Top 5 Mafia gameplay momenten waar je naar terug verlangt

Article
dinsdag, 19 april 2016 om 15:02
xgn google image
De Mafia franchise zal op 7 oktober van dit jaar worden uitgebreid en om je voor te bereiden op het leiden van een organisatie die niet schuw is van illegale zaken, hebben wij de top 5 Mafia gameplay momenten uit de vorige games weten te halen. Maak je klaar voor deze oldtimers!

Vrijheid!

Een van de meest iconische momenten van de Mafia franchise vindt redelijk aan het begin van het tweede deel van Mafia 2 plaats. Zo zal je in het grimmige Empire Bay er al snel achterkomen dat het leven grijs, grauw en vooral erg verraderlijk is. Na tien jaar in de cel gezeten te hebben mag je voor het eerst weer de stad in en wat een verandering heeft er plaatsgevonden!
Het Empire Bay van 1951 heeft namelijk een ware make-over gekregen waardoor de stad in een bruisende metropool is veranderd. In al die tijd dat je niet mee deed aan de samenleving heeft de wereld een positieve doorstart meegemaakt. Rock ’n Roll, uitbundige reclamezuilen en straten die betreden worden door jonge arbeiders. Jij bent klaar om deze wereld te veroveren.
Benieuwd naar de volgende in de top 5 Mafia gameplay momenten?
89763

Slachtpartij

Pork and beans is één van die missies die je bij de keel grijpt en je niet meer los laat totdat je de laatste van je rivalen levenloos achter je laat. In deze missie zal je een slachthuis moeten binnendringen om je vrienden te rennen. De sfeer die de omgeving uitademt geeft je een gevoel waarbij ontspanning niet mogelijk is. Overal hangen kadavers van varkens en laat dat nou niet de enige afschuwelijkheid zijn.
Al snel word je overspoelt door bad guys, met als hoogtepunt een gevecht tegen een grote gast die besluit een slagersmes in de strijd te brengen. Mocht je de missie voltooien, dan ga je eindelijk een grote rol spelen in de maffia familie, maar dan moet je wel eerst je kostuum veranderen. Ruiken naar een slachthuis zorgt namelijk niet voor de beste kansen tijdens een business meeting.
89765

Van de luxe naar de goot

Niet de leukste, maar wel een serie aan gebeurtenissen die je bij blijft is het telkens verliezen van jouw eigendommen in Mafia 2. Zo ben je eerst met je zuurverdiende centjes aan het sparen voor spiksplinternieuwe auto’s, kleren en wapens om vervolgens in de storyline opgepakt te worden en alles kwijt te raken. Dit zorgde voor de enige frustratie en het uitvoeren van illegale praktijken werd hiermee alleen maar aangemoedigd.
Mocht je een tijd later weer de rijke gangster zijn geworden met een gevulde bankrekening, dan wordt je weer teleurgesteld. Je raakt voor de tweede keer in de game alles kwijt aangezien een stel Ieren je huis platbranden. Dit was het punt waarop veel mensen dan ook besloten te stoppen met sparen, in de vrees dat je nogmaals alles kwijt zal raken. Het leven van een gangster gaat niet altijd over rozen.
Deze gebeurtenissen hadden een vrij grote impact op de beleving van de game, en krijgen dan ook een plaats in de memorabele Mafia momenten. Hopelijk zal je in Mafia 3 wel rijk kunnen worden, want het leven van een gangster is niet goedkoop.
89766

Brandend rubber

Als het over de eerste Mafia gaat, dan komen de nostalgische gevoelens alweer bovendrijven waarbij vooral die ene race op je netvlies gebrand staat. In de missie ‘Fairplay’ krijg je als taak om een racewagen te stelen om er vervolgens de 1932 Lost Heaven Grand Prix te rijden. Deze missie zorgde ervoor dat vele uren in het verbeteren van je rijvaardigheden ging zitten, want de AI was meedogenloos. Mocht je de kampioen worden, zal je een andere wagen kunnen jatten, hetgeen waar je wel weer goed in bent.
89767

Achtervolgingen op ‘hoge’ snelheid

In zowel de eerste als de tweede Mafia was het de gevestigde orde die de Mafia probeerde tegen te houden. De politie was daarmee niet bepaald tolerant, waarbij een kleine overtreding al snel een boete van 1000 dollar opleverde en het scheppen van een persoon je alleen een waarschuwing kostte. Wat een tijden.
Maar wat je altijd zal bijblijven zijn de politieachtervolgingen die net zo lang doorgingen totdat je gepakt werd. Deze ambtenaren gaven namelijk niet gemakkelijk op en rolden een groot aantal spijkermatten om jouw boot op wielen te belemmeren. Zenuwslopend was het zeker, vooral als je een nieuw record aan boetes aan het creëren was.
Het is natuurlijk tof om terug te kijken op de top 5 Mafia gameplay momenten, aangezien het zo'n sfeervolle franchise is. Maar je moet natuurlijk ook meegaan met de tijd. Mafia 3 komt namelijk dit jaar nog uit en wij hebben voor je op een rijtje gezet wat er tot nu toe allemaal bekend is over jouw toekomstige leven als gangster.
Zoals gezegd, Mafia 3 zal op 7 oktober uitkomen voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.