Top 10 beste Assassin's Creed karakters - De meest memorabele personen

  Het universum van Assassin's Creed is gigantisch. Games, boeken, bordspellen, kleding en nu ook een bioscoopfilm die dit jaar uitkomt. XGN blikt terug. Dit is de top 10 beste Assassin's Creed karakters!

  In Assassin's Creed Syndicate speel je met Jacob en Evie Fyre. Met de broer en zus loop je door de prachtigste plekken van het Victoriaans Londen. In hun avonturen zal het duo je ongetwijfeld kennis laten maken met nieuwe indrukwekkende historische personages.

  De vorige Assassin's Creed games stonden namelijk bol van geweldige karakters. In deze top 10 lichten we de mooiste Assassin's Creed karakters uit die we in al die jaren hebben ontmoet.

  10. Shay Cormac

  Shay Cormac leren we kennen in Assassin's Creed Rogue. Shay is een in 1731 in New York geboren Amerikaan. Via zijn vader gaat hij de scheepvaart in. Aan boord oefent hij zijn zwaard en schietkunsten. Wanneer in 1747 het schip van zijn vader in een storm terecht komt, overlijdt Shay's vader. Shay keert daarna terug naar New York.

  Shay Cormac staat op 10 in de lijst van beste Assasins' Creed karakters

  Daar wordt hij voorgesteld aan Achilles Davenport via zijn jeugdvriend Liam. Achilles neemt Shay onder zijn hoede en hij sluit zich aan bij de Assasins. Hoewel Shay het credo van de gilde naleeft, heeft hij twijfels over de werkwijze van de sluipmoordenaars. Hij spreekt ze uit naar Liam, maar doet er verder niks mee.

  Hetgene dat Shay zo'n goed herrinerbaar karakter maakt is dat je voor het eerst speelt met iemand die duidelijk overstapt van kant. Na een rampzalig verlopen missie verliest Shay het vertrouwen in zijn mentor Achilles. Nadat hij zijn mentor probeert te bestelen, vlucht hij weg en komt in contact met de Tempeliers.

  Daar leert hij alles over de werk- en denkwijze van de tempeliers. Shay voelt zich meer aangetrokken tot deze overtuiging en besluit definitief over te stappen. In Rogue neemt hij het samen met de Tempeliers dan op tegen zijn voormalige mentor Achilles en beste vriend Liam.

  Het mooie aan Shay in de Assassin's Creed reeks is de kans die het de gamer geeft. Na vele delen aan de kant van de Assassins te staan waren er fans die zich afvroegen of de tempeliers niet ergens gelijk hadden. Dankzij Shay bekijk je de eeuwige strijd vanuit een nieuw perspectief. Dit maakt hem een zeer memorabel karakter in de franchise.

  9. Edward "Blackbeard" Thatch

  Eén van de beruchtste piraten ooit is Zwartbaard. Of zoals wij hem in Assasins' Creed kennen Edward "Blackbeard" Thatch. De bebaarde kapitein maakte met zijn imponerende stem en angstaanjagende charisma een grote indruk in Assassin's Creed Black Flag.

  Blackbeard werd geboren in Bristol in 1680. Op 21-jarige leeftijd raakte hij betrokken in de Spaanse Oorlog. Hij was toen in dienst van de Engelse marine. Wij leren Thatch in Assassin's Creed kennen wanneer hij het schip Amazon Galley redt van het piratenschip waarop hoofdpersoon Edward Kenway op dat moment verblijft. Even lijkt Edward aan zijn einde te komen, maar Thatch houdt hem in leven en neemt hem op in zijn crew.

  In de verhaallijn van Black Flag speelt Blackbeard een grote rol. Hij is één van de initiatiefnemers om van Nassau een eigen piraten republiek te maken. Samen met Hornigold, James Kidd en Edward Kenway verjagen ze de Britten van het eiland.

  Het mooie aan het karakter Blackbeard is dat hij de game een gezicht geeft. Hij is de verpersoonlijking van het piratenbestaan. Thatch heeft lak aan de gevestigde orde en hekelt de corruptie van de britten. In zijn eigen piraten code staat trouw, moed en kameraadschap hoog in het vaandel.

  De haast demonische legende rondom Thatch' karakter wordt door zichzelf gecreëerd. Eigenlijk zodat hij nooit echt geweld hoeft te gaan gebruiken.

  Toch gaat het Thatch uiteindelijk maar om één ding. Genoeg geld verdienen om vroeg met pensioen te gaan. Hoewel hij veel wil helpen met de opbouw van de piratenrepubliek besluit hij toch niet terug te gaan naar Nassau nadat Kenway en Thatch medicijnen hebben buitgemaakt. Je kennismaking met Blackbeard lijkt op dat moment ten einde.

  De hoofdpersoon van Black Flag, Edward Kenway, komt hem echter nog één keer tegen. Kenway wil Thatch ervan overtuigen terug te komen uit zijn pensioen. Thatch besluit dit niet te doen. Kenway accepteert zijn beslissing.

  Die avond worden de schepen van Kenway en Thatch in de val gelokt. De piraten vechten terug maar worden overmeesterd. In een episch gevecht probeert Kenway zijn vriend voor de laatste keer te redden maar dat lukt niet. Thatch wordt onthoofd. Vlak voor zijn dood spreekt hij de woorden:

  "In een wereld zonder goud, waren we helden geweest."

  Met de onthoofding van Blackbeard verliest Black Flag zijn meest charismatische karakter. De stem en het voorkomen van de piratenkapitein en de missies die je speelt waar Thatch in voorkomt zorgen ervoor dat hij een zeer memorabel personage is in Assasins' Creed.

  8. Rodrigo Borgia

  De Spaanse tempelier komt voor in Assassin's Creed II en speelt een belangrijke rol in de verhaallijn van Ezio Auditore. In de game wordt Rodrigo Borgia vaak de Spanjaard genoemd.

  Borgia is verantwoordelijk voor de dood van Ezio's vader en broers. Hij leidde het complot dat liet lijken dat Ezio's familie verraad had gepleegd.

  Borgia is niet alleen een van de aanstichters van het drama dat Ezio's assasinbestaan inleidt. Gedurende zijn leven wordt Borgia steeds machtiger. Tot hij uiteindelijk aan het hoofd staat van de Tempeliersorde en de paus is van de katholieke kerk. De macht van Borgia blijkt in alles. Elke persoon die Ezio dood heeft wel een lijntje naar de Spanjaard. Het is mede daardoor dat Borgia zo'n indruk achter laat in de Assassin's Creed games.

  Maar ook de hevigheid van de strijd tussen Borgia en Ezio laat een indruk achter. Hoewel er in veel delen gevochten wordt om delen van het paradijs, wordt de strijd haast nergens zo persoonlijk als tussen de jonge Italiaanse sluipmoordenaar en de Spaanse tempeliersleider.

  Die persoonlijke strijd uit zich in de gesprekken tussen Rodrigo en Ezio. Rodrigo vangt Ezio meerdere malen en laat hem zelfs een aantal keer voor dood achter. Rodrigo hekelt de houding van Ezio en veracht zijn visie op het conflict tussen de tempeliers en assasins. Ezio daarentegen wil wraak voor de dood van zijn vader en de val van zijn familie.

  Een keerpunt in het karakter van Rodrigo Borgia komt na een ontmoeting met Ezio in de kluis van de Sixtijnse Kapel. Daar verklaard Borgia nooit in een god te hebben geloofd maar slechts paus is om toegang te krijgen tot de kluis en de staf. Borgia is ervan overtuigd de profeet te zijn die eenheid zal brengen over de aarde. Wanneer Ezio hem verslaat en uitlegt dat dit niet zo is, is Borgia's wilskracht gebroken. Hij wil sterven maar Ezio laat hem achter.

  Borgia vecht hierna niet langer tegen de asassins maar wil zijn verkregen macht niet afgeven. Uiteindelijk gaat zijn lust naar macht zelfs zo ver dat hij zijn eigen zoon wil doodmaken.

  Uiteindelijk maakt Borgia indruk in de serie als ultieme slechterik. Zijn honger naar macht, neerbuigende houding naar tegenstanders maar bovenal de venijnige speeches die hij geeft naar de hoofdpersoon maken Borgia een van de mooiere karakters in de franchise.

  7. Élise de la Serre

  Élise de la Serre is een van de belangrijkste karakters in Assassin's Creed Unity. De Franse adoptiezus van hoofdpersoon Arno Dorian groeide op in een Tempeliersgezin. De verwachtingen voor haar leven waren hoog aangezien ze ooit aan de top van de Tempeliersorde moest staan.

  Élise is een vrije denker met zeer veel ambities. Gedurende het spel neemt de haat haar echter over. Na de dood van haar ouders wordt ze hoofd van de Tempeliersorde. Een baan die behoorlijk wat druk met zich mee brengt die ze lang niet altijd fijn vindt.

  Élise maakt in het spel indruk door de ontwikkeling van haar karakter. Als koppige dame gaat ze in tegen veel advies, maar vindt uiteindelijk wel een manier om haar ambities waar te maken. De relatie die Élise krijgt met haar adoptiebroer voelt voor de gamer alleen wel een beetje vreemd. Maar doordat beide personages elkaar voornamelijk als vrienden en niet als familie zien valt er nog wel mee te leven.

  De ontwikkeling van Élise hangt nauw samen met de Franse revolutie. Zo raakt de vrouw van adel al haar spullen kwijt in een plundering. Daarnaast moet ze voortdurend vechten voor haar leven tegen mensen die aanslagen op haar hebben gepland. Langzaam maar zeker neemt woede hierdoor de jonge Franse vrouw over.

  Ook haar relatie met de hoofdpersoon Arno verkoelt tijdelijk. Doordat Arno haar vader niet op tijd heeft kunnen waarschuwen is hij vermoord. Dat neemt Élise hem erg kwalijk. Ze wil gerechtigheid voor de dood van haar vader. Deze gerechtigheid zal zij nooit kunnen geven. Arno doodt de daders zelf waardoor zij het niet kan doen. Dit maakt haar boos, maar ze kalmeert wanneer ze beseft dat Arno ook gerechtigheid wilde voor de dood.

  Toch wil Élise steeds vaker wraak voor acties die haar zijn aangedaan. Tegen het advies van anderen in wil ze de wraakgevoelens voeden. Dit betekent uiteindelijk haar einde. Samen met Arno gaat ze achter Germain aan die het Precursor zwaard gebruikt. In een worsteling komt ze onder een pilaar klem te zitten. Ze spreekt haar laatste woorden liefdevol uit richting haar geliefde en adoptiebroer Arno.

  Élise blijft bij door haar persoonlijke ontwikkeling. Emoties leven heel heftig in de Franse vrouw. Doordat je nauw betrokken bent in haar drama krijg je medeleven met de roodharige Francaise. De gecompliceerde liefdesrelatie met Arno geeft nog meer dimensie aan een goed geschreven karakter.

  6. Haytham Kenway

  Haytham Kenway leerden we op een schitterende manier kennen. Beginnend aan Assassin's Creed III liep je met Haytham door de net opgerichte Verenigde Staten. Pas na een tijdje kom je erachter dat hij een tempelier is!

  Haytham is de zoon van het hoofdpersonage uit het latere Assassin's Creed IV Black Flag. De in Engeland geboren jongen zocht een betere toekomst in de nieuwe wereld. Hoewel zijn vader Assasin was werd Haytham op jonge leeftjd door Reginald Birch door de tempeliersorde gerekruteerd.

  De plotselinge openbaring dat Kenway een tempelier is, laat een grote indruk achter op de gamer die niet wist dat zijn zoon Connor de echte hoofdpersoon is. Na de proloog die je met Haytham speelt wordt dan ook het echte verhaal duidelijk.

  Haytham laat zich in Assassin's Creed zien als iemand met een motief. Hij staat volledig achter de visie van de tempeliers en verdedigd deze ook een aantal keer tegenover zijn zoon Connor. Haytham is een sterke leider die van jongs af aan is getraind om deze strijd te vechten.

  Hij is dan ook de aangewezen leider van de tempeliers in de koloniën. Hij durft als leider stappen te zetten die andere niet doen en wil de wereld gelijkheid brengen door de tempelierscode te volgen.

  Juist zijn leiderschap voor de tempeliers zorgt ervoor dat zijn band met zijn zoon slecht is. Haytham is een meester in het naar zijn hand zetten van groepen en mensen. Maar bij zijn zoon lukt dit niet. Zelfs nadat Haytham zijn zoon Connor redt van een executie krijgen zij geen goede band.

  Haytham maakt indruk in de franchise met zijn zakelijke houding en overtuigingskracht in discussies. Zo krijgt hij Connor zo ver om samen te werken als beide achter Benjamin Church aanzitten. Hoewel de één een tempelier is en de ander assasin zijn er een aantal missies in Assassin's Creed III waarin ze samenwerken.

  Haytham is misschien wel de tempelier die het meest overtuigd is van de kracht die in eenheid schuilt. Hij wil mensen niet zijn wil opleggen voor de macht maar om de zwaktes van de mens te verbeteren. Of zoals hij zelf zegt in zijn laatste poging zijn zoon te overtuigen:

  "Jij vecht tegen tirannie, tegen onrecht. Dit zijn slechts symptomen van de echte oorzaak. De echte oorzaak is menselijke zwakte. Waarom denk je dat ik je de fouten in je denkwijze wil duidelijk maken?"

  Haytham zijn karakter komt het meest naar voren in zijn sterfscène. Hij geeft zijn zoon geen gelijk maar is trots op de overtuiging van zijn zoon. Hij ziet eer in de kracht en moed die Connor heeft getoond. Kwaliteiten die hij zelf bewondert.

  5. Achilles Davenport

  Ook Achilles Davenport leerden we voor het eerst kennen in Assassin's Creed III. De mentor van hoofdpersoon Connor heeft een beetje een 'Morgan Freeman gehalte'. De oude manke man leert zijn jonge pupil zijn emotie beheersen en geduld bewaren. Met wijze uitspraken leert Achilles hem geduld.

  Achilles komt later terug in Assassin's Creed Rogue. Ook daar komt zijn mentorrol erg naar voren. Achilles wordt geprezen om zijn inzichten en heeft een aantal grote assasins opgeleid. Hoewel hij zelf enigzins op de achtergrond is, speelt hij dus een erg grote rol in de wereld van de game.

  Achilles was zelf de laatste pupil van Ah Tabai. De mentor van de sluipmoordenaars in het Caribische gebied. Ah Tabai zag wat in de jonge Achilles. Zijn toewijding en geloof in het doel van de Assassins zorgden ervoor dat hij naar Amerika werd gestuurd. Daar zou hij de leider van de nieuwe orde worden.

  Achilles is een cynische en sceptische man. Dit komt in zijn uitspraak die hij doet naar Connor duidelijk naar voren.

  "Laat me je iets vertellen Connor. De wereld is geen sprookje en er zijn geen vrolijke eindes."

  Deze bitterheid maakt indruk op de gamer doordat het geromantiseerde beeld van de assasins in de rest van de games wordt tegengesproken. Achilles heeft als geen ander offers gemaakt voor de gilde.

  Achilles is in Rogue ongewillig tegenover de waarschuwingen van Shay. Van die fout leert hij en hij ontmoedigt Connor als hij overmoedig wordt om hem te waarschuwen.

  De kracht van het karakter Achilles Davenport zit echt in de mentorsrol. Alles aan het karakter klopt voor het worden van een goede leermeester. De eigen fouten in het verleden, de opgelopen blessure waardoor hij mank loopt zelfs de toon van zijn stem klopt in het plaatje.

  4. Connor / Ratonhnaké:ton

  Ratonhnaké:ton gaat later Connor heten wanneer hij onder de hoede van Achilles Davenport komt. De hoofdpersoon van Assassin's Creed III hoort bij een indianenvolk in Amerika. Op jonge leeftijd wordt zijn dorp plat gebrand door het leger van George Washington. Het dorp waar hij woonde bewaakt een eeuwenoud geheim. Charles Lee en andere tempeliers willen het geheim bezitten.

  Als Ratonhnaké:ton ouder is klopt hij aan bij Achilles Davenport. Achilles stemt na veel overtuiging in om hem te trainen. Onder zijn hoede krijgt hij de westerse naam Connor. Aan hem de taak om nieuw leven blazen in de koloniale Assasins. Achilles leert hem de fijne kneepjes van het Assassijn-schap en stuurt hem op zijn weg.

  Connor vecht tegen de Britten, die het Amerikaanse grondgebied bezetten. Zijn diepgewortelde haat voor de Tempeliers is al van jongs af aan aanwezig, omdat het platbranden van zijn dorp tevens het leven kostte van zijn moeder. Gedreven door wraakzucht streeft hij om het Amerikaanse volk te bevrijden van de Britse tiran.

  Uiteindelijk maakt Connor een hele hoop mee en speelt een grote rol in de Amerikaanse Revolutie. Hij is bijna geëxecuteerd, meerdere malen door het oog van de naald gekropen en heeft deelgenomen aan de befaamde Boston Tea Party, om maar eens een greep uit Connor's rijke verleden te nemen.

  3. Arno Dorian

  We maken voor het eerst kennis met deze half Oosterijkse, half Franse assassin in Assassin's Creed Unity. Zijn vader, Charles Dorian ook een assassijn, neemt hem mee naar het paleis in Versailles waar hij een ontmoeting heeft met een aantal andere assassins. Tijdens het rondlopen in het paleis Versailles ontmoet Arno een meisje genaamd Élise, de dochter van een temperlier genaamd François de la Serre.

  Eerder is Charles in het bezit gekomen van een van de pieces of eden. Omdat hij dit in bezit heeft, wordt hij tijdens deze ontmoeting vermoord door tempelier Shay Cormac, de hoofdpersoon van Assassin's Creed Rogue. Arno wordt vervolgens onder zijn hoede genomen en opgeleid door François de la Serre. Hij hield zijn tempeliersschap verborgen voor Arno, uit respect voor zijn vader.

  Arno groeit op met Élise, en ze leren elkaar erg goed kennen. Als haar moeder, en de vrouw van François, echter ziek wordt, spendeert ze tot zijn ergernis minder tijd met hem. Na het overlijden van haar moeder gaat Élise elders studeren en communiceren ze alleen nog af en toe per brief. François verwerkt de dood van zijn vrouw op zijn eigen manier en zoekt trots in het trainen van Arno, met als uiteindelijke doel hem te laten toetreden tot de orde van de tempeliers.

  Een aantal jaren later wordt hij in een val gelokt en beschuldigd van de moord op zijn pleegvader, François de la Serre. Hij belandt in de Bastille als gevangene, waar hij een assassin ontmoet. Hij ontdekt hier ook dat hij beschikt over eagle vision en andere assassin-vaardigheden. Tijdens de bestorming van de Bastille ontvangt hij een medaillon van zijn medegevangene, die hem naar de Assassins in Parijs zou moeten lijden.

  Met de gedachte om zich bij de Assassins te voegen vindt hij ze na ontsnapping uit de gevangenis uitendelijk en na een intensieve serie van tests treedt hij toe tot de orde van de assassijnen. Een aantal jaren later zal hij het Franse volk naar de overwinning leiden tijdens de Franse Revolutie.

  2. Altaïr Ibn-La'Ahad

  Altaïr Ibn-La'Ahad is de assassin waarmee het allemaal begon. In het eerste deel van de serie kregen we voor het eerst te maken met Altaïr, een geboren Syriër die voor het einde van zijn leven lang fungeerde als mentor van de Brotherhood.

  Altaïrs moeder stierf tijdens zijn geboorte, dus was het aan zijn vader, Umar Ibn-La'Ahad, om hem op te voeden. In het kasteel van de Assassins in Masyaf, Syrië trainde zijn vader hem. Na een bestorming van het kasteel door de Saracenen werd Altaïrs vader voor zijn ogen geëxecuteerd. Een man genaamd Ahmad Sofian had de naam van zijn vader aan de Saracenen gegeven, waardoor ze hem vonden. Hij pleegde zelfmoord met een dolk uit schuld.

  Hij vluchtte naar het kantoor van Al Mualim, de mentor van de Assassijnen destijds. Hij vertelde over het voorval en werd erop gewezen geen woord te reppen over de dood van Ahmad, zeker niet aan zijn zoon Abbas, die zou vergaan van schaamte door de zelfmoord van zijn vader.

  Abbas en Altaïr trainden samen, maar na gemerkt te hebben dat Abbas jaren later nog altijd met de dood van zijn vader zat vertelde Altaïr de waarheid. Abbas geloofde hem niet. Dit was het begin van de rivaliteit tussen Altaïr en Abbas.

  Na het redden van het leven van Al Mualim tijdens een bestorming van het kasteel door de Tempeliers wordt Altaïr gepromoveerd tot Master Assassin. Dit ten misnoegen van Abbas. Hij komt in het bezit van de Appel van het Paradijs, die hij ten koste van alles moet beschermen.

  Na de dood van Al Mualim wordt Altaïr mentor van de Assassins, om later in de val te worden gelokt door Abbas, die hem er van beschuldigd de appel te misbruiken voor zijn eigen doelen, en dat de appel hem heeft gehersenspoeld. Deze beschuldiging verdeelt de Assassins in twee groepen, waarbij Abbas controle behoudt over het kasteel. Jaren later weet Altaïr zijn naam te zuiveren, en bouwt een bibliotheek in het kasteel van Masyaf waarvoor vijf sleutels nodig zijn. De bibliotheek zou alle waardevolle informatie en kennis bevatten die Altaïr had.

  Altaïr sluit zichzelf op in zijn bibliotheek na de sleutels verstopt te hebben en sterft vredig op de leeftijd van 92, schrijvend aan zijn bureau.

  1. Ezio Auditore da Firenze

  Met Ezio hebben we verreweg de meeste tijd gespendeert in de Assassin's Creed games. Geboren in Florence in 1459 heeft Ezio veel teweeg gebracht tijdens zijn leven.

  Hij redde onder andere Rome, Florence en Venetië van het regime van de Tempeliers en vond de vijf sleutels van de bibliotheek van Altaïr in Masyaf. Samen met zijn vrouw Sofia kreeg hij twee kinderen, Flavia Auditore en Marcello Auditore.

  In zijn jeugd werkte hij als leerling-bankier in Florence. Na een boodschap te hebben gedaan voor zijn moeder komt hij bij terugkomst voor een leeg huis te staan. Zijn vader en broers zijn allen gearresteerd. Na door de tralies van een cel met zijn vader te hebben gesproken krijgt hij de opdracht om een brief van zijn vader te vinden en af te leveren bij een vriend van de familie, die met het bewijs tegen de aanklagers in de brief de Auditore's vrij zou kunnen laten.

  Tijdens het zoeken naar de brief vindt hij de assassin-kleren en wapens van zijn vader. Nadat blijkt dat de vriend van de familie een verrader is zweert hij wraak, en treedt in de voetsporen van zijn vader door een assassin te worden.

  Hij krijgt zijn wraak, en gaat verder als strijder voor het volk. Hij vecht tegen de Tempeliers, en roeit de Borgia famillie uit die op dat moment Rome regeerde. Na Rome te hebben bevrijdt gaat hij op zoek naar meer informatie en de herkomst van de assassijnen. Deze queeste leidt hem naar Masyaf, en vervolgens naar Constantinopel.

  Op zoek naar de vijf sleutels van Altaïrs bibliotheek in Constantinopel ontmoet hij Sofia, een half Italiaans-Turkse vrouw. Zij helpt hem met het lokaliseren van de sleutels en gaat uiteindelijk ook mee naar Masyaf waar Ezio de bibliotheek betreedt. De twee zijn al langer verliefd, en na terugkomst in Constantinopel vraagt Ezio haar ten huwelijk. Ze verhuizen naar Florence, waar Ezio een wijngaarde start. Ze krijgen twee kinderen, en jaren later overlijdt Ezio op de leeftijd van 65 op de markt in Florence aan een hartaanval.

  Assassin's Creed Chronicles: Russia

  Verkijgbaar vanaf 9 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.