Ubisoft E3 verwachtingen - Bezoek Bolivia, San Fransico en South Park

  Ubisoft is elk jaar weer een vaste factor op de E3. Dit jaar is ook geen uitzondering en geeft Ubisoft weer een E3 persconferentie. De presentatie zal op 13 juni om 22.00 van start gaan. Wat zijn de Ubisoft E3 verwachtingen?

  Wat verwachten wij te zien tijdens deze presentatie? Laten we beginnen met de games die Ubisoft tijdens de E3 persconferentie zal gaan presenteren. De games die het podium zullen verlichten tijdens de Ubisoft show zijn namelijk vorige week vrijdag bekendgemaakt door het bedrijf.

  De games die de show in ieder geval zullen sieren zijn Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, South Park: The Fractured But Whole, Eagle Flight, een nieuwe VR titel, en de nieuwe 'sword fighting game' For Honor.

  Ubisoft E3 verwachtingen

  De persconferentie zal volgens Ubisofts eigen website in ieder geval deze vier titels gaan behandelen. Daarnaast heeft Ubisoft laten weten dat Watch Dogs 2 ook onderdeel zal uitmaken van de presentatie.

  Watch Dogs is inmiddels al weer bijna twee jaar oud. De game werd destijds er positief ontvangen en liet goed blijken dat de open wereld, sandbox games nog genoeg ruimte hebben voor verbetering.

  Watch Dogs 2

  Laten we hopen dat Ubisoft niet van plan is om met Watch Dogs 2 het roer volledig om te gooien. De open wereld in Watch Dogs was erg goed ingericht met veel verschillende locaties en visuele pracht. Ook de gameplay van Watch Dogs werkte goed, het 'third-person' perspectief en het richtsysteem werkte moeiteloos samen. Ook het hack-element was goed ingezet en zorgde voor een heel nieuw element in de sandbox game.

  Wij verwachten dan ook dat Ubisoft deze lijn zal voortzetten en deze elementen nog duidelijker naar voren zal laten komen in Watch Dogs 2. Ruimte voor verbetering ten opzichte van zijn voorganger heeft Watch Dogs 2 zeker. Het verhaal en de missies waren vrij standaard en had niet heel veel creativiteit.

  De missies hadden ongeveer 4 á 5 varianten en het verhaal waarin de hoofdpersonage op zoek is naar wraak hebben we ook al wel vaker gezien. Aan Watch Dogs 2 dus de taak om hier wat meer aandacht aan te besteden en dit te verbeteren.

  Ubisoft E3 2016 verwachtingen

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Een tweede open wereld game die Ubisoft zal presenteren is Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. Zoals we gewend zijn van de Tom Clancy franchise zal Wildlands erg militairstisch gefocust zijn. In Wildlands speel je met een squad van elite soldaten op jacht naar kartelleiders en ander crimineel gespuis. Wat tot nu toe van Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands getoond is, laat zien dat de game een grote verscheidenheid zal hebben aan omgevingen.

  Er meerdere voertuigen gebruikt kunnen worden om je snel over de map te verplaatsen en dat de missies op verschillende manieren in te delen en uit te voeren zijn. In de trailers kon worden gezien dat de missies, of in ieder geval enkele missies, kunnen worden uitgevoerd in de 'stealh', 'ambush' of 'long range'. Iedere optie heeft zijn eigen speelstijl, voor iedere speler dus wat wils.

  Op de E3 zal waarschijnlijk meer getoond gaan worden van deze verschillende opties, hoe de open wereld zal gaan werken en of er mogelijkheden komen in het kiezen van je wapens, 'gear' voertuigen en dergelijke. Er is nog geen releasedatum bekend voor Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands maar de game zou in 2016 moeten verschijnen. We zullen op de E3 dus een game te zien krijgen die al vrij ver gevorderd zou moeten zijn.

  Eagle Flight

  De komst van Eagle Flight is nog niet heel lang bekend. Toen het tijdsslot van de Ubisoft E3 persconferentie bekend werd gemaakt werd deze titel nog benoemd als een nieuwe AAA titel. Inmiddels is het dus bekend geworden dat deze titel Eagle Flight zal gaan heten.

  Eagle Flight wordt een game speciaal gemaakt voor VR apparaten. In Eagle Flight ben je, zoals de titel al doet vermoeden een adelaar. De setting van Eagle Flight is een wereld waarin de mensheid is uitgestorven en alle steden en andere menselijke stempels op de wereld worden teruggewonnen door de natuur.

  De trailer van Eagle Flight laat zien dat er onder andere giraffen door de straten van Parijs lopen, de bomen hoger zijn dan de huizen en dat de gebouwen zelf al beginnen te vervallen. Als adelaar heb je de mogelijkheid om op veel plaatsen door de gebouwen heen te vliegen doordat deze gebouwen al vol zitten met gaten.

  Naast het ontdekken van Parijs door middel van VR is er bekendgemaakt dat er een multiplayer modus zal zijn bij Eagle Flight. In deze modus nemen 6 spelers het tegen elkaar op. Ook hier ben je een adelaar en moet je, volgens Ubisoft, gebruik maken van snelheid, stuurkunsten en de smalle straten en gebouwen om een overwinning binnen te slepen. Hoe deze modus echt zal gaan werken is nog niet bekend.

  Grote kans dus dat Ubisoft hier meer van zal gaan tonen tijdens de E3 persconferentie.

  South Park: The Fractured But Whole

  South Park The Fractured But Whole is een vervolg op de eerdere South Park Game, The Stick of Truth. De game is in basis hetzelfde als zijn voorganger. Ook ditmaal zal de speler spelen als 'The New Kid'. De setting is veranderd van de Game of Thrones fantasy setting naar de superhelden 'Coon and Friends'.

  Verder is er nog niet veel bekend over de aankomende South Park game. De trailer die afgelopen jaar tijdens de E3 getoond werd is tot nu toe het enige wat we hebben gezien van de game. In deze trailer werd alleen maar de setting getoond en werden vrij veel grappen en grollen gemaakt richter de voorganger. In de trailer wordt genoemd dat deze game beter moet worden dan The Stick of Truth, laten we hopen dat ze deze uitspraak waar kunnen maken.

  Qua gameplay is er nog niks getoond maar verwacht wordt dat dit vrij veel overeen zal komen met The Stick of Truth, The Fractured But Whole zal dus naar alle waarschijnlijkheid weer een point and click RPG worden. De stijl van de game zal natuurlijk overeenkomen met de cartoon serie.

  Ook voor South Park The Fractured But Whole is nog geen releasedatum bekend gemaakt maar volgens de berichten zal hij nog in 2016 verschijnen. Grote kans dus dat er op de E3 een speelbare versie van South Park The Fractured But Whole zal zijn. Op de E3 persconferentie zal er veel meer van deze game getoond worden. Laten we hopen dat dit in ieder geval gameplay en een releasedatum zal bevatten.

  For Honor

  De laatste game die in ieder geval podium tijd zal krijgen van Ubisoft tijdens de E3 persconferentie is misschien wel de 'wild card' van Ubisoft. For Honor wordt een game waarbij de speler de besturing overneemt over een viking, ridder of samoerai. Waar For Honor zich zal gaan onderscheiden is het vechtsysteem.

  For Honor zal het niet een typische 'hack and slash' game worden. Het vechtsysteem zorgt er voor dat de gevechten en nieuw soort realisme inbrengen wat nog niet eerder is gezien. De besturing werkt zo dat de spelers een bepaalde 'stance' aannemen om vervolgens aan te vallen. Als tegenstander moet je aan de hand van deze 'stance' je eigen positie kiezen om de aanvallen tegen te kunnen houden en effectieve aanvallen kunnen uitvoeren.

  De gameplay in For Honor is getoond in een gameplay trailer. In deze trailer is het vechtsysteem te zien en wordt er wat uitleg gegeven over de multiplayer modus die gespeeld wordt tijdens de trailer. Veel meer is er nog niet getoond van de game naast nog een andere trailer. De Ubisoft E3 persconferentie zal hopelijk meer tonen van de multiplayer modi die ongetwijfeld aanwezig zullen zijn en wellicht wat meer licht schijnen op een eventueel singleplayer campagne.

  Eventuele verrassingen

  Wat er mist op de lijst van Ubisoft is natuurlijk een Assassin's Creed game. Ubisoft heeft al eerder aangegeven dit jaar niet met een nieuwe Assassin's Creed titel te komen maar over een eventuele onthulling is niets gezegd. Het is dus mogelijk dat Ubisoft als eventuele verrassing toch met een trailer of bekendmaking gaat komen rondom Assassin's Creed. Veel meer dan dat verwachten we niet te zien op de aankomende E3 wat betreft Ubisoft.

  Als we echt gaan lopen raden en gokken zou je nog kunnen zeggen dat er wellicht iets van Far Cry of een nieuwe Splinter Cell aangezien de laatste entry in deze franchise ook al weer uit 2013 stamt. Aangezien van beide franchises nog niks is gehoord is de kans niet heel groot dat hier daadwerkelijk iets van getoond zal gaan worden.

  Of onze verwachtingen uit zijn gekomen, lees je terug in ons E3 2016 overzicht.

  Eagle Flight

  Verkijgbaar vanaf 18 october 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.