Total War Warhammer 2 tips om de New World mee door te komen

Article
dinsdag, 10 oktober 2017 om 17:48
xgn google image
Het strategiegenre is nou niet bepaald het makkelijkste hokje als het op games aan komt. Zorgvuldig stappen doornemen, veel plannen en puzzelen hoort er nou eenmaal bij. De Total War franchise is hier geen uitzondering op. De volgende Total War Warhammer 2 tips moeten je helpen door de bomen het bos te zien. Hulp kan je namelijk goed gebruiken.
De gameplay van Total War Warhammer 2 is ijzersterk en minstens zo uitdagend. Op de turn-based wereldkaart kan één verkeerde zet of beslissing al snel een enorme achterstand opleveren ten opzichte van je buurtbewoners. In de realtime strategy gevechten is het micromanagen van je troepen ook een eerste levensbehoefte, anders is het al snel gedaan met jouw grootmacht. Om je een eindje op weg te helpen, zijn deze Total War Warhammer 2 tips voor je klaargestoomd.

5. Voorbereiding is het halve werk

Leer alle ins en outs van de besturing! Het lijkt een voor de hand liggende tip, maar door de enorme diepgang van de game kan het niet vaak genoeg gezegd worden. Zo kent het spel een groot aantal mogelijkheden als het gaat om shortcuts en andere trucs.
Vind uit hoe je snel eenheden moet groeperen, hoe je naar bepaalde camerastandpunten schakelt en vooral wat de beste stance qua troepen is op een moment. Een goede formatie van je leger is het halve werk en wanneer je onder de knie krijgt hoe je verschillende aanvalshoudingen met een druk op de knop kan veranderen, ben je er al bijna.
Om gewend te raken aan alle handigheidjes omtrent de besturing, kan je het beste veel gebruik maken van de snelheidsknoppen. Deze vertragen of versnellen de tijd tijdens de slagvelden. Bovendien is er een optie om het gevecht helemaal op pauze te zetten, waardoor je rustig orders uit kan delen zonder dat er kostbare in-game minuten voorbijschieten.
119270

4. Een zilveren tong

Niet elk volk kan het even goed met elkaar vinden. Voor je het weet, word je overspoeld door tientallen oorlogsverklaringen die het leven moeilijk kunnen maken. De tweede van de Total War Warhammer 2 tips luidt dan ook als volgt: besteed veel tijd aan het uitvogelen van de diplomatieke relaties.
Het diplomatieke gedeelte is verre van een ondergeschikt element binnen het spel. Eerlijk gezegd ga je het nog geen honderd rondes volhouden als je iedereen tegen je in het harnas keert. Het sluiten van allianties en handelingspartners wordt daardoor een noodzaak, maar hierbij moet je oppassen geen andere vrienden voor de kop te stoten. Zo kan het voorkomen dat een bondgenoot door die ene zet de vijand van de volgende ronde wordt.
Gedurende de grote campagne modus ga je te maken krijgen met vijandelijke legers die vanuit het niets op de kaart verschijnen. Vooral tijdens de vijf befaamde rituelen word je snel lastig gevallen. Je doet er goed aan om zo snel mogelijk relaties met andere facties op te bouwen, want je gaat hun hulp hard nodig hebben. Blijf na het vormen van een alliantie wel de in-game lijst met punten die de andere volkeren goed- en afkeuren bestuderen, anders kan je al snel een mes in de rug verwachten.
119280

3. Ieder z'n voorkeur

Geen enkel speelbaar ras binnen Total War Warhammer 2 werkt hetzelfde. Dit zorgt vaak voor een heel andere aanpak, met bijbehorende uitdagingen. De perfecte tip om alles op een rijtje te krijgen, is veel aandacht besteden aan de verschillende sterktes en zwaktes die de facties met zich meebrengen. Als je in gedachten hiervan een aantal notities hebt gemaakt, kan je de unieke features naar je hand zetten.
De eigenschappen per factie hangen af van meerdere aspecten. Onder andere de voorkeur voor klimaat, natuurlijke houding tegenover anderen, bouwmogelijkheden en de verschillende eenheden vormen belangrijke pijlers. Je zult merken dat zo goed als niks van de High Elves, Dark Elves, Skaven en Lizardmen overeenkomt.
Ben je van plan snel uit te breiden in de vochtige jungles, dan kan je het beste de Lizardmen een kans geven. Als je meer een liefhebber bent van rustig aan forten opbouwen, dan zijn de High Elves weer de betere keuze. Experimenteer erop los om te kijken wat iedereen in huis heeft, want voor je het weet loop je tegen een aantal beperkingen op. Neem als voorbeeld het voedselgehalte van de Skaven, dat zowel welvarendheid als kannibalisme met zich mee kan brengen.
119281

2. De mengelmoes van eenheden

Creative Assembly heeft zijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk de balans te bewaren tussen de kracht van de verschillende facties en diens troepen. Wat de ontwikkelaar alleen niet doet, is je helemaal aan het handje meenemen. Je moet er zelf namelijk nog voor zorgen dat je units van jouw legers in evenwicht met elkaar zijn.
Speren zijn goed tegen grote monsters, maar weer vreselijk zwak tegen infanterie met zwaarden. Deze zwaardmeesters zijn op hun beurt geen goede zet tegen cavalerie. Boogschutters en zwaardere artillerie is goed tegen ongeveer alles, maar zijn in vuistgevechten bijna altijd in het nadeel. Een geschikte generaal zoekt een bepaald evenwicht op tussen de verschillende units.
Waar je ook rekening mee moet houden, is de positionering van de troepen. Worden jouw krijgers omsingeld, dan zullen zij minder krachtig zijn. Bovendien zullen de units weer krachtiger zijn als hun charismatische leider in de buurt is of gebruik kunnen maken van het terrein. Zorg dus voor balans en positionering , want dat is belangrijker dan je denkt.
119282

1. Legendarische aanvoerders

Aan het hoofd van elke factie staat een zogenaamde Legendary Lord. Deze aanvoerder is de stem van het volk en is bovendien gigantisch sterk. De laatste van de Total War Warhammer 2 tips die we je willen meegeven is het niet onderschatten van de leiders. Deze kennen meer diepgang en bonussen dan je gewend bent.
Hoe meer je met een bepaalde leider speelt, des te hoger zijn level wordt. Hiermee speel je nieuwe passieve en actieve vaardigheden vrij, waardoor je troepen bijvoorbeeld sterker worden of je een eigenaardige mount onder je kont geschoven krijgt. Tel daarbij op dat jouw legendarische unit een zestal volgelingen kan meenemen en langzaamaan uitrustingen verzamelt. Al snel vormt de lord de spil in jouw team.
Een nieuwe toevoeging is de zogeheten trait. Deze worden geactiveerd als je een bepaalde handeling met een leider blijft uitvoeren. Deze eigenschappen kunnen zowel in de positieve als negatieve zin voorkomen. Een voorbeeld is dat het succesvol onderwerpen van vijandelijke nederzetting ervoor zorgt dat het leger van de leider meer buit binnensleept.
Hopelijk ben je na het lezen van deze Total War Warhammer 2 tips bekwamer in het verslaan van jouw rivalen. Als je de game nog niet op jouw PC hebt staan en twijfelt of er genoeg afwisseling in zit in vergelijking met het eerste deel, check dan de belangrijkste veranderingen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties