Fallout 4 Far Harbor features - Niet zo maar een eiland

Article
maandag, 23 mei 2016 om 18:08
xgn google image
De Far Harbor DLC van Fallout 4 is een groot succes. Bijna alle elementen lopen in elkaar over, waarbij het eiland als totaalplaatje een genot is om te bezoeken. Dit zijn de Fallout 4 Far Harbor features die het eiland zo succesvol maken.

Duistere locaties

Far Harbor is een gebied van ongekende schaal van een Fallout DLC. Geen semi-open ruimte of aaneenschakeling van gebouwen die in een sneltreinvaart doorlopen kunnen worden, maar een omvangrijk eiland. Een van de meest prominente Fallout 4 Far Harbor features is dan wel de hoeveelheid aan meters die je af kunt leggen om alle bezienswaardigheden in volle glorie te aanschouwen.
De map van Far Harbor is ongeveer even groot als twintig procent van de gehele Commonwealth, en dat is nogal wat. Een groot deel van je tijd op Far Harbor, ben je dan ook bezig met reizen. Gelukkig is dat geen straf, want de DLC kent heel wat unieke locaties die vaag doen denken aan Point Lookout van Fallout 3.
Een nucleaire onderzeeër waar een religie schuildhoudt, een scheepskerkhof en een simulatie waarbij je firewalls moet kraken door middel van een laserstraal. De omgevingen zijn enorm divers én sfeervol. Meerdere malen zullen de locaties je een gevoel van spanning bezorgen, waardoor een mix van nieuwsgierigheid en angst je toch altijd wel op ontdekkingstocht stuurt.
91558 6

Facties staan te popelen

Far Harbor mag dan wel een groot eiland zijn, maar is alsnog te klein voor de verschillende facties die er leven. Zo wonen er drie verschillende NPC facties die een soort haat-liefde verhouding met elkaar hebben. Zij hebben tot dan toe allemaal nog met elkaar geleefd, maar na jouw komst, blijken er toch wel wat spanningspunten te zijn waarop het duidelijk wordt dat er drastische maatregelen genomen moeten worden.
Allereerst is er de plaatselijke bevolking van Far Harbor. Deze bestaat uit een tal van vissers en andere eilandbewoners die maar het beste proberen te maken van hun leven dat omringd door water. Een makkelijk bestaan hebben ze niet, aangezien er steeds monsters opdoemen om hun thuisbasis met de grond gelijk te maken. De plaatselijke bevolking geeft hiervan de schuld aan de Children of Atom.
De Children of Atom is een factie die voornamelijk leeft in en rondom een ouderwetse onderzeeër die geladen is met nucleaire koppen. Radiatie is hier dan ook in overvloed te vinden, waarbij het af en toe lijkt alsof deze gevaarlijke golven de factieleden hebben aangetast. De sekte aanbidt namelijk een almachtige god, waarbij de visioenen je toch echt bevelen iets tegen de plaatselijke bevolking te doen.
Als vredelievende groepering is er ook nog de Synth. Deze mechanische mensen zoeken slechts een veilige thuishaven zonder enige problemen met zich mee te brengen. Helaas voor hen zitten ze midden in een conflict met de andere facties, aangezien ze de Children of Atom willen sparen en de mensen van Far Harbor willen helpen. Toch blijken de Synth ook een duistere kant te hebben.
91560 5

Keuzes maken!

Far Harbor heeft, zoals ook Far Harbor review te lezen is, het sterkste verhaal van alle add-ons die Fallout ooit heeft gehad. Op het eerste oog is dit nog niet te zien als je aan de DLC begint, maar het wordt al snel duidelijk dat het verhaal meerdere lagen kent.
Je wordt er samen met detective Nick Valentine op uit gestuurd om het lot van Kasumi te onderzoeken, een meisje waarvan gedacht wordt dat ze gekidnapt is. Eenmaal op het eiland Far Harbor aangekomen, blijken de feiten toch wat lastiger in elkaar te zitten dan in eerste instantie werd gedacht. Zo vindt er een conflict plaats, wordt het eiland overspoeld door mutanten en blijkt Kasumi zich vrijwillig aangesloten te hebben.
Na met elke factie gesproken te hebben, moet je kiezen met welke mensen je jou inlaat. Bij wie je ook lid wilt worden, je gaat achter informatie komen die omhulst wordt door een donker randje. Hoe meer je je verdiept in het verhaal en met alle zijmissies die er te doen zijn, des te duisterder de mysteries van Far Harbor worden.
Het verhaal van Far Harbor draait de hele tijd om keuzes maken. Het leven van een hele gemeenschap ligt met een aantal muisklikken aan jouw voeten, waarbij je wel degelijk na moet denken over de stappen die je wilt nemen.
Niet alleen wezens van het eiland stelen de hoofdrol. Het is namelijk aangeraden om Nick Valentine de hele weg met je mee te nemen, aangezien je een hoop over deze synthetische detective te weten gaat komen. Ook gaat hij een grote rol spelen bij de opties met betrekking tot conversaties en plottwists.
91562 1

Wees op je hoede

Far harbor is met stipt een van de gevaarlijkste gebieden die je in Fallout 4 gaat tegenkomen en dat mag ook best vermeld worden bij de beste Fallout 4 Far Harbor features. Naast het feit dat de vijanden vrij sterk zijn, zijn ze ook nog eens verborgen. Zo loop je meerdere malen in hinderlagen, waarbij ze echt letterlijk overal vandaan kunnen komen.
Anglers zitten verstopt in moerassen en doen zich voor als waterplanten. Gulpers zijn een soort gigantische hagedissen en kruipen onder de grond om op hun prooi te wachten. Naast de Trappers, een soort raider bende, zijn bekende vijanden als ghouls, honden en super mutants omgetoverd tot een eilandversie.
Far Harbor blijft over het algemeen vrij uitdagend voor zowel nieuwe als ervaren spelers. Je gaat de nodige magazijnen leegschieten in de vijandelijke hordes aan beesten, waarbij het gegarandeerd is dat je zelf ook meerdere keren het loodje legt. Tel hierbij op dat er meer legendarische tegenstanders rondlopen dan op het vaste land en je hebt een prima schietbaan om de nodige uurtjes in kwijt te kunnen.
91564

Meer sfeer

Far Harbor is de crème de la crème op het gebied van sfeer. Van wapens tot borden, alles betovert je tot het liefhebben van Far Harbor. Fallout propaganda is weer aanwezig en ook het verlangen naar een niet post-nucleaire wereld is duidelijk in de DLC terug te vinden. Elke stap brengt je verder in een wereld waarbij het eiland leven je niet in de koude kleren gaat zitten.
Wat Far Harbor zelfs nog geloofwaardiger maakt, zijn de weersomstandigheden die het eiland teisteren. Het gebied wordt omringd door woeste golven die tegen de keien aanslaan, waarbij stormen meer regel dan uitzondering zijn. Naast deze natuursverschijnselen moet je je ook prepareren op het meenemen van genoeg anti-radiatie goederen. De lucht, en met name de dikke mist, zijn bij voorbaat al giftig en voordat je het weet, lig je levenloos in het water te dobberen.
De Far Harbor DLC is een vereiste voor elke Fallout 4 liefhebber. De DLC is los verkrijgbaar voor 25 euro, maar voor seizoenspashouders geheel 'gratis'. De content is uitgekomen voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws