8 aankomende Switch games om in de gaten te houden!

Article
zaterdag, 12 juni 2021 om 15:00
2021 06 07 oxenfree ii lost signals switchf1623081966
Met E3 in aantocht hebben velen van ons onze blik gericht op de grootste games die we in de nabije toekomst verwachten of hopen te zien. Maar er zijn ook veel games — soms zelfs aardig grote titels — die nog wel eens ondergesneeuwd raken. Wij hebben wat interessante Switch-games om de komende tijd in de gaten te houden voor je op een rijtje gezet.
We hebben het vandaag niet over de game waar het al vaak genoeg over gaat. Uiteraard zijn Breath of the Wild 2, Metroid Prime 4 en alle andere usual suspects titels om in de gaten te houden, maar dit artikel is voor de kleine jongens. De kleine jongens en de wat grotere jongens die toch wat tanden kwijt zouden raken als ze het moesten nemen tegen de Hulk die Mario heet.

Oxenfree II: Lost Signals

Heb jij ooit na een nachtje kamperen een interdimensionaal portaal geopend en een bovennatuurlijk onheil over jezelf en je vrienden afgeroepen? Wij ook niet, maar het is een goed begin voor een verhaal en het is dan ook min of meer hoe Oxenfree van start gaat. Wat volgt is een avontuur dat dit jaar een vervolg krijgt in Oxenfree II: Lost Signals.
De game zal niet voor iedereen zijn: springen, schieten of strategieën uitdenken is er niet bij. Je moet puzzels oplossen en intermenselijke relaties navigeren. Als jij houdt van verhalen waarin tieners er alleen voor staan tegen een bovennatuurlijke kracht, zoals bijvoorbeeld in Stranger Things, dan is Oxenfree II een game om in de gaten te houden en Oxenfree een game of snel te proberen.

Axiom Verge 2

De metroidvania is misschien niet ‘s werelds populairste genre, maar wie er wel van houdt mag dankbaar zijn voor de opkomst van indie-games. Indie-ontwikkelaars zijn in de afgelopen jaren namelijk verantwoordelijk geweest voor heel wat pareltjes in het genre. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld Ori and the Blind Forest en Hollow Knight, maar ook Axiom Verge mag je in dat rijtje zeker niet vergeten.
Dat een game gezien wordt als één van de beste titels in zijn genre is geen garantie voor een vervolg, maar het schaadt de kansen niet. Ergens dit jaar mogen we dan ook Axiom Verge 2 verwelkomen. De game is al een paar keer uitgesteld en met een team van één persoon is het niet ondenkbaar dat dat nog een keer gebeurt, maar houd deze in de gaten, want de liefhebber mag Axiom Verge 2 niet missen!

Blaster Master Zero 3

Als je ooit wat NES-games hebt gespeeld zul je ongetwijfeld weten dat veel games voor die console in de kern best goed zijn, maar toch lijden onder verouderd game design of technische beperkingen. Een remake met een paar kleine aanpassingen zou in veel van die gevallen een pareltje van een game op kunnen leveren. Laat dat nou precies zijn wat Inti Creates heeft gedaan bij het omtoveren van Blaster Master in Blaster Master Zero.
Inmiddels heeft Inti Creates een origineel vervolg op Blaster Master Zero gemaakt en kunnen we op 29 juli een derde een laatste deel in de trilogie verwachten. Blaster Master Zero 2 wordt veelal gezien als beter dan de eerste game, wat hopelijk wat zegt over het derde deel. Voor wie af en toe Switch games in retro-stijl wil spelen is het in ieder geval een aanrader.

Project Triangle Strategy

Als je groot RPG-liefhebber bent zul je ongetwijfeld bekend zijn met de naam Octopath Traveler, zeker als je in 2018 een Switch had. Deze Square Enix game had een prachtige half 2D, half 3D stijl en een interessante opzet die acht speelbare personages introduceerde, allemaal met hun eigen verhaal. Het was één van de betere RPGs van 2018 en Square Enix wil het met Project Triangle Strategy nog een keer flikken.
Dat wil niet zeggen dat het Octopath Traveler 2 wordt: de game wordt gemaakt door een andere studio en wordt een strategy-RPG in plaats van de wat traditionelere RPG die Octopath was. Maar de visuele stijl is wel heel vergelijkbaar en ook deze keer luistert Square Enix tijdens de ontwikkeling naar feedback op een demo. Heb je genoten van Octopath Traveler, dan is is dit één van de beste games om in de gaten te houden.

Cris Tales

We blijven nog even bij RPGs met Cris Tales. Deze indie-game haalt inspiratie uit de klassiekers zoals Final Fantasy en Chrono Trigger, maar dat wil niet zeggen dat de hele game in een soort retro-saus verzopen is. Verwacht hier geen pixel-art, maar een prachtige moderne animatiestijl.
De game voelt een beetje als een oudere Paper Mario. Je beweegt een 2D-personage in een 3D-wereld en ook het gevechtssysteem is vergelijkbaar. Als je Cris Tales nu al wil proberen is er een demo, maar houd er wel rekening mee dat die al een tijdje beschikbaar is, dus het eindproduct dat je op 20 juni op je Switch (of een ander modern platform) kunt kopen heeft aanzienlijk langer in de oven gezeten.

No More Heroes 3

Houd je van hack and slash games met een wat over the top verhaal? Dan is het misschien een idee om No More Heroes 3 in de gaten te houden. Voor sommigen is dat een langverwachte titel, maar het is ook goed mogelijk dat het je niet zoveel zegt. Voor die laatste groep: Je speelt als Travis Touchdown, een man die min of meer per ongeluk huurmoordenaar is geworden.
In het derde deel neemt Travis het op tegen een groep aliens die de aarde probeert in te nemen door zich voor te doen als superhelden. Het volledige verhaal kun je ervaren in de HD remasters van de eerste twee games en in de spinoff Travis Strikes Again, allemaal beschikbaar voor Switch. No More Heroes III komt daar op 27 augustus bij.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Fans van Turtles in Time kregen in maart een aangename verrassing. De Teenage Mutant Ninja Turtles krijgen namelijk een nieuwe beat ‘em up game die wel heel erg doet denken aan de arcade-klassieker. Liefhebbers van die game of de animatieserie uit de jaren 80 hebben dus iets om naar uit te kijken
In Shredder’s Revenge nemen Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael het door heel New York op tegen klassieke TMNT-schurken, waaronder uiteraard Shredder. De game is natuurlijk vooral bedoeld voor fans van TMNT, maar ook als je gewoon van beat ‘em ups houdt is dit er misschien één om in de gaten te houden. Een releasedatum hebben we nog niet, maar als het goed is komt de game dit jaar nog uit.

Neo: The World Ends With You

The World Ends With You is misschien niet de eerste titel waar je aan denkt bij de Nintendo DS, maar de game kon rond de tijd van release op behoorlijk wat lof rekenen. Ook de Switch-versie van een paar jaar terug werd goed ontvangen, ondanks dat de besturing van de DS-versie zich niet overal even soepel liet vertalen naar een modern platform. Helaas is ook voor succesvolle games een vervolg niet altijd vanzelfsprekend.
Dat was hier ook meer dan tien jaar het geval, maar nu is het dan toch zover. Neo: The World Ends With You brengt op 27 juli een voortzetting van het verhaal, zij het rondom nieuwe personages. Veel belangrijke figuren uit de ontwikkeling van de eerste game werken mee aan de tweede, dus in dat opzicht is de game in ieder geval veelbelovend.