Tweakers Gaming Live - drie dagen volop gameplezier

  Na jarenlang succes met de Tweakers Express, zal de trein dit jaar toch niet gaan rijden. Dat is jammer, maar toch is er ook goed nieuws; als je weet waarom de Express dit jaar niet rijdt. Er zal namelijk een driedaags gaming evenement plaatsvinden genaamd Tweakers Gaming Live!

  Dit is Tweakers Gaming Live

  Tweakers Gaming Live is eigenlijk een soort van vervolg op de Tweakers Express. Na een aantal jaren vol succes met de Express naar Keulen geeft Tweakers aan dat er verschillende limiteringen zijn in de trein. Goed werkend internet is een van de problemen die zich in de trein voordeed. Daarnaast vliegt de reis naar Keulen voorbij, want vanaf Amsterdam ben je er al in twee en een half uur.

  Daarom is er dit jaar Tweakers Gaming Live. Het evenement zal maar liefst drie dagen duren. Er is ruimte voor eSports, cosplay en een expo. Diverse grote eSports games zullen aanwezig zijn, zoals Fortnite, League of Legends en Hearthstone. Daarnaast kun je die toffe gaming muis of juist die headset met geweldige geluidskwaliteit bekijken en misschien wel kopen op de expo. Onder andere ASUS ROG zal hier aanwezig zijn.

  Dit is de locatie van Tweakers Gaming Live

  Het Tweakers Gaming Live evenement wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Op de Diezekade 2 zal er drie dagen lang niets anders zijn dan game-plezier. Het evenement duurt van vrijdag 9 november tot en met zondag 11 november. De deuren zullen op vrijdag 9 november om 17.00 uur openen en zondag 11 november om 22.00 uur zullen de deuren weer sluiten. Je kunt dus tot zondagavond rondbanjeren op de expo of samen met je vrienden voor die Victory Royale gaan.

  Op zaterdag gaan de deuren voor bezoekers om 9.30 uur open en op zondag zullen de deuren zelfs nog een uurtje eerder open gaan, namelijk al om 8.30 uur. Er zijn verschillende kaartjes beschikbaar. De Lanparty duurt tot zondagmiddag 16.00 uur en de Expo en toernooien zijn om 20.00 uur afgelopen.

  Dit zijn de beschikbare kaartjes

  Je kunt er voor kiezen om drie dagen helemaal los te gaan op het Tweakers Gaming Live evenement. Drie dagen lang jouw favoriete games spelen, rondlopen op de expo en voor de overwinning gaan in het Rocket League toernooi. Wanneer dit niet zo je ding is kun je kiezen voor een Dagticket of een Weekendticket. Hieronder kun je lezen wat elke ticket precies inhoudt:

  Dagticket - 19,50 euro

  • Toegang tot de eSports arena
  • Gamen, cosplay, merchandise op de expo
  • Live meekijken bij eSports toernooien
  • Keuze uit 10 of 11 november


  Weekendticket - 29,50 euro

  • Twee dagen toegang tot de eSports arena
  • Gamen, cosplay en merchandise op de expo
  • Live meekijken bij eSports toernooien
  • 10 en 11 november

  Lanparty ticket - 99 euro

  • Deelname aan de BYOC LAN-party
  • Twee dagen toegang tot de eSports arena en expo
  • Deelname aan meerdere LAN toernooien
  • Koffie, thee en fris inbegrepen
  • Slaapplek

  Het is dus wel de bedoeling dat je je eigen setup meeneemt, wanneer je een lanparty ticket aanschaft. Daarnaast heb je beschikking over een slaapplek, maar moet je ook een eigen matje of luchtbed en slaapzak meenemen. Deze spullen moet je zelf meenemen, maar dan heb je wel een onvergetelijk game weekend met tot wel 400 andere gamers.

  De early bird tickets voor de LAN-party en dagtickets zijn uitverkocht. De reguliere tickets voor de LAN-party zijn nog wel beschikbaar, dus ook jij kunt nog voor die overwinning gaan. De tickets zijn te verkrijgen via de website van Tweakers.

  Er zit geen leeftijdsgrens aan het evenement van Tweakers, maar wanneer je jonger bent dan twaalf jaar zal er een begeleider mee moeten komen. Maar houd, wanneer je jonger bent dan 15 jaar, de PEGI-rating van de games in de gaten. Sommige stands hebben namelijk eigen leeftijdsrestricties.

  Deze toernooien zijn bevestigd

  Er worden verschillende toernooien georganiseerd op het Tweakers Gaming Live evenement. Aan sommige toernooien kan iedereen deelnemen, terwijl je je voor andere toernooien moet kwalificeren. Ook zijn er al verschillende teams uitgenodigd.

  Aan het Rocket League, Fortnite en Starcraft II toernooi kan iedereen deelnemen. Je kunt je inschrijven via de website van Tweakers.

  Voor Hearthstone, League of Legends en CS:GO zul je je moeten kwalificeren. Dit had je al kunnen doen op andere toernooien zoals Frag-O-Matics of The Reality. Ook kun je op vrijdagavond 9 november nog deelnemen aan de kwalificatie. Twee CSGO teams, twee League of Legends teams en twee Hearthstone spelers zullen doorstromen naar de kwartfinales op zaterdag. Misschien ben jij dit wel! Het gehele weekenden zullen er matches gespeeld worden tussen de verschillende eSports teams, maar ook is er ruimte voor cosplay, indie games en leuke gadgets op de expo.

  Klapi

  Tweakers Gaming Live is meer dan alleen een LAN-party

  De LAN-party is een belangrijk onderdeel van het Tweakers Gaming Live evenement. Toch zal er op de expo genoeg te beleven zijn. Verschillende indie games, zoals Pushy & Pully in Blockland en Curve Fever Pro, kunnen worden gespeeld op de expo. Hiervoor hoef je geen eigen PC mee te nemen.

  Ook is er een cosplay competitie die wordt gejureerd door Wayne’s Workshop, Laura Wegenaer Arts en MistveinCosplay. De drie juryleden zijn zelf ook ervaren cosplayers. Samen zullen zij bepalen wie er met de mooiste ouftit rondloopt op het Tweakers Gaming Live evenement. De cosplay competitie vindt plaats op zaterdag 10 november. De cosplayers worden rond 12.00 uur verwacht dus zorg dat je er op tijd bent als jij jouw prachtige Deadpool of Harley Quinn kostuum wil laten zien!

  StarCraft II: Heart of the Swarm

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.