Beste smartphone life hacks - los al je problemen op een simpele manier op!

  Af en toe heb je van die kleine problemen die veel groter lijken dan dat ze eigenlijk zijn. Een smerig scherm op je smartphone, een kapotte lamp of misschien wel een lelijke Instagram feed. Dit is allemaal veel makkelijker op te lossen dan dat je verwacht. Hoe dat precies gaat? Wij vertellen het je met de vijf beste smartphone life hacks!

  5. Hardere wekker

  Heb jij ook zo’n moeite om op te staan in de ochtend? Kunnen zelfs drie wekkers achter elkaar jou niet wakker krijgen? Dan is dit één van de beste smartphone life hacks voor jou! Wij hebben namelijk de perfecte oplossing hiervoor, die nog makkelijk is ook. Je kunt namelijk het geluid van je wekker nog wat harder maken dan dat die al is. Dat zou eventueel kunnen helpen als je niet vroeg wakker kan worden in de ochtend.

  Het enige wat je nodig hebt is je smartphone en een leeg glas (of een lege kom). Het klinkt raar, maar het is de bedoeling dat je je telefoon hierin stopt met de speakers naar beneden gericht. Op deze manier wordt het geluid van je telefoon versterkt en word je morgen gewoon in één keer wakker!

  4. Vegen op je scherm

  Eens in de zoveel tijd is het altijd een goed plan om je telefoon schoon te maken. Dit kun je simpel doen met een doekje, maar dan heb je over het algemeen nog steeds vegen op je scherm. Dit is jammer, aangezien het veel irritaties kan opwekken. We willen allemaal gewoon een schoon, glanzend scherm. Maar hoe krijg je dit? Door middel van één van de beste smartphone life hacks.

  Dit is veel simpeler te doen dan je denkt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een schone gum. Met deze gum wrijf je over je telefoonscherm heen en dat is het. Het klinkt heel dom, maar het werkt perfect. Door het gummen wis je eigenlijk alle vette vlekken van je telefoon af. Het is makkelijk en snel te doen.

  3. DIY lamp met je telefoon

  Het kan zomaar voorkomen. Je ligt lekker in bed een boek te lezen en plotseling valt de stroom uit. Dan zit je daar, in het donker. Je kunt allemaal kaarsjes aan gaan steken, maar je hebt dan altijd nog de kans op brand in huis. Dan maar de zaklamp op je telefoon gebruiken, maar die is eigenlijk ook niet handig. Dat licht is immers of heel zwak of heel fel op één punt gericht. Dit is echter makkelijker op te lossen dan je denkt.

  Het enige wat je nodig hebt is een fles water (als je dit niet hebt kun je ook een glas water gebruiken) en je telefoon. Zet de zaklamp op je telefoon aan en leg deze neer met de zaklamp naar boven gericht. Zet de fles water op de zaklamp neer en je kunt meteen al zien dat het licht nu door de fles gaat en dankzij het water licht door de hele kamer weerkaatst. Let wel goed op dat je tijdens dit proces niet je telefoon kapotmaakt of er water op morst.

  2. Oortjes uit de knoop houden

  Je staat te wachten op je vrienden en zit nog even naar een muziekje te luisteren. Op een gegeven moment zie je je vrienden aan komen lopen en doe je snel je oortjes uit en prop je ze in je tas. Dit is allemaal leuk en aardig, tot je je oortjes weer uit je tas haalt. Eén keer uit de knoop halen is geen probleem, maar uiteindelijk doe je het al voor de tachtigste keer. Dit probleem is gelukkig heel makkelijk op te lossen!

  Het enige wat je nodig hebt zijn twee plastic handdoekhaakjes en een standaard telefoonhoesje. Aan iedere kant van het hoesje plak je zo’n haakje (niet met de punten naar elkaar toe gericht). En dat is het. Je kunt dan je oortjes om de haakjes heen wikkelen, waardoor ze niet meer in de knoop raken.

  Wist je niet dat deze hack bestond en zelfs een van de beste smartphone life hacks is? Heb je nu gebroken oortjes? Dan kun je ook ons artikel over vijf betaalbare oortjes voor een lage prijs lezen.

  1. Discolamp en leuke foto’s

  Foto’s kunnen saai worden, vooral als je vaak op Instagram kijkt. Weer een kattenfoto. Weer een foto van avondeten. Weer een selfie. Om nou veel moeite te doen om je foto’s op te gaan fleuren is het vaak ook niet waard, of het nou tijdgebrek is of luiheid. Met deze smartphone hack wordt het wel makkelijk om je foto's wat interessanter te maken.

  Wat je nodig hebt is drie gekleurde rietjes, een standaard telefoonhoesje, wat secondelijm en een fidget spinner. Haal alle rondjes die in de fidget spinner zitten eruit. Plak over de lege stukken (behalve die in het midden) een gekleurd stukje rietje met de lijm. Nadat je dit hebt gedaan doe je het middelste rondje terug in de fidget spinner en lijm je deze op het telefoonhoesje.

  Belangrijk: zorg dat de gekleurde stukken langs de flits van je telefoon komen als je aan de fidget spinner draait. Wanneer je dit hebt gedaan is je zelfgemaakte lamp klaar! Je kunt deze nu gebruiken voor een feestje met je telefoon of voor een toffe foto voor op Instagram.

  Wat zijn voor jou de beste smartphone life hacks?

  Weet jij al welke van deze smartphone life hacks het beste werkt voor jou? Of heb je misschien zelf nog wat handige life hacks? Laat het ons in een reactie hieronder weten! Als je nog meer tips voor het gebruiken van jouw smartphone op de beste manier wil, dan kun je die lezen in ons andere artikel.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.