Uncharted 4 release informatie - Alles wat jij moet weten!

  Het nieuwe avontuur van Nathan Drake is op handen en fans kunnen bijna niet wachten tot ze aan de slag kunnen in Uncharted 4. Maar wat moet je weten voordat je aan de slag gaat met het nieuwste deel in de Uncharted reeks? Dat lees je natuurlijk in onze Uncharted 4 release special!

  We hebben allemaal genoeg details gezien van het nieuwe spel, om een beetje in te kunnen schatten wat we kunnen verwachten van de aankomende game in de Uncharted serie. Nathan wil ermee stoppen, Elena wil dat ook, broer Sam Drake steekt hier een stokje voor. Sully wordt wederom een dagje ouder. Het is daarom ook het laatste deel in de serie, Nathan gaat nog voor een laatste keer aan de slag in Uncharted 4: A Thief’s End en daarmee is de kous ook af, voor zowel Nathan als Naughty Dog.

  De allerlaatste Uncharted

  Met dat bericht trappen we dan ook het lijstje met Uncharted 4 release informatie af. Het is de allerlaatste Uncharted game uit de serie. Naughty Dog is duidelijk geweest door te zeggen dat ze niet langer aan de slag gaan met de Uncharted serie.

  Het wordt dus een uitzwaaigame en Naughty Dog belooft ons dat het een warm afscheid gaat worden. Daar hebben we dan natuurlijk ook alle vertrouwen in. Als je van iemand mag verwachten dat ze kwaliteit gaat afleveren, dan is het wel Naughty Dog. De ontwikkelaar is al vanaf Crash Bandicoot een synoniem voor games van topkwaliteit.

  We kunnen er dus rustig vanuit gaan dat de laatste Uncharted titel een heerlijke afsluiter gaat worden. De game zal in ieder geval op grafisch vlak, bijzondere prestaties leveren.

  Grafische pracht

  Dat het een pareltje van een game gaat worden, heb je al kunnen zien aan alle trailers en developer diaries. De eerste, speciaal voor PlayStation 4 gemaakte, titel van Naughty Dog ziet eruit om door een ringetje te halen. Van de gezichtsanimaties tot aan de wapens en de omgeving, alles is prachtig vormgegeven en is een feest voor het oog.

  Misschien is het wel de mooiste titel voor PlayStation 4. Naughty Dog had al enige ervaring met de PlayStation 4 door het overzetten van de Last of Us naar de nieuwe console, ook is de Nathan Drake Collection al uitgekomen voor de PlayStation 4. Hierdoor heeft Naughty Dog het ontwikkelen voor de PlayStation 4 al in de vingers gekregen en dat is goed te merken.

  Alles wat we tot nu toe hebben gezien van de game ziet er op en top verzorgd uit. Het spel moet, zoals we op de vorige pagina al zeiden, een waardig afscheid zijn van Nathan Drake en dat is het dan ook op het gebied van grafische kwaliteit.

  Actie, Actie, Actie!

  Zoals je gewend bent van een Uncharted titel, valt er weer genoeg te vechten in het spel. Dit keer heb je in het spel nog iets meer de vrijheid van het kiezen van een aanpak. Wanneer je bijvoorbeeld in de buitenlucht je vijanden mag afmaken, heb je de keuze tussen een stille aanpak of er guns blazing naar binnen te rennen.

  Je kunt het spel dus op je eigen manier spelen, - dat kon je in de vorige game ook al - maar je hebt nu nog iets meer vrijheid dan je in de vorige delen had. Daarbij heb je ook iets meer mogelijkheden wanneer je het liever op een stille manier aanpakt. Je kunt je tegenstanders in het spel namelijk taggen.

  Taggen doe je zodra je een vijand in zicht hebt. Op deze manier kun je ze toch in de gaten houden wanneer je ze eventjes uit het zicht verliest. De pijltjes boven de hoofden van je vijanden blijven namelijk te allen tijde zichtbaar. Op deze manier kun je ook het beste moment kiezen om je vijand stilletjes om te leggen.

  Maar uiteraard heb je ook nog steeds de mogelijkheid om als een suïcidale maniak je tegenstanders met een Kalasjnikov neer te schieten. Want wie houdt er nou niet van dat moment wanneer je al je vijanden hebt verslagen en er een serene rust valt over het slagveld? Precies, wij konden ook niemand bedenken.

  Overigens heb je voor de wat uitbundigere speelstijl ook een extra tool gekregen. Je hebt namelijk een grappling hook tot je beschikking, waarmee je op bepaalde punten heen en weer kunt slingeren om sneller bij je vijanden te komen alvorens je ze genadeloos afschiet.

  Sam Drake

  Sam Drake is Nathans broer en een geheel nieuw personage in de serie. We hebben Sam nog nooit eerder gezien en toch is hij in het vierde deel van de Uncharted reeks een belangrijke speler. Sam zorgt er namelijk voor dat zijn broer zijn avonturierscarriére weer oppakt.

  Dat lijkt ons inderdaad een belangrijke rol, die is weggelegd voor het nieuwe personage. Sam komt in de problemen en mensen willen geld van hem. Na een jarenlange zoektocht heeft hij een grote schat gevonden, maar heeft hij wel de hulp nodig van zijn avontuurlijke broer.

  Een groots nieuw verhaal

  Het verhaal is grootser opgezet dan ooit tevoren en er zijn twee nieuwe vijanden die ook op de schat jagen. De twee broers en Sully gaan op zoek naar de schat van een zeer beruchte piraat die eeuwen geleden een grote Engelse vloot wist te veroveren.

  De piraat verdween met zijn deel van de schat en er is jarenlang naar de buit gezocht. Sam Drake beweert de schat nu dus gevonden te hebben en het drietal gaat ernaar op zoek. Zoals je gewend bent van een Uncharted game reis je weer de hele wereld af op zoek naar de schat. Natuurlijk zijn er ook weer meer dan genoeg vijanden om onderweg tegen te vechten.

  Het verhaal stuurt je dus samen met de broers de hele wereld over en in die wereld ben je ook vrij om alles te ontdekken. Terwijl je aan het ontdekken bent, leer je ook meer van de achtergrond van de verschillende personages aan de hand van de gesprekken die worden gevoerd.

  Ontdekken als een echte avonturier

  Een avonturier is niets zonder een echt avontuur en je bent in dit laatste deel vrij om zo avontuurlijk mogelijk bezig te gaan. Je bent namelijk een stuk vrijer in het ontdekken van je omgeving dan je in voorgaande delen was.

  Ben je benieuwd wat er tussen die twee rotsen zit? Misschien ligt er wel een verborgen schat? Dat kun je nu dus eenvoudigweg ontdekken, het verschilt per level hoe vrij je bent in het ontdekken van je omgeving. Ben je binnen, dan heb je natuurlijk een stuk minder te ontdekken dan wanneer je buiten in een open omgeving bent.

  Meer Uncharted dan ooit tevoren

  Het enige dat je eigenlijk hoeft te weten van Uncharted 4: A Thief’s End, is dat de game een nieuwe Uncharted is in hart en nieren. Van de gevechten tot aan de humor, tot aan de locaties. Alles leeft en ademt Uncharted.

  Sully is terug, Elena is terug en je ziet drie nieuwe personages. Waarvan Nathans broer er dus een is. Als je er nog niet helemaal over uit was of je de nieuwe Uncharted 4 wel moet gaan zien, dan kunnen we maar een ding zeggen: sluit jezelf op 10 mei op en speel het spel. Dan pas zul je erachter komen dat dit misschien wel het beste deel van de Uncharted Serie gaat worden.

  We durven zelfs zo ver te gaan om te zeggen dat Uncharted 4: A Thief’s End beter is dan Uncharted 2, de game die door veel fans als het beste deel uit de franchise wordt gezien. Zoals je kunt lezen, kijken wij erg uit naar Uncharted 4: A Thief’s End en we hopen dat je met dit lijstje met Uncharted 4 release informatie net zo enthousiast bent geworden als wij.

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.