Far Cry Primal release - Alles wat je moet weten!

Article
vrijdag, 22 januari 2016 om 16:06
xgn google image
Far Cry Primal is in razend tempo een veelbelovende titel geworden. In oktober werd de game aangekondigd en 23 februari en 3 maart staan de releases van de game alweer voor de deur. Daarom hebben wij wat Far Cry Primal info voor jou verzameld
Over de game wordt in korte tijd steeds meer bekendgemaakt. Zo is er een uur lang durende gameplay video vrijgegeven en ook een indrukwekkende King of the Stone Age trailer werd afgelopen week onthuld. Bekijk hier de Far Cry Primal info – Alles wat je moet weten!

Behoorlijk aanstootgevend tijdperk

We wisten natuurlijk al dat in de tijd waarin Far Cry Primal zich afspeelt, fatsoen en etiketten nog niet echt waren uitgevonden. Een logisch gevolg hiervan is dat de game best gewelddadig zou worden. Toch wordt de game nog aanstootgevender dan we in de eerste instantie hadden durven dromen.
Het ESRB rapport van de game windt er geen doekjes om. In de game waarmee je met de jager Takkar speelt, maak je jezelf schuldig aan een hoop intens geweld, ingewanden, naaktheid en seksueel getinte content.
Verwacht levende mensen die in vuur worden gegooid, afgehakte oren, hoofden die open worden gemept en opengesneden lichamen. Far Cry Primal spelers moeten wel een sterke maag hebben!
85295

Inventieve jongens, die oermensen

Het Stenen Tijdperk staat erom bekend dat er zeer primitief geleefd werd. Dit is in Far Cry Primal ook zo, maar niet op een manier dat je alleen aangewezen bent op je vuisten en een knots. De wapens zijn namelijk best uitgebreid.
Naast een knuppel heb je ook beschikking over een speer, waarmee je kunt steken een gooien en maak je uiteraard gebruik van je pijl en boog. De pijlen kun je ook nog eens in de fik zetten.
Granaten hebben ze toch niet in de prehistorie? Als het aan Far Cry Primal ligt wel! De granaten bestaan alleen niet uit explosief materiaal, maar laten gif of bijen los wanneer deze neerkomen.
Als je denkt dat in een game als Far Cry Primal luchtaanvallen geen optie zijn dan heb je het fout! Je kunt altijd een beroep doen op je enorme uil, die in de lucht circuleert en deze kan je vijanden vanuit de lucht te grazen nemen. Zo heb je al een redelijk arsenaal aan wapens die je kunt gebruiken in de game!
85297

Overleef in de prehistorische chaos

De game speelt zich af in 10.000 voor Christus en in deze tijd is survival het sleutelwoord waar je aan moet blijven vasthouden. In deze ruige, ongepolijste tijd ligt het gevaar namelijk altijd op de loer. Kijk uit voor de enorme mammoeten die overal rondlopen en besluip ze wanneer je op jacht bent. Als je er een hebt gedood moet je ook nog eens oppassen of er geen sabeltandtijgers zijn die er met jouw buit vandoor willen gaan!
Voor wilde dieren moet je oppassen, maar je hoeft in de game niet met elk dier strijd voeren. Wist je dat je in Far Cry Primal je eigen dier kunt temmen? Je kunt wolven, beren en sabeltandtijgers kun je laten gehoorzamen en op deze manier staan ze aan jouw kant. Als je vrienden bent met de dieren, zullen zij je helpen met het bestrijden van je vijanden.
Je kunt dus bevriend raken met verschillende dieren en al deze dieren zijn weer goed in verschillende dingen. Zo is de beer vooral een grote sterke helper en is het luipaard weer goed in te stealth achtige zaken.
De grootste vijand van de mensheid ooit, is natuurlijk de mensheid zelf! Ga bloederige gevechten aan met rivaliserende stammen en neem deel aan bloedstollende stammenoorlogen.
85298

Een prachtig staaltje natuur

Far Cry Primal speelt zich af in een tijd dat de mensheid nog niet bezig was met het ontbossen van regenwouden, het uit balans brengen van het ecosysteem en het asfalteren van landschappen. Wat nu parkeerplaatsen en grijze gebouwen zijn, was in de tijd van Far Cry Primal natuurlijk prachtige stukjes ongerepte natuur.
Je loopt in deze Far Cry game door prachtig vormgegeven wouden, met hooggras onder je voeten en torenhoge, oeroude bomen. De game ziet er in zijn geheel zeker uit om door een ringetje te halen, maar met name de flora ziet er heel indrukwekkend uit.
85299

Helaas, geen co-op of multiplayer

Het zou natuurlijk geweldig zijn om dat speciale oergevoel te kunnen ervaren met vrienden op de bank, met, of tegen elkaar. Met Far Cry 4 kon je immers lekker met z’n tweeën aan de slag met speciale co-op missies (dus niet het verhaal) en de versus multiplayer, maar dit lijkt er bij Far Cry Primal niet in te zitten.
Jammer genoeg heeft deze prehistorische Far Cry titel geen mogelijkheden om een co-op en ook de multiplayer zal de game niet bevatten. Je bent volledig op jezelf aangewezen in deze primitieve en gevaarlijke tijd.
Ondanks dat dit zeer teleurstellend is, heeft Ubisoft hier doelbewust een keuze in gemaakt. Het bedrijf wil namelijk dat de singleplayer zijn optimale ervaring behoudt en geen slap aftreksel wordt als je deze met twee spelers speelt.