Vijf games waarin we een Battle Royale-modus willen zien

  De Battle Royale-modus is immens populair sinds de opmars van titels als PUBG en Fortnite en steeds meer games krijgen de modus. Toch zijn er nog een aantal titels waarin we Battle Royale graag zien verschijnen.

  Ghost Recon Breakpoint

  De lancering van Ghost Recon Breakpoint is niet helemaal gegaan zoals Ubisoft graag had gezien, met middelmatige cijfers en tegenvallende verkoopcijfers. De uitgever kan dus zeker wel een succesje gebruiken als het gaat om de third person shooter.

  Een Battle Royale-modus kan daarbij goed van pas komen. De titel heeft al een PVP-modus genaamd Ghost War die een goede basis kan vormen. In de modus nemen twee teams van vier soldaten het tegen elkaar op in grote levels.

  De speciale vaardigheden van de klassen kunnen bovendien al helemaal het verschil maken in de intense Battle Royale-potjes. Zo kan de Panther verdwijnen in een rookgordijn om iets langer in leven te blijven. En de Sharpshooter kan met de Sensor Launcher verstopte vijanden detecteren. Ubisoft is met haar games de laatste tijd goed bezig als het aankomt op post launch support, dus het zou ons niks verbazen als er op den duur een Battle Royale-modus wordt gelanceerd.

  ARK: Survival Evolved

  De online wereld van ARK: Survival Evolved heeft een lange historie met het Battle Royale-genre. Spelers zagen al vroeg in de ontwikkeling van de titel de mogelijkheden en maakten zodra de game speelbaar was een BR-mod. Ontwikkelaar Studio Wildcard ging vervolgens met het idee aan de haal om er een stand-alone titel van de maken in de vorm van ARK: Survival of the Fittest.

  Laatstgenoemde titel kan je alleen officieel dood verklaren, dankzij een gebrek aan spelers en ondersteuning van de ontwikkelaar. Het blijkt dat spelers geen zin hebben om een aparte game op te starten voor één multiplayer-modus.

  We hopen dan ook dat Wildcard simpelweg de stekker trekt uit Survival of the Fittest en het hele project overzet naar ARK: Survival Evolved. De basis ligt immers al klaar en het spelersaantal kan in een handomdraai gigantisch verhoogd worden. De ontwikkelaar hoeft zich vervolgens ook maar op één titel te richten. Een win-win situatie!

  Minecraft

  Eén van de eerste survival games is Minecraft en de game heeft de perfecte elementen voor een Battle Royale-game. Het is dan ook niet verrassend dat er dan ook al meerdere mods zijn opgedoken met de multiplayer-modus.

  Wij hopen dan ook dat ontwikkelaar Majong een officiële Battle Royale-modus gaat maken voor Minecraft. Spelers kunnen zich ingraven en wapens maken, maar ondertussen zullen ze dan rekening moeten houden met de arena die steeds kleiner wordt. En zonder dat je het doorhebt kan een tegenstander misschien wel jouw fort van onderen benaderen. De blokkengame kan een stuk spannender zijn dan het er op het eerste gezicht uitziet.

  The Division 2

  Ontwikkelaar Massive Entertainment is goed bezig met het ondersteunen van The Division 2. Zo is deze week nog Warlords of New York gelanceerd, waarbij agents opnieuw worden gestuurd naar de wereldstad. Een Battle Royale-modus zou een mooie nieuwe toevoeging zijn voor de looter shooter.

  De basis ligt er bovendien al voor de modus, dankzij de grote Dark Zones in Washington DC. Dark Zones zelf zijn nogal doodgebloed, maar de gebieden zijn wel de ideale zones voor Battle Royale. Massive Entertainment hoeft alleen maar de NPC’s uit het gebied te coderen.

  De diversiteit van de builds kan daarnaast bijdragen aan heerlijke spannende potjes. Met een skill build kan je jezelf lekker ingraven, terwijl een speler die zich gespecialiseerd is als tank zonder vrees door de straten kan sprinten. De Battle Royale-modus kan de populariteit van PvP in The Division 2 flink omhoog schroeven.

  The Elder Scrolls VI

  Wij sluiten de lijst van titels waarin we een Battle Royale-modus willen zien af met een vreemde eend in de bijt. The Elder Scrolls VI is namelijk niet de eerste game waar je aan zal denken wanneer je Battle Royale zegt. Toch denken wij dat het veel potentie kan hebben.

  We weten eigenlijk nog niks over de nieuwe titel van Bethesda, maar we kunnen wel uitgaan van de basis die we de laatste drie titels hebben gezien. Met de grote open wereld kunnen er tevens flinke stukken worden gepakt waarin het gevecht voor de overwinning kan worden uitgevochten.

  En balans tussen de verschillende builds kan een probleem worden, maar tegelijkertijd voor een interessante dynamiek zorgen. Een krachtige spreuk kan gehakt maken van een tegenstander, maar tegelijkertijd zal je positie snel duidelijk worden voor je vijanden. Een sluipende boogschutter zal ondertussen gerichter te werk moeten gaan, maar zal minder risico lopen. Nu moet Bethesda alleen nog zorgen voor een soepele multiplayer-ervaring, wat gezien Fallout 76 geen zekerheidje is...

  Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

  Verkijgbaar vanaf 4 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.