Deze features willen wij (terug)zien in FIFA 21

Article
zondag, 16 februari 2020 om 9:00
fifa 20 real madridf1581419961
Later dit jaar barst natuurlijk weer de strijd los tussen FIFA 21 en PES 21. Met het vervolg van het internationale voetbalseizoen gaat het bij ons ook weer behoorlijk kriebelen. Dit zijn de features die we graag willen zien in het aankomende FIFA 21.

De VAR

De grootste verandering die de voetbalwereld de laatste paar jaar heeft gezien is ongetwijfeld de introductie van de VAR - Virtual Assistant Referee. Wanneer de scheidsrechter op het veld een duidelijke verkeerde beslissing heeft gemaakt, kan de VAR ingrijpen en adviseren om een andere keuze te maken.
Het is alleen niet zo simpel om dit systeem te verwerken in FIFA 21. Een digitale voetbalgame heeft immers al het voordeel van een ‘foutloze’ scheidsrechter die alles op het veld kan zien. Toch zou het een interessante optie kunnen zijn voor spelers om een paar keer per wedstrijd de VAR te kunnen inzetten om een twijfelachtige beslissing in hun voordeel uit te kunnen laten vallen.
fifa 20 tacklef1581420079

Keiharde verdedigers

Voor veel spelers voelt FIFA 20 aan als een doelpuntenfestijn. Elke wedstrijd vallen er doelpunten over en weer en begint het soms meer te lijken op een handbalwedstrijd. Dat komt over het algemeen doordat de verdedigers in de huidige versie niet hard durven in te grijpen.
Wij hopen dan ook dat in FIFA 21 de AI van de verdedigers wordt aangepast. Laat aanvallers weer echt bang worden voor de laatste verdedigingslinie en laat de verdedigers ondertussen niet bang zijn om af en toe een gele kaart te pakken. Of een rode kaart in sommige gevallen. Dan kan de VAR meteen goed naar elke situatie kijken.
fifa 19 the journeyf1581420151

Terugkeer van The Journey

Van FIFA 17 tot en met FIFA 19 konden spelers genieten van het verhaal van Alex Hunter in de verhaalmodus The Journey. In FIFA 20 schittert de modus alleen door afwezigheid. Natuurlijk is het verhaal van Alex afgesloten in FIFA 19, maar dat hoeft Electronic Arts er niet van te weerhouden om een nieuw verhaal te introduceren voor The Journey.
In FIFA 21 zouden wij dan ook graag zien dat de verhaalmodus terugkeert en dat spelers meer opties krijgen. Laat ons bijvoorbeeld kiezen tussen meer spelers, met elk hun eigen achtergrond en stijl. De eerste iteratie van The Journey liet nog wat te wensen over, maar met The Journey 2.0 kan EA een grote troef in handen krijgen ten opzichte van PES.
fifa 20 cruyfff1581420247

Klassieke teams tegenover elkaar

Tegenwoordig worden we verwend met de voetbalkunsten van levende goden als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. En een aantal teams domineren jaar in en jaar uit de Champion’s League, met af en toe een verrassing ertussen. Daar zal in FIFA 21 uiteraard geen verandering in komen, maar toch hopen we op iets meer variatie.
Het lijkt ons namelijk erg tof om verschillende klassieke teams tegenover elkaar te zetten. Om spelers te vergelijken die niet eens in hetzelfde decennium hebben gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlands elftal van ‘74 of ‘88. Of wat denken van Barcelona onder Guardiola? Hoe zullen die teams het doen tegen het extreem dominante Liverpool van vandaag? Wij hopen die antwoorden te krijgen in FIFA 21.
fifa 19 ronaldof1581420296

Rechten voor teams en stadia

Vorig jaar deelde Konami een flinke klap uit aan Electronic Arts. De Japanse uitgever maakte namelijk bekend dat het voor PES 20 de exclusieve rechten zou hebben voor Juventus, inclusief Cristiano Ronaldo. Het is niet alleen en gemis voor liefhebbers van de Serie A, maar ook voor spelers die de Portugees en Messi tegenover elkaar willen zetten. De kans is niet groot, maar het zou leuk zijn om Juventus terug te zien in FIFA 21.
Daarnaast hopen we dat EA ook nog een aantal andere rechten bemachtigd, waaronder stadia. Zo zijn er maar een handjevol stadia uit de Eredivisie verwerkt in de huidige versie en wij zouden graag zien dat dat aantal flink wordt verhoogd in FIFA 21. Het zou natuurlijk ook niet verkeerd zijn als er wat meer teams in onze competitie een wat meer realistisch gezicht zouden krijgen…
Dit zijn onze wensen voor features die wij willen zien in FIFA 21, maar wat wil jij eigenlijk zien in de volgende voetbalgame van EA? Laat het ons weten in de reacties hieronder!