Uncharted 4 interview met Arne Meyer van Naughty Dog

  De Uncharted Serie staat erom bekend garant te staan voor een hoop actie. Wij spraken met Arne Meyer over de nieuwste Uncharted game in de reeks. Lees hier wat er allemaal aan bod is gekomen tijdens het Uncharted 4 interview.

  De aankomende Uncharted 4 game wordt de laatste in een reeks van games met de avonturier in de hoofdrol, maar ook de eerste in de serie die volledig en exclusief uitgebracht gaat worden voor PlayStation 4. Wij vroegen ons af wat we konden verwachten van het aankomende Uncharted avontuur.

  Sam Drake

  We beginnen het Uncharted 4 interview met Sams broer. Dit nieuwe personage hebben we al een aantal keer voorbij zien komen in de trailers en screenshots, maar hoe groot is de rol van Sam Drake nu daadwerkelijk in de aankomende Uncharted 4?

  “Nathan kan er niets aan doen, hij moet wel op avontuur,” vertelt Arne. “Sam is een kernonderdeel van het verhaal in Uncharted 4. Wanneer Nathans broer hem de keus geeft om weer op avontuur te gaan, nadat hij eigenlijk met het avonturieren is gestopt, besluit Nathan om er toch op in te gaan. Voor ons is Sam dus een zeer belangrijk onderdeel van het verhaal.”

  Goed, Sam Drake is dus belangrijk voor het verhaal. Gaan we dan een Uncharted 5 zien met Sam Drake in de hoofdrol, nu Nathan er echt mee stopt?

  “Ik denk dat we redelijk duidelijk hebben gemaakt dat dit toch echt de allerlaatste Uncharted game zal gaan worden.”

  Laatste Uncharted

  Het gaat dus inderdaad de laatste game in de serie worden, maar waarom?

  “Dat heeft een aantal redenen. We hebben gezegd dat we door zouden gaan met Uncharted zolang wij het idee hadden dat er een verhaal te vertellen viel. Toen we naar het verhaal keken van Uncharted 4 vonden wij dat het een soort natuurlijke afsluiter van de serie kon zijn. Er worden veel vragen beantwoord en hierdoor hebben we kunnen zeggen dat dit het punt zou worden waar we konden stoppen met de serie,”

  Inderdaad een natuurlijke afsluiter met veel verschillende locaties, maar hoeveel locaties zullen er zijn in de nieuwe Uncharted 4?

  “Daar zijn we natuurlijk niet al te specifiek in. Je hebt natuurlijk al wel een aantal mogelijke locaties kunnen zien. In de Storytrailer die we onlangs uitbrachten heb je een jungle eiland kunnen zien en zo zijn er meerdere locaties die je al in de uitgebrachte trailers hebt kunnen zien. Maar we willen er niet al te specifiek in zijn, omdat we spelers zelf het idee willen geven dat ze de game aan het ontdekken zijn.”

  Terechte reden zouden we zeggen, maar Nathan Drake als huismus zit natuurlijk niemand op te wachten. De Nathan Drake die we kennen en waar we van houden, is een wereldreizigende avonturier. Kunnen we dan op zijn minst horen of Nathan de wereld over gaat?

  “Hij zal een hele hoop reizen. Toen we keken naar Uncharted 4 wilden we dat de game de meest ambitieuze tot nu toe zou worden. Dat betekent natuurlijk dat hij een hoop moet reizen en zoveel mogelijk verschillende locaties zal gaan zien.”

  Ambitieuze titel

  Goed, het zal dus een ambitieuze titel worden en Nathan gaat veel van de wereld zien zoals hij dat ook deed in de vorige games. Maar gaat de game net zo over de top worden als we hebben gezien in de voorgaande titels? Oftewel, krijgen we een kapseizende boot waar je doorheen moet en een vrachtvliegtuig dat op neerstorten staat?

  “Zoals je mag verwachten gaat Uncharted 4 gewoon een echte Uncharted game worden. Je zal de over-de-top-momenten krijgen en uiteraard moet je ook weer puzzels oplossen zoals je dat kent uit de vorige games. Maar je kunt het natuurlijk niet allebei te veel hebben, er moet een goede afwisseling in het spel zitten.”

  Enige afwisseling is dus nodig om een toffe Uncharted neer te zetten, maar wat is dan de juiste balans tussen puzzelen en keiharde actie?

  “Dat is vrij lastig te zeggen, omdat je eigenlijk altijd aan problemsolving doet. Zelfs als je in gevechten zit, ben je bezig met de meest tactische aanpak uit te kiezen om het er levend van af te brengen. We proberen jou als speler constant na te laten denken over de beste manier om de game te volbrengen en op deze manier ben je vaker aan het puzzelen dan je zelf denkt.”

  Uncharted 4 interview: Elena

  Dan is er natuurlijk de prangende vraag die op eenieders lippen brandt; gaan we Elena weer terugzien in de nieuwe game? En hoe is het gesteld met de romantiek?

  “Elena keert natuurlijk weer terug, en zoals je aan het einde van Uncharted 3 hebt kunnen zien zijn ze met zijn tweeën afgegaan. Op de vorige E3 heb je haar kunnen zien en heb je ook kunnen zien dat ze niet blij was met Nathan, dus het wordt leuk om te zien hoe dat uit gaat pakken.”

  Gaan we dan dit keer ook een seksscène zien tussen Elena en Nathan?

  “We hebben de romantiek in onze games altijd op een hele speciale manier aangepakt. Dus dat mag je ook weer van ons verwachten in Uncharted 4. Maar je hoeft geen Witcher taferelen te verwachten.”

  Geen dampende liefdesscène tussen de avonturier en zijn geliefde dus, maar wel heel veel andere toffe onderdelen in het spel. Vanaf 10 mei kunnen we aan de slag in Uncharted 4: A Thief’s End op PlayStation 4. Dan kunnen we echt eens gaan kijken of er niet ergens een seksscène in het spel verborgen zit. Tot die tijd kunnen we in ieder geval uitkijken naar een erg toffe nieuwe blockbuster van Naughty Dogg!

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.