Top 5 storm films - Weggeblazen worden in je huiskamer!

Article
donderdag, 18 januari 2018 om 17:54
xgn google image
Het was een flinke storm in Nederland en het land is nog ontregeld. Het is daarom het perfecte moment om binnen te blijven en te kijken naar deze vijf storm films. Kies er een uit en laat het binnen net zo hard waaien als buiten!

5. Sharknado (2013)

We beginnen onze lijst van storm films met een absurd concept. Sharknado is een film gemaakt voor tv en dat is absoluut te zien. Dit neemt niet weg dat Sharknado absoluut hilarisch is om naar te kijken.
De titel van Sharknado zegt eigenlijk genoeg. Het woordje shark combineren met het woordje tornado. Een grote storm zorgt ervoor dat alle haaien worden meegenomen en in tornado’s blijven hangen. Haaien vliegen in het rond en mensen worden opgegeten.
Sharknado is een film die je niet serieus kan nemen, maar juist daarom kijkt de film zo lekker weg. Kun je er geen genoeg van krijgen? Wees gerust, er zijn namelijk al meerdere vervolgen uitgebracht. Alleen hier kun je haaien in tweeën gesneden zien worden met een kettingzaag!
125003

4. Into the Storm (2014)

Het is toepasselijk dat vele storm films ook daadwerkelijk het woordje storm in de titel hebben staan. In Into The Storm wordt Oklahoma geteisterd door een aantal grote tornado’s. Komt deze staat er heel vanaf?
De film kent Richard Armitage (Thorin uit The Hobbit trilogie) in de hoofdrol als Gary, een onderdirecteur van een school. Samen met Peter Moore, expert op het gebied van tornado’s, moeten ze een manier vinden om iedereen in veiligheid te brengen en de storm te overleven.
Into the Storm is vermakelijk en bevat een aantal verrassende elementen die ervoor zorgen dat de film zeker een plekje heeft verdiend op onze lijst.
125005

3. The Perfect Storm (2000)

We zijn beland bij onze top drie storm films en zien wederom een film met storm in de titel voorbijkomen. In tegenstelling tot Into the Storm, is The Perfect Storm gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen tijdens de ‘perfecte storm van 1991’.
The Perfect Storm is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Sebastian Junger. De filmadaptatie toont de gebeurtenissen van kapitein Billy Tyne (gespeeld door George Clooney) en zijn schip de Andrea Gail die vastzaten op zee tijdens een gigantische storm.
De film neemt je mee op het schip en toont hoe zowel de kapitein als de bemanningsleden proberen om deze hevige weersomstandigheden te overleven. The Perfect Storm is indrukwekkend en bevat een tragisch verhaal dat absoluut gezien moet worden.
125017

2. The Day After Tomorrow (2004)

Onze nummer twee keus is ondertussen een van de bekendste storm films geworden. The Day After Tomorrow weet spektakel te combineren met een pakkend verhaal en uitstekende acteurs, waaronder Dennis Quad, Ian Holm en Jake Gyllenhaal.
In The Day After Tomorrow wordt het klimaat aangetast waardoor hevige weersomstandigheden ontstaan. Niet alleen stormen, maar ook enorme vloedgolven en harde sneeuwbuien komen voorbij. Uiteindelijk wordt het weer zo extreem dat er een nieuwe ijstijd ontstaat, met temperaturen van -100 graden!
The Day After Tomorrow is groot, groter, grootst. Genoeg weergaloze actie voor de liefhebber, maar met een interessant verhaal om het een complete filmervaring te maken.
125018

1. Twister (1996)

We sluiten onze lijst van storm films af met Twister, en nee, we hebben het niet over het spel! Twister is wederom een rampenfilm, maar met een unieke invalshoek.
In de film volgen we Bill Harding (Bill Paxton) die zich samen met twee vrienden aansluiten bij een team van tornado experts. Dit team is bezig om een apparaat uit te vinden die data verzameld van tornado’s om zo een beter beeld te krijgen hoe of waar een tornado kan ontstaan. Ondertussen is een ander team bezig met een soortgelijk concept en ontstaat er competitie tussen de twee teams. Dit alles terwijl grote tornado’s het land onveilig maken.
Met een interessante invalshoek, sterk acteerwerk en goede special effects (voor zijn tijd) is Twister de storm film die je omver zal blazen!

Wat vinden jullie de beste storm films?

Dit was onze lijst met vijf storm films om te kijken tijdens deze winderige dagen. We zijn benieuwd wat jullie de beste storm films vinden en welke wij in onze lijst hebben gemist. Laat het ons weten in de reacties.
Na deze films nog niet genoeg van groots spektakel? Bekijk dan ook de beste rampenfilms eens voor nog meer geweld van de natuur!