Wat weten we allemaal over de PS5?

Article
zaterdag, 07 maart 2020 om 10:30
ps5 renderf1578563829
Velen gingen ervan uit dat de PS5 in februari aangekondigd zou worden, wat helaas niet het geval is geweest. Nu is het een kwestie van wachten, maar wat weten we precies van de next-gen console?
Hoe de PlayStation 5 er precies uit gaat zien is nog niet helemaal zeker, ook is het nog niet duidelijk hoeveel deze gaat kosten en hoe krachtig het apparaat zal worden. Wat wel zeker is, is dat zowel de Xbox Series X en de PS5 eind 2020 rond de feestdagen uit zullen komen.
Sony heeft door de tijd heen gehint naar enkele specificaties en nieuwe functies van de DualShock 5 controller, door middel van nieuwe patenten. Omdat we nog niet weten hoe de next-gen console eruit gaat zien heeft Jermaine Smit, beter bekend als Concept Creator zelf alvast een ontwerp gemaakt. In de animatie video toont Concept Creator een nieuw design voor de PlayStation 5. Of deze in de buurt komt van het officiële ontwerp is alleen nog de vraag.

De prijs

Sony lijkt nog erg te worstelen met de prijs van de next-gen console, omdat deze vermoedelijk duurder gaat worden dan de voorgaande. De reden van het worstelen heeft onder meer te maken met dat mensen wellicht niet zoveel geld aan een spelcomputer willen uitgeven, maar Sony moet tegelijkertijd ook de kosten eruit halen.
De geruchten zijn dat de PS5 prijs op dezelfde manier bepaald wordt als die van de PS4. De PS4 was 399 dollar bij lancering, met een productieprijs van 381 dollar . Als Sony dezelfde strategie gebruikt als bij de PS4 dan zal de prijs van de PS5 rond de 475 dollar liggen. Naar verluidt is de productieprijs van de nieuwe console namelijk 450 dollar.

Kracht

Een nieuwe console betekent ook dat spelers kunnen genieten van snellere hardware. Hoeveel sneller de PS5 precies zal zijn is nog maar de vraag. Videokaart- en processor-fabrikant AMD heeft door laten schemeren dat de PS5 een 8-core AMD Ryzen CPU krijgt. Daarnaast zou de fabrikant een grafische kaart erbij stoppen die Ray Tracing ondersteunt, wat de huidige kaarten van AMD voor de PC nog niet doen. Tot slot zou er een SSD bijgevoegd worden, die wel twintig keer sneller zou moeten zijn dan de harde schijf van de PS4.
Velen gaan er daarmee al vanuit dat Sony met de next-gen console 4K resolutie gaat halen en van elke game een grafisch kunstwerk zal maken. Een handjevol fans gelooft zelfs dat de PS5 8K gaming zal ondersteunen, maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk met het oog op de prestaties van de PS4 Pro.

Wanneer wordt de PS5 onthuld?

Veel vragen die we nog hebben moeten worden beantwoord bij de officiële onthulling van de PlayStation 5. Maar wanneer zal dat evenement alleen plaats gaan vinden? Nu februari voorbij is getrokken zonder een woord van Sony zetten veel mensen hun geld in op april. Eén kenner blijft daarentegen volhouden dat de console in maart uit de doeken zal worden gedaan. De tijd zal het ons leren!
Dit artikel is op 15 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws