. Celeste volgt Madeline, een jonge dame, die de Celeste Mountain gaat beklimmen. Door te springen, klauteren en door sprintjes te trekken komt Madeline telkens een stukje verder. Het klinkt makkelijk, maar is het niet.

  De ruim 700 levels bieden je namelijk uitdaging op uitdaging en daarnaast een enorme berg aan geheimen. Je zult meer dan eens doodgaan in de game en elke meter die je verder komt als overwinning gaan zien. De uitdagende gameplay in Celeste wordt ondersteund door de mooiste soundtrack die bestaat uit een mix van piano en een synthesizer. Een terechte derde plek in deze lijst!

  Celeste is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  2. Hollow Knight

  Op de tweede plek komen we een game die je net als Celeste en Dead Cells flink uit weet te dagen. Dit keer beklim je geen berg of loop je rond op een afgesloten eiland, maar duik je een duister doolhof in vol grotten, gangenstelsels en verlaten plekken. Hollow Knight is een griezelige game die je kennis laat maken met vreemde (vriendelijke) karakters. Daarnaast schotelt de game je regelmatig een flink raadsel voor.

  Als je van de vaste route in de game afwijkt kun je rekenen op een flinke beloning in de vorm van schatten, maar krijg je ook talloze insectachtige vijanden tegen het lijf lopen die jou het liefst afmaken. Door de uitdaging, de geweldige handgetekende graphics en de melancholische soundtrack die precies de eenzame reis van de Hollow Knight ondersteunt, stijgt deze game naar de tweede plek in deze lijst.

  Hollow Knight is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  1. Super Smash Bros. Ultimate

  Op de nummer één komen alle karakters van Nintendo en een hele berg andere karakters bij elkaar om eens een flink potje te rammen. Super Smash Bros. Ultimate is zoals de titel al weggeeft de ultieme Smash Bros. game , maar het is ook de ultieme Nintendo Switch game van 2018. Met meer dan 100 levels en dik 70 karakters om mee te knokken, is dit de uitgebreidste Smash Bros. game ooit.

  De gevechten waar Smash Bros. bekend om staat zitten er als vanouds weer in, maar dit keer zijn er talloze modi toegevoegd. Neem bijvoorbeeld de uitgebreide verhaalmodus of de klassieke vechtgame modus, waarin je elkaar niet de ring uit slaat, maar echt in elkaar slaat. Super Smash Bros. Ultimate is groter, sterker en mooier dan ooit.

  Super Smash BRos. Ultimate is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

  De tien beste Switch games van 2018 zorgen overal voor ongekend plezier

  Dit zijn de tien beste Switch games die 2018 ons gebracht heeft. Misschien is de winnaar niet helemaal als een verrassing gekomen voor je, maar in de lijst staat toch wat verrassende titels voor de console. Wil jij van de andere platformen weten welke games het beste waren? Lees dan de Top 10 beste PS4 games of de Top 10 beste Xbox One games.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.