Tower of Guns gameplay - 5 dingen die je moet weten over de game!

  In de herfst van vorig jaar lanceerde de Nederlandse uitgever SOEDESCO een fysieke versie van Tower of Guns. Als je de game nog niet gespeeld hebt, lees je nu alles over Tower of Guns gameplay en 5 dingen die je moet weten.

  5. Cel-shaded stijl

  Wat meteen opvalt als je de in je console stopt, is de stijl. De gehele game is cel-shaded. Je weet wel: zo'n stijl waardoor de Borderlands-franchise zich ook laat kenmerken. De stijl zorgt voor een knotsgek karakter van Tower of Guns en maakt de game bovendien erg aantrekkelijk!

  Tower of Guns is een first-person shooter die helemaal over de top is. Je zit opgesloten in een toren en moet je gaandeweg omhoog werken. Ondertussen gebeuren er hele bizarre dingen, de omgevingen zijn maf en de vijanden zijn alles behalve alledaags. En dan heb je ook nog gekke wapens.

  Beeld je in dat dit alles vormgegeven is dankzij een cel-shaded sausje en het beeld is compleet. De sfeer van Tower of Guns is tof.

  4. Uitdaging!

  Vergis je niet: Tower of Guns is geen eenvoudige game! Je begint steeds weer opnieuw en er zijn geen save-points. Je kan de game wel uitspelen, maar dan moet je in één keer meerdere verdiepingen doorlopen. En daar heb je een pittige kluif aan.

  Want elke verdieping zit vol met allemaal vijanden die op je schieten en je willen vermoorden. Zelfs als je denkt dat je het daarna wel weet, zodra je opnieuw begint, heb je 't mis. Want elke speelsessie ziet er alles uit doordat vijanden weer op een andere plek zetten.

  Houd je van uitdaging? Zeg dan maar even gedag tegen Dark Souls II of Bloodborne en start Tower of Guns op.

  3. Achievements en humor

  Zo moeilijk als het is om Tower of Guns te spelen, zo makkelijk is het om al snel een maffe achievement te halen. Zo is er de achievement (tenminste als je op de Xbox One speelt) die "I'll never use that pistol again" heet. Het enige wat je daarvoor moet doen is drie keer achter elkaar doodgaan. Een achievement die je dus eigenlijk in de schoot geworpen krijgt, maar toch is het grappig.

  Eigenlijk zijn de rest van de achievements vrij normaal, al willen we er nog één uitlichten: "At least you'll get an achievement for it..." Deze achievement krijg je als je zelf doodgaat, nadat een baas explodeert. Zo van: jij bent dood, maar hij ook. Dat verdient een beloning!

  Het geeft aan dat Tower of Guns een pure 'fun' game is met humor hoog in het vaandel. Deze over de top game speelt met een knipoog.

  2. Knotsgekke wapens

  Dat je de game niet te serieus moet nemen, blijkt ook uit de wapens. In totaal heeft Tower of Guns tien wapens. Slechts twee daarvan heb je meteen unlocked als je de game opstart. Dit zijn de Peas-n-Carrots Pistol en Portbale Pizza Thrower.

  Vooral die laatste is hilarisch. Want je loopt gewoon in de game continue met pizza's te smijten in de hoop daarmee iemand voor zijn kop te slaan en te winnen. Komisch toch?

  De andere 8 wapens moet je vrijspelen. En dat is best een uitdaging!

  1. Chaotische omgevingen

  Wat Tower of Guns nog meer tof maakt zijn de omgevingen. Je hebt bijna het gevoel alsof jij zelf onderdeel bent van een flipperkast: Alles beweegt, alles komt op je af en jij moet snel handelen anders ben je af. Die chaos en die spetterende actie biedt Tower of Guns ook.

  De game is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet. Als jij niet houdt van moeilijke game of games waarbij je geen normaal save-systeem hebt dan moet je Tower of Guns zeker niet aanraken.

  Maar voel je wel wat voor The Binding of Isaac met een sausje Borderlands? Dan is Tower of Guns eigenlijk een hele maffe over de top game om eens te spelen! Zo'n spel wat je dan eens in de zoveel tijd weer uit de kast pakt.

  Tower of Guns

  Verkijgbaar vanaf 16 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.