Powerbeats Pro Review - De AirPods concurrentie wordt steeds groter!

  De Powerbeats Pro zijn nu een aantal weken uitgekomen in Nederland en daarom is het hoog tijd om stil te staan bij deze compleet draadloze oordoppen. Naast de AirPods heeft Apple nu een tweede variant voor het draadloos beluisteren van je muziek. De grote vraag is alleen: Zijn de Powerbeats Pro net zo goed of misschien nog beter dan de AirPods? Lees het hier in onze Powerbeats Pro Review!

  Onze eerste indruk van de Powerbeats Pro is in ieder geval goed wanneer we voor het eerst de oordopjes in onze oren stoppen. Vaak horen wij de klacht: ‘Mijn AirPods vallen uit mijn oren!’ of ‘Als ik ga hardlopen zitten de AirPods totaal niet fijn!’ Voor deze gebruikers en ieder ander hebben wij goed nieuws. De Powerbeats Pro zitten namelijk als gegoten in je oren. Zelden hebben wij fijnere draadloze in-ears getest, wat een groot compliment is voor de Powerbeats Pro.

  Door de haak die achter je oorschelp heen gaat hoef je er niet bang voor te zijn dat de oordoppen uit je oren vallen tijdens een uurtje strijden in de sportschool. Het grootste verschil ten opzichte van de AirPods is dat de oortjes van siliconen gemaakt zijn en in je oor zitten in plaats van dat ze hangen in je oorschelp. Een groot voordeel voor de Powerbeats Pro. En wat zien ze er goed uit! Geen opzetstukjes voor je tandenborstel meer in je oor.

  Powerbeats Pro

  Drop the bass!

  Voor een helder en evenwichtig geluid hoefde je tot op heden niet te kijken naar een hoofdtelefoon of oordopjes van Beats, maar met de Powerbeats Pro maken ze heel veel goed. Nu is de bass soms nog iets te overheersend, maar een grote verbetering is wel te horen ten opzichte van andere hoofdtelefoons van Beats. Dit keer is er veel meer evenwicht tussen de hoge, midden en lage tonen van je favoriete muziek. Tenzij je alleen maar Hardstyle luistert en naar Defqon 1 gaat, want daar hoor je toch alleen maar bass.

  Naast het verbeterde geluid van de Powerbeats Pro ten opzichte van andere hoofdtelefoons en oordopjes kan het geluid ook veel harder dan bijvoorbeeld bij de AirPods. Nu zijn wij geen voorstander van gehoorbeschadiging of een chronische piep in je oor, dus ga hier wel voorzichtig mee om.

  Powerbeats Pro

  Blijf van je telefoon af!

  Ken je dat gevoel, dat je steeds naar je telefoon moet grijpen om het geluidsniveau van je muziek te veranderen omdat daar geen knopje voor is op de AirPods of andere oordoppen? Vervolgens keer je je hele broekzak binnenstebuiten en moet je die weer terug je broek in proppen. Dit is verleden tijd met de Powerbeats Pro. Op beide oortjes zit namelijk een knopje, waarmee je het geluid harder en zachter kan zetten.

  We weten dat veel oordoppen dit al hadden, maar als we toch gaan vergelijken, de AirPods hebben geen enkele manier om het geluid aan te passen zonder dat je je telefoon moet pakken. Een extra pluspuntje dus voor de Powerbeats Pro, wat zeker niet over het hoofd mag worden gezien.

  Powerbeats Pro

  Urenlang bingen zonder op te laden

  Als je geen sociaal leven hebt zoals ondergetekende en urenlang achter elkaar sitcoms aan het kijken bent, dan heb je wel genoeg batterijduur nodig voor de hoofdtelefoon of oordopjes die je gebruikt. Gelukkig kun je met de Powerbeats Pro ook daadwerkelijk urenlang door. Wanneer de oordopjes 100% zijn opgeladen kun je ongeveer negen uur achtereenvolgens naar muziek luisteren of series kijken.

  Dit wordt gecombineerd met de oplaadcase, waarmee je de oordopjes nog eens 2,5 keer kunt opladen. Hiermee krijg je een totaal van 24 uur luisterplezier. Zo kun je gemakkelijk een heel seizoen van je favoriete serie kijken of zelfs een marathon houden van je favoriete filmreeks.

  Powerbeats Pro

  Een aparte tas voor de Powerbeats Pro?

  Gelukkig hebben wij bijna altijd een lekkere grote rugtas of schoudertas bij ons, vol met gadgets aangezien de Powerbeats Pro redelijk veel plaats inneemt tijdens het reizen. De oplaadcase is namelijk heldhaftig groot ten opzichte van de oplaadcase van de AirPods. Met het formaat van de Powerbeats Pro zou je eerder denken dat je een draagbare speaker bij je hebt en geen oordopjes.

  Dit is ook eigenlijk het enige grote nadeel die we hebben kunnen ontdekken tijdens onze testperiode met de draadloze oordopjes. Als je alleen een jas aan hebt en snel even naar de supermarkt moet voor een kleine boodschap, dan heb je geen zin in een grote bobbel in je binnenzak.

  Powerbeats Pro

  Verbonden in no-time

  Hoe snel Thanos de helft van het universum wegvaagde met alleen een vingerknip, hoe snel de Powerbeats Pro verbinden met je telefoon. Wanneer je de oordopjes uit de doos haalt hoef je deze maar één keer goed te verbinden met je telefoon, waarna je alleen maar het doosje open hoeft te doen om ze te verbinden.

  Dit was ook één van de features van de AirPods en gelukkig is dit overgenomen in de Powerbeats Pro. Verder zit er ook nog een knop op beide oortjes om bijvoorbeeld de muziek te pauzeren, te bellen of Siri te gebruiken. Ohja, mocht je toch gestoord worden tijdens het Netflix-bingen, wanneer je één oortje uit doet zal de muziek of serie automatisch stoppen, totdat je deze weer in je oor stopt.

  Powerbeats Pro

  Powerbeats Pro Review - Apple verslaat zijn eigen AirPods

  De Powerbeats Pro zijn de nieuwe toevoeging van Apple aan het audio-spectrum en brengen veel nieuwe en verbeterde features met zich mee. Het is dan ook begrijpelijk dat het prijskaartje hoger ligt dan de AirPods. Voor 249,99 euro heb je deze krachtpatsers namelijk in huis, maar de Powerbeats Pro zijn elke cent waard. Het verbeterde geluid, lange accuduur en draagcomfort maken dit een echte, goede vervanging voor de AirPods.

  9

  De plus- en minpunten

  • Superieur geluid
  • Fantastisch draagcomfort
  • Lange accuduur
  • Prachtig design
  • Verbeterde features
  • Behoorlijk prijskaartje
  • Oplaadcase is redelijk groot

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.