De vijf beste in-game celebrities

  In-game celebrities komen steeds vaker voor. Dat kan zijn als stemacteur, maar ook als volledig uitgewerkt personage. Het geeft de game meestal meer publiciteit en diepgang. Hetzelfde geldt voor de volgende vijf beroemdheden die stuk voor stuk hebben bijgedragen aan het succes van de game.

  5. Kiefer Sutherland in Metal Gear Solid 5

  Deze acteur is vooral bekend door zijn rollen in 24 en in de Netflix serie Designated Survivor. Daarnaast belichaamt Kiefer Sutherland ook de personages Venom Snake en Big Boss in Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Zijn gezicht is, tijdens het opnemen van zijn stem, ook gefilmd voor de game. Hideo Kojima zocht iemand die een stem had waarvan je kon horen dat hij veertiger was.

  Dat is hem met Kiefer Sutherland gelukt. Hij is de zoon van Donald Sutherland, bekend van onder andere The Hunger Games. Iets dat verder niet niet onbelangrijk is, is dat Sutherland in de smaak valt bij de fans.

  4. Snoop Dogg in True Crime: Streets of LA

  Rapper Snoop Dogg is een speelbaar personage in True Crime: Streets of LA. De Amerikaanse rapper speelt zichzelf in True Crime en de quotes en de stem van Snoop horen bij zijn eigen persoonlijkheid. Naast zijn karakter heeft hij een eigen minigame in de gangstergame. Hij is vrij te spelen door het verzamelen van dertig Dogg Bones, maar je kan ook een cheat-code invoeren.

  Snoop Dogg liet de kans natuurlijk niet liggen om een paar nummers in te sturen voor de soundtrack van de game. Deze nummers zijn tijdens het spelen tussendoor te horen. De verschijning van dit karakter is de perfecte kans om in de huid van een echte rapper te kruipen.

  BagoGames

  3. Liam Neeson in Fallout 3

  Liam Neeson speelt zelf niet als visueel personage in Fallout 3, maar vertolkte de stem van James. Dit karakter is geboren in 2226 en had de leiding over het project waaruit The Lone Wanderer geboren werd. Hierna overleed zijn vrouw en reisde James naar Megaton, een locatie in Fallout 3. Uiteindelijk kwam James terug in Vault 101, iets dat je in de game te zien krijgt.

  Neeson werd al snel enthousiast toen hij hoorde over de verhaallijn van Fallout 3 en wilde graag deel van de game uitmaken. The ontwikkelaars wilden dat het personage dat hij speelde erg gelijk moest zijn aan zijn eigen persoonlijkheid. Denk daarbij aan zijn persoonlijke trekjes en gedrag. Kom meer te weten over de rol van Neesons stem in onze Fallout 3 review.

  2. Kevin Spacey in Call of Duty Advanced Warfare

  Kevin Spacey is dan wel negatief in het nieuws geweest vanwege #metoo-beschuldigingen, maar hij mag eigenlijk niet ontbreken. De voormalig House of Cards-acteur speelde de rol van Jonathan Irons in Advanced Warfare namelijk ontzettend goed. Spacey gaf de campaign emotie, diepgang en een vleugje mysterie. Door Spacey kreeg de campaign vorm en raakte je betrokken bij de verhaallijn. En bovendien voelde het gewoon heel goed om Irons te vermoorden. Dat zegt des te meer over de kwaliteiten van Spacey. Lees onze review over Advanced Warfare en kom meer te weten over de interessante rol van Spacey.

  1. Sean Bean in The Hitman 2

  Deze rol van Sean Bean in Hitman 2 is toch wel de meest recente rol voor beroemdheden in grote games. Hij speelt het personage Mark Faba en is in Hitman 2 weer gedoemd te sterven als eerste elusive target in de game. Zo stierf Sean Bean al eerder in Lord Of The Ring en in Game Of Thrones. Mark Faba is in The Hitman een echte moordenaar, en een slimme, het zou goed kunnen dat hij een paar keer klungelig weet te ontglippen. Dus in dat opzicht is de keuze van Sean Bean perfect voor de game. Leer meer over Sean Bean in Hitman 2 in het interview dat XGN hield met deze acteur.

  Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.