Super Monkey Ball: Banana Blitz HD hands-on op gamescom 2019

  Stammen we af van apen of niet? Het maakt niet uit, aapjes zijn in ieder geval leuk! Zo bewijst al jarenlang de Super Monkey Ball franchise. Op gamescom gingen we aan de slag met Super Monkey Ball: Banana Blitz HD en dat was tof!

  Super Monkey Ball: Banana Blitz HD is een verbeterde HD-versie van de game die in 2006 uitkwam voor de Wii. Met motion controls bestuurde je een van je favoriete apen door tientallen levels, waarbij snelheid centraal stond, alsook het verzamelen van bananen. Binnen luttele seconden moesten zoveel mogelijk bananen verzameld worden om daarna als een trotse aap over een finishlijn te rollen.

  .

  Het wordt steeds moeilijker

  Gelukkig is die essentie hetzelfde. De hoofdgame bevat honderd levels om te voltooien die in moeilijkheidsgraad oplopen. Waar je eerst in bijna rechte lijn kunt rollen en maar een paar banaantjes moet verzamelen, wordt het rollen later steeds lastiger, liggen de banen op de meest gekke plekken en is er verschil in hoogte van diverse plateaus. Kortom, je vaardigheden worden flink getest!

  De vraag is hoe dat gaat met de nieuwe besturing, gezien de PlayStation 4 en Xbox One geen motion controls hebben, maar gewoon bestuurd worden met een controller. Na de game onder de knoppen te hebben gehad kunnen we vol overtuiging zeggen dat het werkt als een tierelier. Heel vloeiend en prettig! Nog altijd draait het om skills, want als jij te snel in een level je duim beweegt of niet in een vloeiende lijn ergens naartoe rolt, zal jij langer over een level doen dan mogelijk was geweest.

  De eerste indruk is goed, maar de Wii-versie was dan ook al een tof spel. Mooi is vooral ook hoe prachtig de game er straks uit komt te zien. We kijken straks naar 1080p met 60 frames per seconde, wat een groot verschil is ten opzichte van het origineel. Hoewel je op zich niet al te lang bezig bent met 100 levels, verdeeld over 8 werelden, omdat de levels kort duren, valt er nadien nog genoeg te beleven.

  .

  Nieuwe opties

  Zo is er een Decathlon modus toegevoegd die het origineel niet had, wat een leuke toevoeging in de serie lijkt te worden. In diverse minigames mag jij je apen-skills nog verder testen. Op gamescom waren we opeens aan het skiën en nog meer gekke fratsen kwamen voorbij. Het verschil was in ieder geval groot met de campagne en dat was een aangename verrassing. Verder zullen er voor het eerst in de serie Online Leaderboards zijn, waardoor fanatieke mensen kunnen kijken hoe goed ze zijn ten opzichte van andere mensen in de wereld.

  Leuke titel voor najaar

  Super Monkey Ball is een game die er in het najaar uitspat door zijn vrolijke kleuren, blije apen, korte en grappige levels en minigames. Daarmee is het een ideale game om het najaar in te gaan en misschien wel het ideale middel tegen een vroege winterdepressie. Als je houdt van de serie is 29 oktober in ieder geval een datum om in je agenda te noteren. Dan komt het spel uit op PlayStation 4, Xbox One en Switch. Wij zijn er blij mee!

  Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.