Vijf dingen die we op gamescom 2019 misten - Gemiste kansen

  Gamescom zit er weer op en we hebben allerlei toffe dingen gezien. De hallen stroomden over met games én bezoekers. Er waren primeurs zoals Little Nightmares II en grote games om te checken zoals Death Stranding. Toch misten we ook het nodige op de beurs. Dit zijn vijf dingen die we op gamescom 2019 misten.

  5. De WOW- factor

  Gamescom trapte dit jaar de beurs af met een toffe Opening Night. De avond voor de beurs was Geoff Keighley te zien op een enorm podium voor genodigden en via een stream voor de mensen thuis. Hij presenteerde met video's alles dat we op de beurs te zien zouden krijgen en er zaten zelfs een paar primeurs bij.

  De aftrap van gamescom was tof, maar er miste iets. Tijdens de E3 persconferenties bijvoorbeeld was er regelmatig een moment dat je dacht 'wauw, wat tof', maar dit miste compleet bij de gamescom Opening Night Live ondanks de aanwezigheid van Kojima.

  4. Death Stranding cast

  Kojima is tijdens gamescom afgereisd naar Keulen om zijn komende game Death Stranding te promoten. De titel was niet speelbaar, maar was middels een demo te zien op de beursvloer. Het was een stand waar je bij PlayStation niet omheen kon: de enorme gezichten van de beroemde cast stonden erop en de rij voor de stand was enorm.

  Van de Death Stranding cast ontbrak jammer genoeg ieder spoor. Wij hadden Norman Reedus (The Walking Dead), Guillermo del Toro en Mads Mikkelsen toch even graag de hand geschud. De teasers van Opening Night Live leken hier zelfs op in te spelen, maar helaas was niets minder waar.

  3. Beyond Good and Evil 2

  De afgelopen tijd horen we steeds meer rondom de komende opvolger van Beyond Good and Evil. Het tweede deel zit er echt aan te komen en lijkt ons echt van onze stoel af te gaan blazen.

  Jammer genoeg was de game niet op de beursvloer aanwezig zodat we met zijn allen nog even van de beelden konden smullen. De game heeft zowel de E3 als de gamescom overgeslagen dit jaar zodat Ubisoft zich kon focussen op de ontwikkeling van de game. Wie weet is dat komend jaar wel anders en mogen we wel wat van de game bewonderen.

  2. Nintendo Switch Lite

  Nintendo pakte dit jaar best flink uit op de beurs. Games als The Legend of Zelda: Links Awakening, Luigi's Mansion 3 en de komende Pokémon game waren aanwezig. Daarnaast was de Nintendo Switch lite te bewonderen.

  Jammer genoeg bleef de handheld wel achter slot en grendel en kon je deze niet vastpakken. Wij hadden de komende versie van de Switch graag even in onze handen gehad om ermee te gamen en deze te vergelijken met zijn grote broertje.

  1. Project Scarlett

  Het grootste gemis kwam dit jaar nog wel uit de hoek van Microsoft. Tijdens E3 kregen we al de eerste informatie over de komende console die nu nog als Project Scarlett door het leven gaat. We leerden dat de console in 2020 al uit zal komen en vele malen krachtiger zal worden dan de Xbox One.

  Na deze teaser op Amerikaanse grond, bleef het vreemd genoeg helemaal stil rondom de console in Keulen. Wij hadden graag een korte update of misschien zelfs een primeur gehad over de krachtpatser die Microsoft eerder dit jaar onthulde.

  Gamescom 2019 had niet alleen missers

  De beurs had niet alles wat we graag wilden zien, maar toch was er genoeg tofs om van te smullen. Little Nightmares 2 werd uit de doeken gedaan, er was veel op het gebied van VR en Google Stadia was bijvoorbeeld speelbaar. Wij waren er natuurlijk bij en daarover kun je alles lezen op onze speciale gamescom-pagina.

  Wat miste jij op de beurs? Laat het ons in de reacties hieronder weten!

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.