Top 5 beste Uncharted games - De laatste keer vijf keer Nathan Drake!

  Over een maandje gaan we afscheid nemen van Nathan Drake. Uncharted 4: A Thief’s End staat voor 10 mei in onze agenda's gegrift. Maar voordat we afscheid gaan nemen van Nathan, gaan we eerst eens even kijken wat zijn successen waren! Dit is de top 5 beste Uncharted games volgens jullie!

  Uiteraard hebben jullie weer massaal gestemd en eigenlijk konden we vooraf al een klein beetje voorspellen hoe de volgorde van de top 5 beste Uncharted games eruit kwam te zien. Smaken verschillen maar in het geval van Uncharted is de smaak behoorlijk homogeen. We zetten jullie top 5 beste Uncharted games even op een rij.

  5. Uncharted: Golden Abyss

  De Uncharted titel voor de PlayStation titel kreeg van jullie niet erg veel liefde. Eigenlijk viel dit ook wel enigszins te verwachten. Niet veel gamers maken gebruik van Sony’s handheld en daardoor zullen weinig mensen deze titel ook daadwerkelijk gespeeld hebben.

  En iets wat je niet speelt, kun je ook geen mening over vormen. Desondanks is Uncharted: Golden Abyss toch een erg toffe titel. Het spel lijkt qua verhaallijn erg op Drake’s Fortune en qua gameplay toch het meest op het tweede deel. Het beste van twee werelden zou je zeggen, en dat is ook het geval.

  Omdat Naughty Dog zo intensief samenwerkt met Sony, maakt de game ook optimaal gebruik van de kracht van de PlayStation Vita, daarnaast wordt er ook gebruikgemaakt van de Vita’s unieke features (het touchscreen op de achterzijde van het apparaat). Verder ziet het spel er ook erg goed uit voor een handheld titel. Wanneer je deze titel dus nog niet gespeeld hebt en wel een Uncharted fan bent zouden wij deze game zonder meer aanraden als zoethoudertje tot 10 mei.

  Maar jullie oordeel is geveld en daarom staat Golden Abyss ook op nummer 5 in deze top 5 beste Uncharted games.

  4. Uncharted: Fight for Fortune

  Bijna net zo’n grote verassing als toen het spel werd aangekondigd, was het feit dat jullie het kaartspelletje van Uncharted beter vinden dan een volwaardige Uncharted game. Uncharted: Fight for Fortune is een spin-off in de vorm van een kaartspel.

  De game werd destijds niet al te goed ontvangen en dit is nog steeds terug te zien op Metacritic. De score van critici ligt daar op een 6.7 en de gebruikers score ligt daar net 0.1 punt boven.

  De game kwam in 2012 uit voor de PlayStation Vita en is een turn-based kaartspel waarin je kaarten gebruikt om gevechten te winnen. Je hebt in dit geval dus niet de directe controle over de actie, maar je voltooid het avontuur door kaarten te spelen om zo je tegenstander te slim af te zijn.

  Deze formule kan succesvol uitpakken. Kijk maar naar het geliefde Metal Gear Acid dat door sommige mensen tot op de dag van vandaag op handen wordt gedragen. Maar in het geval van Uncharted: Fight for Fortune pakte het een stuk minder succesvol uit.

  Jullie denken daar schijnbaar anders over en geven het spel een vierde plaats in deze top 5 beste Uncharted games.

  3. Uncharted: Drake’s Fortune

  De game waarmee het allemaal begon komt voor jullie op de derde plaats. Uncharted: Drake's Fortune werd door Naughty Dog speciaal gemaakt voor de PlayStation 3 en werd destijds door zowel gamers als critici behoorlijk goed ontvangen en was toen Sony’s geheime wapen voor de feestdagen van 2007.

  Het spel waarin we kennis maakten met de cast van Uncharted was een verfrissende kijk op het adventure genre en gaf fans van de in het slop geraakte Tomb Raider serie weer iets om mee aan de slag te gaan.

  Het spel werd onder andere geroemd voor de hoge productiekwaliteit die we inmiddels gewend zijn van Naughty Dog titels en daarnaast ook het feit dat het niet langer als een game voelde maar als een grote blockbuster die je in de bioscoop kon verwachten.

  Dit is inmiddels alweer bijna negen jaar geleden en vijf Uncharted games later zijn we dan nu toch echt aanbeland bij het allerlaatste deel van Uncharted. Uncharted 4 doet nog steeds wat het eerste deel ook deed en dat is het geven van een hoge productiekwaliteit, veel actie en daarnaast simpelweg een goed verhaal.

  2. Uncharted 3: Drake’s Deception

  Wat hebben we allemaal destijds met een open mond gestaard naar de grafische schoonheid van Uncharted 3: Drake’s Deception. We kunnen het ons allemaal nog herinneren toen we zagen hoe Nathan zich uit een zinkende boot moest zien te redden en ons niet realiseerden dat we hem zelf aan het besturen waren.

  Een brok actie, zo zou je het derde deel van de Uncharted serie het beste kunnen omschrijven. Door sommigen wordt dit deel vooral gezien als een showstukje om te laten zien wat de kracht van de PlayStation 3 nou echt was. Maar voor de meesten was Uncharted 3 gewoon weer een hele toffe Uncharted titel waarmee je jezelf flink kon vermaken.

  Overigens klopt het natuurlijk wel dat de game toonde wat er echt uit de PlayStation 3 geperst kon worden. Dat werd alleen nog maar duidelijker toen slechts een aantal jaar later de Nathan Drake Collection voor de PlayStation 4 uitkwam. Uncharted 3 zag er geremastered en wel nog vele malen beter uit dan we ooit hadden durven dromen en daarmee was het enthousiasme voor een nieuw deel in de Uncharted serie weer aangewakkerd.

  Want die grafische kracht die Uncharted 3 voor de PlayStation 3 moest laten zien, dat doet Uncharted 4 nu natuurlijk voor de PlayStation 4. Grafische pracht is natuurlijk niet alles en er moet wel wat actie en toffe gameplay in zitten. Maar we gaan er maar gewoon vanuit dat het vierde en laatste deel in de Uncharted serie gewoon de allertofste gaat worden.

  1. Uncharted 2: Among Thieves

  Maar op dit moment is de allertofste Uncharted game volgens jullie toch echt nog steeds Uncharted 2: Among Thieves en daarmee zeggen jullie eigenlijk hetzelfde als het meerendeel van de Uncharted fans en gamers in het algemeen.

  Uncharted 2 deed eigenlijk alles goed. Grafisch was het spel schitterend, het verhaal was minstens zo tof, aldanniet beter dan in het eerste deel en de actie werd naar stand 11 toe gedraaid. Alles werd er in het tweede deel van Uncharted aan gedaan om jou een zo tof mogelijke ervaring te geven en dat is ook gelukt.

  Want jullie hebben Uncharted 2: Among Thieves op de eerste plaats in de top 5 beste Uncharted games gezet. By a landslide zouden we bijna zeggen en dat is zoals gezegd ook de mening van de fanbase van Uncharted.

  Als je door Uncharted 4 pas je interesse hebt laten wekken voor de franchise dan zouden we als we jou waren maar eens snel naar de winkel rennen om alle Uncharted games aan te schaffen. Daarbij zouden we je dan ook aanraden om Uncharted 2 vooral niet over te slaan en met eigen ogen te zien waarom iedereen dit tweede deel zo’n warm hart toedragen.

  Want dat Uncharted 2: Among Thieves niet alleen de tofste Uncharted game is, maar ook nog eens een van de tofste games aller tijden, dat mag wel duidelijk zijn. Eigenlijk willen we gewoon dat Uncharted 4: A Thief’s End net zo tof gaat worden als Uncharted 2. Grafisch zit dat in ieder geval wel goed, als de gameplay en het verhaal nou net zo goed gaan worden als het in het tweede deel was, dan zou het vierde deel het tweede deel wel eens van de troon kunnen gaan stoten. En dat vinden wij helemaal niet erg.

  10 mei is het allerlaatste avontuur van Nathan Drake. Waarschijnlijk ben je door deze top 5 net zo enthousiast en nostalgisch geworden als wij op dit moment zijn en ga je zodra je thuiskomt opnieuw alle delen nog eens spelen. En ja, door jullie advies willen wij Fight for Fortune ook best nog een nieuwe kans geven!

  Uncharted 2: Among Thieves

  Verkijgbaar vanaf 16 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.