Game of Thrones season 6 interview met Eugene Simon

  Op Dutch Comic Con spraken we met Eugene Simon, bekend als Lancel Lannister uit Game of Thrones. Hij praatte ons bij over Comic Con, het nieuwe seizoen van Game of Thrones en hoe het is om te acteren in zo'n immens populaire serie.

  Wat vind je tot nu toe van Dutch Comic Con?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Op Dutch Comic Con waren vele gasten aanwezig. Naast Eugene Simon waren ook Ian Beattie, Ian McElhinney en Ian Whyte aanwezig die alleen een rol hebben in Game of Thrones. Verder waren ook Seth Gilliam, bekend van The Walking Dead en The Wire, Billy Dee Williams en Paul Blake, beide uit Star Wars en Marnix van den Broeke, bekend van Dr. Who en Harry Potter. Zie ook de videoreportage die wij maakten op Dutch Comic Con 2016!

  Game of Thrones is momenteel één van de grootste televisieseries van het moment, en jouw rol in het nieuwe seizoen is niet bepaald klein. Hoe heeft je rol in Game of Thrones je leven beïnvloed?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Eugene speelde in 2011 voor het eerst in Game of Thrones als Lancel Lannister, en heeft de rol in totaal 14 afleveringen vertolkt. Naarmate de serie vordert wordt Lancel steeds belangrijker, en tussentijds maakte zijn personage een grote metamorfose door. De verwachtingen zijn dat Simon in season 6 nog meer aanwezig zal zijn.

  Naast Game of Thrones speelde Simon ook in maar liefst 146 afleveringen van de TV-serie House of Anubis.

  Je personage is behoorlijk veranderd tijdens de laatste seizoenen van Game of Thrones. Was het voor jou als acteur lastig om deze omschakeling te maken?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Lancel komt voor in het eerste, tweede, vijfde en zesde seizoen van Game of Thrones. Lancel Lannister is de oudste zoon van Kevan Lannister en de neef van Tywin Lannister. Hij is de schildknaap van koning Baratheon en wordt later gepromoveerd tot ridder. Nadat hij zwaar gewond raakt in de slag om Blackwater gooit hij het roer om en laat hij zijn familie achter. zich Hij voegt zich bij de religieuze beweging genaamd de Sparrows, waarna hij simpelweg de naam broeder Lancel aanneemt.

  Game of Thrones heeft een levendige fanbase, al helemaal online. Volg je de hype en de geruchten op het internet een beetje?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Met de omvang van sociale media tegenwoordig vindt elk gerucht, hoe klein dan ook, vaak zijn weg naar de mainstream. Over veel theorieën hebben fans vaak uren nagedacht, om maar een idee te krijgen van wat er verder gaat gebeuren. Soms worden er hele boekwerken en fanfictions geschreven over een verhaallijn die nog niet eens bekend is. Game of Thrones is niet de enige serie met gedreven fans. Populaire series als The Walking Dead, Vikings, Supernatural en American Horror Story hebben een fanbase waar je u tegen zegt, die een oneindige stroom aan tekeningen, theorieën, animaties, parodieën en nog veel meer dingen creëren over hun favoriete series.

  Game of Thrones heeft een reputatie om onverwachts personages te laten sterven. Krijg je als acteur ver van te voren een melding of is het ook zo onverwachts voor jou?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Vaak kenmerkend voor grote series is een grote lijst met karakters. Alle karakters kunnen natuurlijk eens sterven, maar Game of Thrones doet er nog een schepje bovenop en staat erom bekend dat er vaak en veel personages op onverwachte momenten sterven. Time Magazine heeft zelfs een lijst gemaakt van alle karakters die dood gaan in de serie!

  Het nieuwe season zit eraan te komen en het is aannemlijk dat je een vrij belangrijke rol speelt. Kun je een tipje van de sluier oplichten over het verhaal?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Game of Thrones seaspn 6 is vanaf 25 april in Nederland te zien op HBO. Afgelopen week is bekend geworden dat de serie per aflevering een budget van minstens tien miljoen dollar heeft. In vergelijking kost The Walking Dead ''slechts'' 2,75 miljoen dollar per aflevering. Dankzij het grootse budget en de terugkomst van de cast uit seizoen 5, zo ook Eugene, kunnen we een prachtige zesde seizoen verwachten, dat zoals gewoonlijk tien afleveringen telt.

  Game of Thrones wordt gefilmd op prachtige sets en mooie landschappen. Als je op de set komt, voelt het dan alsof je een andere wereld binnenstapt of voelt het nog als je baan?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Game of Thrones heeft een hele waslijst aan filmlocaties gehad. Ijsland, Kroatië, Marokko, (Noord) Ierland, Malta, Spanje en de Verenigde Staten passeren de revue. Naast computer gegenereerde omgevingen wordt veel gefilmd in de buitenlucht. Er zijn zelfs hele reizen voor fans te boeken waarbij je alle locaties bezoekt die Game of Thrones heeft aangedaan. En wist je dat voor de serie gelijktijdig op twee verschillende locaties, in twee verschillende landen wordt gefilmd?

  Nam je tijdens je voorbereiding om Lancel te spelen de meeste inspiratie uit het karakter uit de boeken of was je van plan hem echt eigen te maken?

  Klik op de video hierboven om het antwoord van Eugene te zien.

  Game of Thrones is gebaseerd op de boekenserie A Song of Ice and Fire van schrijver George R.R. Martin, waarvan het eerste deel in 1996 uitkwam. Martin fungeert tevens als screenwriter voor de show. Inmiddels schrijft hij het één na laatste boek van de boekenreeks. De serie Game of Thrones splitst zich op een nog nader te ontdekken moment af van de boekenreeks en zal zijn eigen weg inslaan.

  Er bestaat een kans dat season 6 of season 7 het laatste season van Game of Thrones wordt. De makers hebben aangegeven dat de TV-serie zich zo langzamerhand in de eindsprint is beland.

  Het Game of Thrones universum houdt niet op bij de serie. Er zijn ook meerdere games gemaakt van Game of Thrones. Een spel van Ubisoft en een game van Telltale Games, die ook de immens populaire game van The Walking Dead maakten.

  Game of Thrones season 6 is vanaf 25 maart te zien op HBO. Hou vooral onze site in de gaten voor al het nieuws omtrent Game of Thrones!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.