Turtle Beach Elite Atlus Aero is van alle markten thuis [getest op gamescom]

  Niets is zo lekker als een game spelen waarin je helemaal verdwaald raakt in de beleving en de wereld die je wordt voorgeschoteld. Dat is wat je idealiter kunt doen met een goede koptelefoon en/of headset. Met de Turtle Beach Elite Atlus Aero wil het bedrijf niet alleen gamers bedienen, maar ook filmfans en je leest er hier alles over.

  De Elite Atlus Aero is de grote nieuwe headset van Turtle Beach die later dit jaar voor 149,99 euro op de markt verschijnt. Voor dat prijskaartje krijg je een wireless headset dat qua design vergelijkbaar is met de Elite Atlus headset die al op de markt is. Toch krijg je voor die extra 50 euro een stuk meer, waarover we hieronder wat meer in detail gaan.

  Een slim design voor comfort

  Belangrijk voor iedere koptelefoon en headset is het comfort, aangezien je de oorwarmers toch meerdere uren achter elkaar op je hoofd laat rusten. Wanneer de band en schelpen te strak zitten, knellen ze je oren af en krijg je hoofdpijn en wanneer deze te los zit is het tegenovergestelde aan de hand en valt de koptelefoon van je hoofd. Daar heeft Turtle Beach aan gedacht door middel van een speciale cooling band die in de schelpen zit.

  Hierdoor is het niet alleen erg prettig om de headset op je hoofd te dragen, maar raak je ook niet oververhit bij langdurig gebruik. Het probleem van de hitte bij langdurig gebruik moet daarmee opgelost worden en dankzij een speciale band die achter de schelpen zit kunnen gebruikers met een bril ook gemakkelijk de headset gebruiken zonder dat de brillenpootjes tegen je slapen gaan drukken.

  Geluid om aan te passen

  Niet alleen de binnenkant van de headset is voorzien van wat snufjes, want ook op de buitenkant van de schelpen zijn wat handigheden te vinden. Denk aan knoppen om het geluid mee in te stellen bijvoorbeeld. Die zijn al vrij handig, maar het is de equalizer die je door middel van de Turtle Beach-software op de PC kunt gebruiken die deze headset naar een hoger niveau moet tillen.

  De speciale equalizer balanceert bijvoorbeeld harde en zachte geluiden voor een optimale ervaring in bijvoorbeeld Counter Strike: Global Offense. Hierdoor hoor je voetstappen beter en klinken kogelschoten kristalhelder vanuit elke hoek. Via de software kun je allerlei opties veel gedetailleerder instellen, waaronder game, dialoog, baslevel, mix en natuurlijk microfoongeluid.

  In samenwerking met Waves Nx is er daarnaast ook gewerkt aan 3D-audio voor de Turtle Beach Elite Atlus Aero. Wanneer dit aanstaat heb je bij het kijken van een film bijvoorbeeld het gevoel dat het geluid zelfs van achter je oren komt. De focus zou je nog op superhuman hearing kunnen zetten, maar die feature konden we helaas niet gebruiken. Toch is het bijzonder dat je zelfs zonder die functie al een goed beeld krijgt van 3D-audio.

  Overal mee naar toe te nemen

  Aangezien we hier met een wireless headset te maken hebben is het logisch dat de headset voorzien is van een kleine dongel voor in de PC. Hierbij kun je ongeveer 15 meter van de dongel verwijderd zijn voordat je verbinding verbroken wordt. Deze dongel kan naast het gebruik op de PC ook gedeeltelijk voor de PlayStation 4 gebruikt worden. Niet alle features werken dan optimaal, maar het is beter dan helemaal niets natuurlijk aangezien de headset toch al snel multi-inzetbaar wordt.

  Helaas kun je de headset niet gebruiken met je Xbox One. Dat heeft te maken met de andere architectuur onder de spreekwoordelijke motorkap. Toch is de grootste focus de PC, maar dat was al duidelijk aangezien de software voor de equalizer bijvoorbeeld alleen daarop beschikbaar is.

  De Turtle Beach Elite Atlus Aero komt later dit jaar

  Al met al kunnen we stellen dat onze ervaring met de Turtle Beach Elite Atlus Aero tot nu toe erg positief is. Het handige systeem waarbij je de microfoon van de headset kunt halen en de headset ook nog eens opvouwbaar is, zal zeker bijdragen aan de mobiliteit van de headset. Al helemaal doordat je de dongel achter de oorschelp kan stoppen waardoor je de hele kit gemakkelijk mee kunt nemen.

  Met een batterijleven van 30 uur kun je ook lekker lang genieten van het geluid van de headset en wanneer de headset leeg is hoef je niet lang te treuren. In ongeveer een uur tijd is de headset weer opgeladen en ben je weer klaar om met je vrienden ten strijde te trekken. Nu alleen nog wachten op de release en je bent klaar om te gaan!

  Voor meer over gamescom 2019, kun je naar onze speciale gamescom 2019-pagina.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.