Top 5 beste Dragon Ball games - De kracht van een Super Saiyan

  De release van Dragon Ball FighterZ is bijna daar en om dat te vieren hebben wij de beste Dragon Ball games op een rijtje gezet. Herleef momenten uit je jeugd en bekijk deze lijst met misschien een aantal nostalgische Dragon Ball games!

  5. Dragon Ball Z: Supersonic Warriors

  We beginnen onze lijst van beste Dragon Ball games met Supersonic Warriors. Een game die exclusief uitkwam voor de Game Boy Advance en een positieve indruk wist achter te laten.

  Het unieke aspect van Supersonic Warriors is namelijk het ‘what-if’ verhaal dat de game voorstelt. Waar we normaal de gebeurtenissen uit de Dragon Ball anime volgen in de verhaal modus, biedt Supersonic Warriors een alternatieve route. Wat als Goku wel overleed tijdens zijn gevecht met Cell, hoe wordt Majin Buu dan verslagen?

  Dit soort unieke verhaallijnen kunnen in Supersonic Warriors werkelijkheid worden en geven een nieuwe kijk op de Dragon Ball ervaring. Een game die balans weet te vinden tussen bekende en nieuwe elementen.

  4. Dragon Ball: Raging Blast 2

  Binnen onze lijst van beste Dragon Ball games nemen we een flinke sprong in de tijd. Van de Game Boy Advance naar de PlayStation 3 en Xbox 360. Dragon Ball: Raging Blast 2 wist te bouwen op het succes van zijn voorganger en nieuwe elementen te introduceren.

  Raging Blast 2 nam een gewaagde gok. Weg is de standaard verhaalmodus uit voorgaande games. Deze wordt vervangen door een Galaxy Mode, waarin je allerlei verschillende missies moet voltooien met verschillende eisen om verder te komen. Sommige van deze eisen kunnen frustrerend moeilijk zijn, een echte uitdaging voor de Dragon Ball liefhebber.

  Hiernaast voegt Raging Blast 2 bijzondere personages toe die nog nooit eerder in een Dragon Ball game zijn verschenen. Denk aan Android 14, Android 15, Hatchihyack en Tarble. Ook ‘what-if’ personages zien hun terugkeer uit het eerste deel, zoals Super Saiyan 3 Broly en Vegeta. Mede dankzij deze unieke aspecten wordt Raging Blast 2 een onmisbare game.

  3. Dragon Ball: Xenoverse 2

  We zijn beland bij de top drie beste Dragon Ball games, met op de derde plek de meest recente game, Dragon Ball: Xenoverse 2. Alles uit de eerste Xenoverse is aanwezig, maar met een hoop uitbreidingen voor een betere game-ervaring.

  In Xenoverse 2 kun je een eigen personage aanmaken. Met keuze uit een Saiyan, Mens, Namekian, Buu of Frieza ras. Elk met zijn eigen voor-en-nadelen en unieke vaardigheden om vrij te spelen. Ook het interessante verhaal gaat verder uit het eerst deel. Met als leuke bonus de optie om je eigen gemaakte personage uit de eerste Xenoverse een rol te geven in het verhaal van deel twee!

  Xenoverse 2 is een grote verbetering tegenover het eerste deel. Met gameplay die sterk in elkaar zit, een creatieve verhaalmodus, moeilijke uitdagingen en meer dan genoeg zijmissies. Dragon Ball: Xenoverse 2 houdt je wel even zoet.

  2. Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3

  Een hele bekende naam binnen de lijst van beste Dragon Ball games. We hebben uit de Budokai Tenkaichi franchise maar een game gekozen: deel drie. Een game die de droom van elke Dragon Ball fan kon waarmaken, namelijk: een groot rooster aan personages.

  Budokai Tenkaichi 3 bevat ongeveer honderd verschillende personages. In totaal zijn er meer dan honderdzestig personages, tenminste als je alle verschillende transformaties meerekent. Niet alleen personages uit Dragon Ball Z komen voorbij, ook personages uit de originele Dragon Ball serie (zoals jonge Goku en King Piccolo) en Dragon Ball GT (zoals Baby Vegeta en Omega Shenron) zijn aanwezig.

  De verhaalmodus van Budokai Tenkaichi 3 mag dan niet zo sterk zijn als die van zijn voorganger, maar de grote hoeveelheid personages en de verschillende uitdagingen kunnen dit gat vullen. Spelen als dat ene personage? De kans is groot dat hij/zij in Budokai Tenkaichi 3 aanwezig is.

  1. Dragon Ball Z: Budokai 3

  Op onze eerste plek van beste Dragon Ball games staat Budokai 3. De game die alle elementen wist te combineren tot een bijna perfecte Dragon Ball game.

  De Budokai games staan bekend om hun ultieme aanvallen. Wanneer deze wordt uitgevoerd voel je de kracht van het scherm springen en zien we bijvoorbeeld hoe de Aarde onptloft door een Spirit Bomb. Dankzij deze explosieve gameplay krijg je het gevoel dat je zelf de iconische gevechten uit het Dragon Ball universum aan het meemaken bent.

  Het rooster van personages is absoluut niet zo groot als die van Budokai Tenkaichi 3, maar dit wordt goedgemaakt dankzij de sterke gameplay, indrukwekkende graphics (voor zijn tijd) en een verhaalmodus die je aandacht weet te grijpen. Budokai 3 is nog steeds de ultieme Dragon Ball game. KAMEHAMEHA!

  Wat vinden jullie de beste Dragon Ball games?

  Dit was onze lijst met de beste Dragon Ball games. Welke games hebben we gemist en wat is jou favoriete Dragon Ball herinnering? Laat het ons weten in de reacties!

  Dragon Ball: Raging Blast 2

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.