Top vijf beste Netflix comic series - bingewatchen geblazen

Article
zondag, 21 januari 2018 om 16:10
xgn google image
Netflix is niet meer uit onze wereld weg te denken. Lekker op de bank een film streamen of serie bingewatchen. Het hoort erbij. Voor comic liefhebbers is de streamingdienst ook een zegen, want er komt nogal eens een serie voorbij die gebaseerd is op een stripboek. Wij brengen je de top vijf beste Netflix comic series!
Netflix staat bol van de series en films. En daar zit genoeg tussen voor de liefhebber van comics. Denk bijvoorbeeld aan de Superman films of de serie rondom de retesnelle The Flash. Maar wat zijn nou de tofste series gebaseerd op stripverhalen? Dat lees je in deze special!

5. Jessica Jones

We trappen deze special af met een serie gebaseerd op een Marvel personage: Jessica Jones, de vrouw van Luke Cage. Het is een dame met pit en daarnaast iemand die veel aliassen heeft zoals Knightress en Power Woman. En haar krachten liegen er niet om. Ze is onder andere verschrikkelijk intelligent, bijzonder sterk en razendsnel.
Jones kwam voor het eerst voorbij in de eerste comic van de Alias serie die al weer in 2004 stopte. Daarna kwam Jones naar voren in The Pulse, een stripserie die ook maar twee jaar mocht duren. Toch heeft Jones haar eigen (naar haar vernoemde) serie weten te bemachtigen als één van de New Avengers. De serie rondom deze superheldin loopt al sinds 2015 en krijgt ergens dit jaar een tweede seizoen.
124907

4. Agents of SHIELD

Als je bekend bent met de films rondom de Avengers dan ben je ongetwijfeld ook bekend met S.H.I.E.L.D. Deze organisatie is namelijk een rode draad in het Marvel universum. En het toffe is dat S.H.I.E.L.D. niet alleen voorkomt in de films, maar ook een eigen serie heeft die al een behoorlijke tijd loopt. De serie is ook nog eens nauw verweven met films als Thor, Iron Man en Avengers.
Agents of S.H.I.E.L.D. volgt niet alleen de gebeurtenissen uit de films en de nasleep hiervan, maar draait rond een team van speciaal agenten met unieke vaardigheden. De hoofdpersonen in de serie zijn minder prominente karakters uit het Marvel universum. Denk aan agent Colson. Hij en zijn team houden de wereld veilig van ellende die voortkomt uit de snode plannen van Hydra en andere organisaties.
De serie is al enkele seizoenen op Netflix te bekijken. En dit is zeker de moeite waard als je wat hebt met het Marvel universum, maar ook als je gewoon van een spannende serie houdt!
124908

3. Daredevil

In het Marvel Cinematic Universe is nogal wat te bekijken. Zo zijn er op Netflix series rondom Iron Fist en Luke Cage te zien. En ook Daredevil is te bekijken op de streamingdienst. Deze serie is, net als Jessica Jones, een opzetje voor de mini serie The Defenders en draait volledig om Matt Murdock.
Hij is een advocaat die in zijn jeugd blind is geworden door een ongeluk. Sindsdien ziet hij niks meer, maar is hij verre van gehandicapt. Al zijn andere zintuigen zijn namelijk enorm versterkt. En gezien het in zijn omgeving, Hell’s Kitchen, nogal wemelt van het gespuis heeft Murdock besloten om het recht in eigen hand te nemen.
Iets wat nogal logisch is voor een advocaat, maar Murdock doet dit op een geheel eigen manier. Hij gaat ’s nachts op pad als zijn alter ego Daredevil. Dit doet hij intussen al twee seizoenen die allebei te zien zijn op Netflix. Van het eerste seizoen waren wij al sterk onder de indruk. Dat is te lezen in onze Daredevil seizoen 1 review!
124909

2. Gotham

Een plaats waar iedereen wel eens van gehoord heeft is Gotham. Het is de thuishaven van niemand minder dan Batman, ofwel Bruce Wayne. Hij is misschien wel de populairste superheld in het DC universum en kent dan ook al talloze films. Maar dit keer staat The Dark Knight eens niet specifiek in de schijnwerpers.
In Gotham draait het namelijk niet om Batman, maar om iedereen die zich in Gotham ophoudt en dan met name James Gordon. En de serie gaat helemaal terug naar het begin. Bruce Wayne verliest zijn ouders en het criminele Gotham verandert steeds meer in een broedplaats voor superschurken. Wat leidt er nou toe dat Joker is geworden wie hij is, dat Selena Kyle verandert in het bekende kattenvrouwtje en Poison Ivy aan haar doorns komt? En hoe gaat Gordon daarmee om?
Dat zie je langzaam maar zeker voorbij komen in Gotham. In het eerste seizoen is alles nog wat mak, maar daarna barst de hel los in Gotham. De, van oorsprong Fox serie, kent intussen vier seizoenen die te zien zijn op Netflix!
124910

1. The Punisher

In de Daredevil serie kwam op een gegeven moment een hele toffe scene voorbij. Eentje die des te meer liet zien dat je niet met sommige karakters in het Marvel universum moet sollen. En al zeker niet met Frank Castle die door het leven gaat als The Punisher. Uiteindelijk kwam naar voren dat er ook een serie rondom de The Punisher zou komen.
De serie draait om het verhaal van Castle die zijn gezin verliest door moord. En de veteraan kan sindsdien aan niets anders denken dan wraak op de daders. Die moeten gestraft worden voor hun daden. Als The Punisher gaat Castle op jacht naar de criminelen en hij laat daarbij een spoor van dood en verderf achter.
De serie kent intussen 13 afleveringen die er niet om liegen. Wij beloonden deze in onze The Punisher seizoen 1 review al met een dikke acht, vanwege de spectaculaire actie in de serie. En alleen daarom al staat The Punisher met stip op één in deze top 5.
Wat ons betreft zijn dit de beste series op Netflix die op comics gebaseerd zijn, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer via de streamingdienst te bekijken. Wat is jouw favoriete Netflix comic serie?

Populair Nieuws