Jackass verwondingen kosten maar liefst 24 miljoen dollar

News
dinsdag, 07 september 2021 om 16:30
jacckass1f1631013538
De meeste mensen kennen Jackass waarschijnlijk wel. De wilde mannen die er alles aan doen om hun vrienden met zo veel mogelijk gebroken botten het ziekenhuis in te sturen. Ze hebben nogal wat meegemaakt in hun tv carrière, zoals de 24 miljoen dollar kosten aan verwondingen die de grappen en grollen hebben opgeleverd.
Een nieuwe studie van Nova Legal Funding toont een paar interessante cijfers met betrekking tot de Jackass crew. Ze hielden bij hoeveel verwondingen de groep mannen van Jackass tijdens, voor en na hun opnames opgetrommeld hebben door alle knotsgekke stunts. Ze keken naar wat het kost om de verwondingen te helen en zo zijn ze op het gigantische geldbedrag van 24 miljoen dollar uitgekomen.

Knoxville spant de kroon

Johnny Knoxville neemt de toppositie in met maar liefst 8,66 miljoen dollar aan kwetsuren. Onderaan de lijst staat Preston Lacy met 'maar' 75 duizend dollar aan ziekenhuiskosten. Het is allemaal naar schatting, het kan dus goed zijn dat de bedragen aanzienlijk meer of minder waren. Waarom Johnny zo hoog in de lijst staat komt door een hersenbloeding die hij opliep, het koste maar liefst 2.5 miljoen dollar om die 'blessure' op te lossen.
De heren konden zich de 28 gebroken botten, 36 hoofdwondingen en alle operaties om het recht te trekken nog wel herinneren. De hersenbloeding van Knoxville was na 16 hersenschuddingen ook onvermijdelijk. Mcghehey, tweede op de lijst, heeft maar liefst negen keer zijn nek gebroken.
jackass3f1631013460

Vreselijke verwondingen

Maar daar houd het uiteraard niet bij op. Zo'n beetje alles wat je kan bedenken is wel door een van de kandidaten opgelopen. Brandwonden, gebroken tanden, gescheurde penis, schedelverwondingen, alligator-beten en ga zo maar door. De hele lijst kan je zien op de website van Nova Legal Funding.
Johnny Knoxville pakt het tegenwoordig rustiger aan. Op zijn vijftigste was hij nog wel bezig met geblinddoekte stierenvechten, maar na het verlies van zijn moeder ging er toch een belletje bij hem rinkelen.
Aan het eind van de dag leert het succes van Jackass ons wel iets. Dat je zelfs met een laag budget veel kijkcijfers kan trekken, mits je bereid bent om de gekste dingen te doen! En natuurlijk de ziekenhuiskosten kan dekken.