5 boeiende Fighting With My Family verschillen tussen de film en docu

Article
zondag, 07 april 2019 om 9:25
Fighting With My Family is gebaseerd op de documentaire met dezelfde naam. Het volgt het verhaal van worstelaarster Paige (Saraya-Jade Bevis) en haar familie. Net zoals bij veel producties over waargebeurde verhalen, wijkt een film nogal eens af van de werkelijkheid. In deze special belichten we vijf Fighting With My Family verschillen tussen de film en documentaire.

5. De worstelschool

De eerste van de Fighting With My Family verschillen is de worstelschool van de familie. In de film heeft deze trainingsplek een prominente rol in het verhaal. Met name Zak, de broer van Paige, brengt hier veel van zijn tijd door. Hier traint hij verschillende kinderen in de kunst van het worstelen om ze van de straat te houden.
De school komt in beide producties voorbij. De invalshoek die de film aanhoudt, is niet aanwezig in de documentaire. In de non-fictiefilm is deze trainingsgrond de thuisbasis voor een paar beelden waarin broer en zus laten zien hoe het worstelen moet. Het is dus maar de vraag of dit deel van de film wel helemaal overeenkomt met de werkelijkheid. Iets dat bij het volgende punt sowieso niet is.

4. Selectie voor de WWE

In de documentaire ligt de nadruk op de weg die broer en zus afleggen naar de selectie van de World Wrestling Entertainment (WWE) in Engeland. Naast het feit dat er in de documentaire geen beelden van de selectie worden getoond, is ook de manier waarop Paige en Zak te horen krijgen of ze het hebben gehaald anders.
In de Fighting With My Family film horen broer en zus direct of ze door zijn of niet. Dit zorgt voor een scène waarin Paige de confrontatie aangaat met de scout. In het echt gaat het een beetje anders. In de documentaire kan je zien dat de familie een tijd later wordt gebeld door de organisatie of ze doorgaan of niet. Daarom staat de WWE-selectie in de lijst van Fighting With My Family verschillen.

3. Het afscheid tussen broer en zus

Het derde punt in de lijst van Fighting With My Family verschillen is het afscheid tussen Paige en Zak. In de film is dit afscheid net voor het vertrek van Paige naar de luchthaven van Heathrow. In de scène wisselen ze wat woorden en noemt Zak zijn werk als reden waarom hij niet meegaat om zijn zus uit te zwaaien.
De documentaire laat iets anders zien. De voice-over vertelt dat Zak niet mee is gegaan, waarna de vader van de kinderen zegt dat zijn zoon in bed is blijven liggen. Hij zou het volgens de man "niet aankunnen." Hiermee hint de non-fictiefilm naar een eventueel conflict tussen broer en zus. Iets dat in het volgende punt op de lijst naar voren komt.

2. De gespannen relatie tussen broer en zus

In de film van Fighting With My Family ligt bij een van de verhaallijnen de nadruk op de gespannen relatie tussen broer en zus. Het gaat hier dan met name om de jaloezie van Zak naar Paige. Hij kan het in de film niet verkroppen dat het zijn zus is gelukt om bij de selectie van de WWE te komen. De documentaire laat een iets ander beeld zien.
Hoewel Zak het er in de non-fictiefilm moeilijk mee heeft dat zijn zus wel is gekozen, lijkt het er niet op dat het om harde jaloezie gaat. Hij is blij en trots op zijn zus. Daarom hoort dit punt thuis bij de Fighting With My Family verschillen. Zak doet er daarnaast alles aan om bij de volgende selectieronde wel gekozen te worden en naar Amerika te gaan. Daarover gesproken...

1. Paige's avontuur in Amerika

De polepositie van onze special over Fighting With My Family verschillen, is het avontuur van Paige in Amerika. De film besteedt hier het overgrote deel van de tijdsduur aan en laat zien hoe het eraan toegaat in het trainingskamp van de WWE. Je ziet de hoogtepunten, maar zeker ook de dieptepunten van Paige's tijd in de Verenigde Staten.
De documentaire laat slechts een paar korte beelden van de worstelaarster in Amerika zien. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de WWE niet veel wil loslaten over het trainingsprogramma. Een van de beelden is dan wel weer een-op-een overgenomen in de film. Het gaat om een scène waarin Paige videobelt met haar familie in Engeland.

Fighting With My Family verschillen tussen film en documentaire

Dit was onze lijst van Fighting With My Family verschillen tussen de film en documentaire. Als je benieuwd bent naar de docu over de worstelfamilie, kan je hem op Youtube vinden. De Fighting With My Family trailer is een tijdje geleden online verschenen. Wij geven je alvast 5 redenen waarom je Fighting With My Family moet kijken.
Fighting With My Family is vanaf 4 april te zien in de bioscoop.