Sharknado 3 Review - Schieten, tieten, helikopter...en haaien!

  Vanavond wordt Sharknado 3 om 23:00 uitgezonden op Syfy. Als je Sharknado 1 en 2 hebt gezien, weet je eigenlijk precies wat je van Sharknado 3 kunt verwachten: punchlines, neppe CGI-effecten, vrouwelijk schoon, celebrities en vooral keiharde haaien-actie. Zijn dat genoeg redenen om deze film vanavond te kijken? Zie onze Sharknado 3 review.

  De Sharknado-films vormen eigenlijk een geheel eigen categorie: je moet ze niet serieus nemen, ze nemen zichzelf ook niet serieus en ze zijn vooral grappig, met een hoop CGI-gore. Het concept is dan ook simpel: er ontstaan een stel grote tornado's boven Amerika, gevuld met mensenhaaien. Die haaien doen niets liever dan alles en iedereen kapot bijten dat in hun buurt komt, en ze vallen met bosjes uit de lucht.

  Sharks in Colorado

  Fin Shephard (Ian Ziering) speelt de held, die met zijn kettingzaag in de hand bereid is om elke haai te vermoorden en zo Amerika te redden van de Sharknadoes. Fin staat er gelukkig niet alleen voor. Zo wordt hij vergezeld door zijn vrouw (Tara Reid), die in het derde deel zwanger is van hun tweede kind. Ook krijgt hij hulp van Nova Clarke (Cassie Scerbo), een sexy vriendin die altijd schaars gekleed aan zijn zijde staat, maar ook even in een straaljager te hulp schiet waar dat nodig is.

  In elk Sharknado-deel lijkt er een ander gebied in Amerika centraal te staan. In het eerste deel was het nog Californië, in het tweede deel New York, en nu is de staat Colorado aan de beurt, waarbij we veel beelden zien van Universal Studios.

  Sharknado 3 review

  Bizarre kettingzaag actie - out of this world

  De film is eigenlijk compleet belachelijk en op geen enkel punt serieus te nemen. Alle dialogen lijken wel punchlines, alle effecten zien er nog minder realistisch uit dan Angry Bird op de iPhone en er worden amper emotionele reacties losgemaakt bij de kijker. De actie is daardoor ook nooit echt spannend, eerder humoristisch; het boeit simpelweg niet wie er dood gaat.

  De kettingzaag is inmiddels een signature weapon van Fin geworden en komt in meerdere scènes terug; hij krijgt zelfs een gouden kettingzaag van de Amerikaanse president, ter ere van zijn werk. In Sharknado 3 krijgt Fin op gegeven moment een wel heel speciale kettingzaag. Zonder te spoilen kunnen we zeggen dat het derde deel wat dat betreft echt out of this world is.

  sharknado 3 review

  Perfect voor een avondje met vrienden

  Maar wat moeten we er dan van vinden? Een serieuze film is het niet, maar als we hem als simpele action-comedy beschouwen (die wat weg heeft van films als Machete of andere Rodriguez films), dan is Sharknado 3 eigenlijk best leuk en grappig.

  Zeker als je hem bijvoorbeeld kijkt met bier, pizza en wat vrienden om je heen. Niemand zal moeite hebben met het volgen van het verhaal en de film leent zich zelfs voor bierspelletjes. Je kan bijvoorbeeld elke keer drinken als er iemand door een haai wordt opgegeten, als er een punchline wordt gebruikt, als een haai wordt gedood met een kettingzaag of als er sluikreclame in beeld is.

  In zo'n setting is het nog steeds de moeite waard om Sharknado 3 een keer te bekijken en kan hij zelfs heel erg leuk zijn. Ook zitten er een stel grappige gastrolletjes in van onder andere het goochelduo Penn en Teller, Jerry Springer en The Hoff himself.

  Sharknado 3 review the hoff

  Sharknado 3 Review - leuke onzin

  Tot slot is het leuk om te vermelden dat kijkers zelf het een en ander te zeggen zullen hebben over het einde van de film via een special app, wat weer gebruikt zal worden voor een eventuele vierde film.

  In Nederland komt de derde Sharknado aanwaaien op 23 juli om 23:00 uur alleen op Syfy. Lees ook ons interview met hoofdrolspeler Ian Ziering.

  7

  De plus- en minpunten

  • Bizarre actie en gore
  • Grappig
  • Leuk met vrienden
  • Ondermatige visuele effecten
  • Niet voor iedereen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.