Microsoft E3 verwachtingen - De virtuele realiteit in 2016!

Article
maandag, 13 juni 2016 om 16:15
xgn google image
De E3 is hét gamingevenement van het jaar. Alle grote uitgevers gaan weer een presentatie houden waarin ze hun nieuwe games en hardware gaan laten zien. Microsoft is ook weer van de partij, en in deze special lees je dan ook de Microsoft E3 verwachtingen!
De geruchtenmolen draait op volle toeren en dus er is genoeg om over te speculeren wat Microsoft dit jaar op haar persconferentie gaat laten zien. Dit jaar vindt de presentatie van Microsoft plaats op maandag 13 juni om 18:30. Deze tijd is gelukkig nog zeker te doen voor ons Europeanen, want in vergelijking met sommige andere presentaties liggen we tijdens deze conferentie tenminste niet op één oor! Lekker live meegenieten met Microsoft dus. Maar wat gaat ze nu eigenlijk allemaal behandelen?

5. Een nieuwe exclusieve IP

De concurrent van het Sony-kamp heeft flink wat mooie exclusieve games in handen. Denk aan Uncharted, Until Dawn, Beyond: Two Souls, The Last of Us, Bloodborne, The Last Guardian en Horizon: Zero Dawn. In vergelijking heeft Microsoft eigenlijk alleen Halo en Gear of War. De laatste poging genaamd Quantum Break had hun Uncharted-killer moeten zijn, maar we weten allemaal hoe dat uitpakte.
Onze verwachting is dus een nieuwe IP voor Microsoft. Ze heeft echt iets nodig wat haar hardware uniek maakt, en hoe tof de Forza-games bijvoorbeeld zijn gaat de Xbox One niet redden. Een nieuwe originele game is dus wat Microsoft nodig heeft, dus wij verwachten dat er een AAA titel van een bekende studio gaat komen, exclusief voor de Xbox One.
92202

4. Battlefield 1

Voorheen had Sony het voor elkaar dat Battlefield DLC eerder op de PlayStation consoles verschenen dan op de Microsoft console. Maar mensen met een scherp oog hebben misschien al opgemerkt dat aan het begin én einde van de Battlefield 1 trailer helemaal geen PlayStation logo staat!
Het vermoeden is nu dus dat Microsoft een stukje exclusiviteit van de Battlefield serie naar haar console haalt. Het doet denken aan een soort uitwisseling van rechten, aangezien PlayStation sinds de laatste Call of Duty (Call of Duty: Black Ops 3) tijdelijke exclusives heeft. Microsoft had voorheen deze Call of Duty rechten.
Dus ondanks dat er een stuk meer Battlefield 1 details vrijgegeven gaan worden op de EA conferentie verwachten we alsnog wat te horen vande FPS van DICE op de Microsoft E3 presentatie.
92204

3. Gears of War 4

Denk Xbox games en je denkt Gears of War. Het nieuwe deel uit de franchise, die ditmaal wordt ontwikkeld door The Coalition, staat op de planning voor dit najaar. Er is inmiddels een multiplayer béta geweest, maar details over het verhaal van de game zijn tot nu toe bijna uit gebleven.
De enige details die tot nu toe zijn vrijgegeven zijn de resolutie en framerate (1080p 30fps in singleplayer en 1080p 60fps in multiplayer) en dat het verhaal zich 25 jaar na de gebeurtenissen uit Gears of War 3 afspeelt. In Gears of War 4 krijgen de de zoon van Marcus Fenix onder de knoppen.
Nadat alle Imulsion samen met de Locust en de Lambent ten onder is gegaan in het vorige deel zijn daarmee ook alle fossiele brandstoffen in één klap verloren gegaan. Hierdoor moest de mens nieuwe manieren vinden om brandstof en grondstoffen te vergaren. Nadat ze dit hebben gedaan door middel van windkracht bouwen ze complete steden met grote stadsmuren.
De COG (Coalition of Ordered Governments) stelt een wet in waarbij er geen burgers buiten de muren mogen komen. Een groep mensen is het hier niet mee eens, en scheidt zich af van de COG. Dit wordt in Gears of War 4 één van de vijanden die Marcus Fenix tegenover zich gaat krijgen.
92205

2. Virtual reality

Op de afgelopen E3 hebben we al een aantal demo's gezien van de Microsoft HoloLens. Deze bril van Microsoft is echter géén virtual reality bril maar een augmented reality bril. Dit betekent dat in plaats van dat je een scherm voor je ogen krijgt die je in een nieuwe omgeving doet wanen je letterlijk door de bril heen kijkt je eigen omgeving in. Vervolgens worden er dingen geprojecteerd op jouw omgeving, zoals te zien is in de Minecraft demo van de afgelopen E3.
Maar Microsoft gaat ook met zijn Xbox bij moeten blijven. De PC heeft al enige tijd virtual reality in de vorm van de Oculus Rift, maar ook PlayStation is bezig met zijn eigen PlayStation VR. Hiermee kun je PlayStation games in virtual reality spelen.
Ook op de Xbox zou het natuurlijk erg fijn zijn om jezelf onder te dompelen in een andere wereld. Wellicht zou een zustermodel van de HoloLens met inplaats van augmented reality een bril met virtual reality een passende zet zijn van Microsoft.
92208

1. Xbox One Scorpio

Verschillende modellen van de Xbox One. De geruchten zijn er al even maar ze blijken hardnekkig te zijn. Ook een nieuwe Xbox zou net als bij de PlayStation VR een stap van Microsoft zijn om mee te gaan met de markt. De PlayStation 4 Neo is namelijk ook al een tijdje onderwerp van geruchten.
Een krachtigere Xbox console zou betekenen mooiere beelden, een hogere framerate en over het algemeen een betere perfomance en kwaliteit. Én natuurlijk VR support. Voor het hiervoor genoemde virtual reality is een beetje extra kracht onder de motorkap zeker welkom, aangezien je voor elk oog een aparte weergave moet renderen.
De gelekte naam van de nieuwe console is de Xbox One Scorpio. Deze gevaarlijk klinkende naam zal wel bedoeld zijn om de PS4 Neo gebruikers af te schrikken...
Of al onze verwachtingen uit zijn gekomen, lees je terug in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws