Top 5 beste Titanfall 2 gameplay features

  De Titanfall 2 releasedatum is dan eindelijk officieel bekendgemaakt door EA en hierdoor hebben we ook een berg aan nieuwe informatie binnengekregen voor de titel. Wat zijn de grote vernieuwingen? Hierbij onze top 5 beste Titanfall 2 gameplay features!

  Natuurlijk gaan we in de aankomende maanden nog veel meer zien van de nieuwe shooter met de Titans als belangrijk onderdeel. Maar gelukkig laat ons EA ons niet in het luchtledige bungelen en heeft ze al een hoop nieuwe informatie naar buiten gebracht. Het lijkt erop dat EA naar de fans van de shooter heeft geluisterd en nieuwe veelgevraagde toevoegingen heeft gedaan.

  In ieder geval weten we meer dan genoeg van de nieuwe Titanfall 2 gameplay features om een top 5 samen te stellen. Daarom hierbij dan ook zonder verdere omhaal: de top 5 beste Titanfall 2 gameplay features ten opzichte van zijn voorganger!

  5. Makkelijker vinden van teams

  Om te beginnen met een wat praktischer zaak. EA heeft via haar site laten weten dat het vinden van teams in dit deel van Titanfall in ieder geval een stuk makkelijker zal gaan dan in het vorige deel.

  Hoewel we nog niet zoveel weten van deze nieuwe feature, kunnen we daarentegen al wel een beetje een voorspelling doen naar de werking van een van de tofste nieuwe titanfall 2 gameplay features. Waarschijnlijk wordt het eenvoudigweg simpeler om naar nieuwe teams te zoeken doordat EA het als aparte feature toevoegd aan de game.

  Denk hierbij aan de manier waarop je naar squadmates zoekt in Battlefield. Wanneer je niet met je vrienden aan het spelen bent heb je de mogelijkheid om aan te geven dat je op zoek bent naar een squad. wanneer deze manier van zoeken naar een team wordt toegevoegd als een van de nieuwe Titanfall 2 gameplay features, dan is het niet meer dan terecht om deze op te nemen in deze top 5.

  4. Nieuwe pilot abilities

  De vorige Titanfall legde de basis voor een nieuwe en nog snellere manier om jezelf voort te bewegen binnen de multiplayer map van de shooter. In het nieuwe Titanfall 2 kun je nog steeds zoals je gewend bent je tegenstanders vanaf de muur neerschieten of gewoon vanaf de ene muur naar de andere muur springen.

  Maar dat is natuurlijk niet het enige wat ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft toegevoegd aan de nieuwe Titanfall 2 gameplay features. Zo kunnen piloten zich nog sneller voortbewegen door de maps door middel van teleport.

  Wanneer je even nadenkt over de mogelijkheden die je hebt met een van de nieuwe Titanfall 2 gameplay features, dan zul je realiseren dat het idee van een teleport mogelijkheid in het spel de speelstijl hoogstwaarschijnlijk nog veel sneller gaat maken. En dan te bedenken dat de gameplay al behoorlijk snel was.

  Stel je voor, je rent, springt en vliegt door een map heen. Vervolgens zie je hoe een tegenstander je teammaten in de problemen brengt. Je rent nog wat over de muren heen om je goed te positioneren achter de tegenstander. Daarna schiet je een keer op de tegenstander om zijn aandacht te trekken, dan spring je in de lucht en teleporteert je achter de tegenstander om hem vervolgens vervolgens een wapen in de rug te zetten.

  Dit scenario is een tof idee en waarschijnlijk zullen de echt goede mogelijkheden pas blijken wanneer de game daadwerkelijk uitgebracht gaat worden. Spelers van shooters laten meestal hele creatieve mogelijkheden zien om om te gaan met nieuwe abilities van hun personage.

  Een andere toffe feature die je personage kan gebruiken is de zogenaamde gravity grenade. Wanneer je tegenstander in de buurt komt van zo’n granaat wordt hij er heen gezogen zodat het voor jou en je teammaten wel erg makkelijk wordt om hem neer te schieten.

  3. Grappling Hook

  Deze feature had ook op de vorige pagina geplaatst kunnen worden, maar de grappling hook is zo’n tof concept dat deze eigenlijk wel zijn eigen stukje heeft verdiend. De grappling hook geeft je de mogelijkheid om nieuwe manieren van gameplay te ontdekken.

  Zo kun je met deze grijphaak moeilijke plekken bereiken om vanaf diezelfde plek je tegenstanders een kopje kleiner te maken. Ben je meer van de close and personal aanpak? Dan kun je er ook voor zorgen dat de tegenstander naar jou toegehaald wordt.

  Maakt een tegenstander het je moeilijk en heb je een wapen dat alleen goed werkt van dichtbij? Zorg er dan voor dat je hem te pakken krijgt met je grijphaak. Vervolgens kun je hem trakteren op een portie lood, of je trapt hem gewoon keihard neer. Dat laatste scheelt weer wat munitie voor je volgende slachtoffer.

  Wanneer je de nieuwe grappling hook in combinatie gaat gebruiken met de teleport functie, dan worden de mogelijkheden helemaal eindeloos. Het is nog niet duidelijk of je de tegenstanders mee kunt nemen in je teleport. Maar wanneer je een van je tegenstanders aan de grijphaak mee kunt slepen naar het hol van je teammaten om hem vervolgens af te laten slachten door je medespelers, dan is de vernedering uiteraard helemaal compleet.

  De laatste alinea is voornamelijk gebaseerd op speculatie en het enthousiasme van een Titanfall fan. Maar wanneer dit tot de mogelijkheden blijkt te behoren, kun je bedenken dat deze feature een zeer toffe toevoeging is. In ieder geval is het een feature die zijn derde plaats in deze top 5 beste Titanfall 2 gameplay features heeft verdiend!

  2. Meer verschillende Mechs

  De tweede plaats in deze lijst beste Titanfall 2 gameplay features is weggelegd voor een van de belangrijkste onderdelen van Titanfall. Waar je in de vorige game al behoorlijk aan de slag kon met de Mechs, is de Mech combat gameplay in Titanfall 2 nog veel uitgebreider geworden.

  Zo kun je in de trailer zien dat Mechs ook verschillende mogelijkheden bieden voor combat met de andere Mechs. Een Mech doet bijvoorbeeld een groundpound om de tegenstanders uit te schakelen, waar een andere Mech dan weer een beam gebruikt om zijn tegenstanders een kopje kleiner te maken.

  Die variatie in Mech gameplay is nog maar een klein voorbeeld van de mogelijkheden. Waarschijnlijk zijn die mogelijkheden bij release namelijk nog veel groter dan je in eerste instantie verwacht. Op dit moment heeft de Mech combat in ieder geval nog veel meer potentie dan het in het eerste deel had.

  1. Ook singleplayer

  Jawel, de nummer een in deze top 5 beste Titanfall 2 gameplay features is weggelegd voor een modus die in het eerste deel zeer gemist werd. We krijgen in de nieuwe Titanfall namelijk een singleplayer. Hopelijk dan ook in de stijl van de actievolle Call of Duty singleplayercampaign.

  Stel je voor, een rollercoaster actiefilm die je meemaakt zoals in Call of Duty, maar dan compleet met de mechs die je kent uit Titanfall. Hoe tof is die gedachte? Precies, behoorlijk tof inderdaad.

  Het feit dat EA behoorlijk goed heeft geluisterd naar de fans en daarmee ook een nieuwe singleplayer heeft toegevoegd is eigenlijk al reden genoeg om de nieuwe gameplay feature de eerste plaats in deze top 5 te zetten.

  Wanneer je dan ook de kans krijgt om de singleplayer trailer van Titanfall 2 te kijken, dan snap je dat de nieuwe campaign behoorlijk tof gaat worden.

  Een piloot die een band krijgt met een Mech en de Mech die regelmatig het leven van zijn piloot red. Dat verhaal alleen al maakt dat we de singleplayer aan de top van de Titanfall 2 gameplay features hebben gezet.

  EA heeft op haar persconferentie laten weten dat de Titanfall 2 release zal plaatsvinden op 28 oktober en een pre-order is op dit moment al mogelijk. De game is al te pre orederen voor PC, Xbox One, en voor het eerst ook op PlayStation 4.

  Titanfall 2

  Verkijgbaar vanaf 28 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.