Uncharted 4 features - Dit zijn de nieuwe features

  Uncharted 4 A Thief's End wordt alom geprezen en is een game die de PlayStation exclusives weer op de kaart zet. De verschillende reviews voor de game zijn inmiddels binnen, maar wat maakt deze game eigenlijk zo speciaal. Dat lees je in deze nieuwe Uncharted 4 features special.

  Uncharted 4 A Thief's End werd door ons in ons Uncharted 4 Review beoordeeld met maar liefst een 9.5 en is daarmee nu al kandidaat voor Game of the Year. Het spel is een absolute topper en dat is mede door de nieuwe Uncharted 4 features in de game. Daarom hebben we hier al die nieuwe, gave features op een rij gezet. Als dit je niet overtuigt om de game te kopen, dan weten wij het ook niet meer.

  Kwijlen bij de storyline

  Is het verhaal te omschrijven als een Uncharted 4 feature? Misschien wel, misschien niet. Dat Uncharted 4 wederom een supergaaf verhaal heeft, is in ieder geval geen verrassing. Daarom is de storyline van Uncharted altijd het vermelden waard. Al sinds de allereerste Uncharted word je meegeslokt in het adembenemende bloedstollende verhaal.

  Uncharted 4 is hier alles behalve een uitzondering op. De overstap naar de PlayStation 4 betekent de eerste installatie op de nieuwste console van Sony en deze stelt alles behalve teleur. Over het verhaal kunnen we nog uren doorpraten, maar dat gaan we niet doen. Dit om spoilers te voorkomen. Maar geloof ons, het is wederom gaaf, dat is een feit.

  Cover systeem en vijanden markeren

  Het was wat lastig in voorgaande delen van Uncharted om door de omgeving je vijanden te blijven volgen. Daarom is er in Uncharted 4 dan ook de mogelijkheid om vijanden te markeren en ze te blijven volgen. Op deze manier heb je een extra steuntje in de rug bij de verder heel toegankelijke gameplay.

  Deze functie gecombineerd met een ietwat versoepeld bewegingssysteem en vloeiend coversysteem komt de game enorm ten goede. De game loopt als een zonnetje en je moet heel erg je best doen om fouten te vinden in de mechanics, waar dit bij voorgaande titels in de serie iets makkelijker te vinden was.

  Capabele hulptroepen

  Daarnaast is het ook fijn dat wanneer je samen met iemand reist, zoals je broer die terugkomt van de dood, dat die ook capabel is. In veel games is een hulpje juist een bron van irritatie. We zullen geen namen noemen (Skyrim), maar bij Uncharted 4 is dit geen probleem.

  Op een stealthy manier vijanden uitschakelen of all guns blazing als een cowboy op vijandelijk terrein rondlopen, het kan allemaal en ook je reisgenoot is van alle markten thuis. Wat jij doet, doet hij ook. En zo hoort het natuurlijk ook. Uncharted 4 bewijst daarmee dat AI hulptroepen niet vervelend hoeven zijn, maar ook echt nut kunnen hebben.

  Één van de vetste Uncharted 4 features die je met je maatje kan doen, heeft te maken met het vechten. Vijanden kunnen je nu in de houdgreep nemen of jij of je hulpje nemen vijanden zelf in de houdgreep. Dit resulteert in toffe finishing moves en een interessante samenwerking tussen jou en je compagnon.

  Verbeterde AI van vijanden

  Daartegenover staat dat ook de vijanden beter en slimmer geworden zijn. Niet langer meer is de AI in videogames dom en simpel te verslaan. De AI, denkt na, plant en gebruikt tactische afwegingen. Dit is een trend die de laatste jaren flink door aan het zetten is en dan vooral in stealth games.

  Games worden steeds realistischer en ook reagerende vijanden zijn daar een belangrijk onderdeel van. Het maakt Uncharted 4 niet alleen leuker, maar ook beter en vooral spannender. Je wordt gedwongen om zelf ook tactischer te werk te gaan. Maar hé, als je nog steeds met getrokken pistool als een cowboy door de game heen wilt rennen, doe je ding!

  They see me rollin'

  Een kleine, maar toch zeer waardevolle, nieuwe Uncharted 4 feature is de toevoeging van voertuigen. Deze zijn in Uncharted 4 voor het eerst te besturen. Het gaat hierbij om een boot, maar het belangrijkste voertuig is een Jeep. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar het werkt ook nog eens heel goed en voegt ook daadwerkelijk wat toe.

  Zo kun je met de Jeep verschillende tactische overwegingen maken. Dit zorgt ervoor dat de game dynamischer wordt en de gameplay afwisselender. En als je even geen zin hebt om je missie te voltooien, blijf je gewoon lekker even een rondje crossen in de Jeep door de grote, prachtige omgevingen van onder andere Madagascar.

  De nieuwe gadgets

  Uncharted zou Uncharted niet zijn als er geen toffe gadgets en wapens in te vinden waren. Deze keer nieuw zijn de klimhaak en de piton. Deze gebruik je voornamelijk bij het klimmen en rondslingeren. De gameplay wordt hiermee, waar mogelijk, sneller, dynamischer en diverser.

  In onze Uncharted 4 review worden deze gadgets zelfs beschreven als life-saving. Dat betekent in het geval van Uncharted dat deze nieuwe gadgets meer zijn dan alleen maar een gimmick. Je gaat deze ook daadwerkelijk veel gebruiken bij het verkennen van de grote mooie gebieden.

  Wauw-factor aan Uncharted 4 features

  Door alle voornoemde Uncharted 4 features kunnen we gerust zeggen dat het een echte topgame is zoals het nu in de schappen ligt. Wij beoordeelden Uncharted 4 A Thief's End met een 9.5 en dat zegt eigenlijk al genoeg. Het grootste minpunt is wel dat Uncharted 4 er na dit deel, na een lange succesvolle reeks, helaas mee stopt...

  Uncharted 4 A Thief's End is sinds 10 mei exclusief voor PlayStation 4 verkrijgbaar.

  Uncharted 4: A Thief's End

  Verkijgbaar vanaf 10 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.