Deze online shooters zijn ook in 2020 hot

Article
zondag, 16 februari 2020 om 11:00
rainbowsixsiege bgf1576616162
Iedereen wil wel eens wat stoom afblazen. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen, is door wat vrienden op te trommelen en online flink wat lood af te knallen. Maar welke games zijn nou precies voor dat de moeite waard? Wij vertellen je welke online shooters in 2020 het vetst zijn om op te starten!

Rainbow Six Siege

Hoewel de game op launch niet heel populair was, heeft Rainbow Six Siege in de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt. Met een bult nieuwe content, waaronder nieuwe Operators en mappen, heeft Ubisoft miljoenen shooterfans weten te bereiken en de game is vandaag de dag populairder dan ooit.
De tactische ondertoon van de game is ideaal voor een groep vrienden die met een goede combinatie van skills en communicatie elke tegenstander te slim af is. Hou jij van een uitdaging, dan is Rainbow Six Siege zeker een titel die binnen jouw straatje past.
modern warfare season onef1575361683

Call of Duty: Modern Warfare

Wie zoekt naar online shooters, kan ook in 2020 nog steeds niet om Call of Duty heen. Met Modern Warfare is ontwikkelaar teruggegaan in de tijd, om een ode te geven aan de gelijknamige games uit het vorige decennium. Met een uitgebreide multiplayer vol verschillende opties en modi, kan de shooter natuurlijk niet ontbreken in deze lijst.
Van groots opgezette matches in Ground War, tot kleinschalige actie in de nieuwe Gunfight modus, er is voor iedere online strijder wel wat leuks te vinden in de game. Met een heleboel gratis extra content die deels al uit is en later dit jaar ook nog wordt toegevoegd, hoef je je de komende maanden in ieder geval niet te vervelen!
the division 2 pcf1620376494

The Division 2

Heb je zin in een goed verhaal dat zich afspeelt in een vrij te verkennen open wereld? Dan is The Division 2 wellicht een titel die goed in de smaak kan vallen. In de game ben je als Division agent de aangewezen persoon om de veiligheid in Washington D.C. te garanderen na het uitbreken van een dodelijk virus. Logischerwijs heeft niet iedereen in de metropool even goede intenties.
Aan jou de taak om met vrienden af te rekenen met al dat gespuis en de het algemene leven weer enigszins op de rit te krijgen. De game heeft namelijk een focus op online spelen, waardoor ook de hele achtbaanrit in co-op speelbaar is. Met een gloednieuwe uitbreiding in het vooruitzicht voor volgende maand, is dit de uitgelezen kans om jezelf voor te bereiden door het originele avontuur op te pakken.
overwatch tracerf1614870260

Overwatch

Roep je Blizzard, dan denk je al snel aan games als World of Warcraft of Diablo. Maar een andere titel is de afgelopen jaren ook erg groot geworden: Overwatch. Deze kleurrijke shooter is het best te beschrijven als een kruisbestuiving tussen een first-person shooter en een MOBA. Elk karakter in de game heeft zijn of haar eigen uitrusting en vaardigheden, waardoor je per karakter je speelstijl moet aanpassen.
De kern van Overwatch is enorm gefocust op teamplay, waardoor je zonder problemen met vrienden in een team kunt springen en online aan de slag kunt. Het kiezen van een juiste balans tussen karakters is daarbij cruciaal om een match te winnen. Een heerlijke online shooter om een keer op te starten dus!
destiny 2 pvpf1622129778

Destiny 2

Wie Bungie al langer volgt, is zonder twijfel bekend met de Halo-games. De avonturen met Master Chief werden de standaard voor console shooters en de serie heeft het online console gamen ook nog eens op de kaart gezet met Xbox Live.
Tegenwoordige is de ontwikkelaar nog steeds actief aan het ontwikkelen aan Destiny 2, een looter shooter in hart en nieren. Als Guardian kan je tegenwoordig gratis de basisgame doorspelen, om vervolgens door te stromen in alle content die de uitbreidingen te bieden hebben. Destiny 2 is een heerlijke co-op shooter, maar biedt voor fanatiekelingen ook een competitieve multiplayer in de vorm van de Crucible.
Hier kun je strijden tegen andere Guardians en lekker wat stoom afblazen. Dit complete pakket is zonder twijfel een hele goede keuze als je op zoek bent naar een online shooter.
battlefield 5 dlc lightning strikes trailer uitgebracht 145122

Battlefield V

Waar Call of Duty razendsnelle actie zonder pauzes op je af stuurt, is Battlefield altijd al het grootschaligere en realistischere broertje geweest. Ook Battlefield V sluit aan op die trend met grootse gevechten in het Tweede Wereldoorlog-tijdperk vol met authentieke wapens en voertuigen.
De online matches kunnen soms tot wel 64 spelers kwijt, wat garant staat voor bombastische actie en een hoop spektakel. Ga alleen de strijd aan of voeg je bij je vrienden door een squad aan te maken. Zo kun je je samen met je vrienden makkelijk en snel bij de strijd voegen.

Welke online shooter is jouw favoriet?

Op zoek naar een toffe online shooter in 2020? Met deze titels kun je in ieder geval weer een eind op weg. Welke games mis jij nog in het lijstje? Laat het zeker weten in de reacties hieronder! Lees ook zeker onze special waarin we alle aankomende shooters van 2020 voor je op een rijtje zetten!