De tien beste oorlogsfilms op Netflix

  Oorlog lijkt helaas weer op komst door het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. De landen hebben duidelijk niet gekeken naar de beste oorlogsfilms op Netflix, want dan zullen ze weten dat er niks goeds kan komen van een gewapende strijd.

  Netflix

  The Siege of Jadotville

  Als Nederlanders weten we dondersgoed dat de blauwhelmen van de Verenigde Naties helaas niet staan voor gegarandeerde vrede. Voor de Ieren was dat al een stuk eerder duidelijk, want in 1961 werd een groep Ierse soldaten van de VN gestuurd naar Congo. Het is de taak van commandant Patrick Quinlan (Jamie Dornan) om onschuldige burgers te beschermen in het mijnstadje Jadotville tijdens een burgeroorlog.

  Door een aanval van de Verenigde Naties op Franse en Belgische huurlingen wordt Jadotville alleen plotseling het doelwit van een vergeldingsactie. Kunnen de blauwhelmen standhouden tegen de gecombineerde aanval van de huurlingen en Katangese soldaten?

  American Sniper

  De laatste film die Clint Eastwood regisseerde was Richard Jewell. Hij zit niet stil op de regie-stoel. In 2014 kwam hij met de film American Sniper met niemand minder dan Bradley Cooper in de hoofdrol. De film zet een sluipschutter centraal. Het verhaal gaat over Chris Kyle die beschouwd wordt als de dodelijkste schutter aller tijden. De beste man dient maar liefst vier keer in Irak.

  Zoals bij zoveel mensen gaat de oorlog hem niet in de koude kleren zitten. Wanneer hij terugkeert naar zijn vrouw en kinderen blijkt er van alles aan de hand te zijn. De film heeft lovende kritieken ontvangen. Hoewel American Sniper in 2015 voor heel wat Oscars was genomineerd, won de film er uiteindelijk maar eentje, die voor beste geluidseffecten. Wat ons betreft is de film het kijken waar en dat kan dus op Netflix vanaf aanstaande zaterdag!. Nog een paar dagen geduld dus.

  De film is nu voor slechts 8.99 te koop bij bol.com!

  Dreamworks LLC & Universal Pictures

  Gladiator

  Misschien is de beste film van Ridley Scott wel deze film, Gladiator. Een film waarbij je misschien niet meteen denkt bij het thema 'oorlog', maar dat is het natuurlijk wel. Want wie wordt voor zijn lol als slaaf behandeld, in een kooi gestopt om te vechten met de dood tot gevolg, enkel om het volk te vermaken? Als er dan iemand in opstand komt, kun je dit toch zeker een oorlog noemen.

  In de film zien we Russell Crowe in de hoofdrol in misschien wel zijn beste rol ooit. Ook zien we Joaquin Phoenix in een weergaloze sterke rol. Het is een fictief verhaal uit de Romeinse tijd waarin een gladiator uitgroeit tot een ware held. De film won maar liefst vijf Oscars, waaronder voor beste film, beste acteur en beste geluid. Het kijken waard dus!

  De film is nu voor slechts 8.99 te koop bij bol.com!

  Das Boot

  Dit is alweer een oude film, uit het jaar 1981. Maar dat maakt de film niet minder goed. Sterker nog: dit is een klassiekertje als je het hebt over oorlogsfilms én hij is nog altijd te bewonderen op net Netflix. De hele film wordt een bemanning gevolgd tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Duitse U-boot. Dat is beklemmend en vooral rete spannend.

  De film is gebaseerd op een boek en inmiddels is er ook een zesdelige miniserie van gemaakt. Een serie die wij recenseerden en ook zeer de moeite waard vinden.

  Saving Private Ryan

  Kan de oorlogsfilm van Steven Spielberg ontbreken, namelijk Saving Private Ryan? Nee, natuurlijk niet. Deze film hoort toch wel echt in dat rijtje beste oorlogsfilms te staan. De film is namelijk bekroond met vijf Oscars en staat al jaren in de IMDB-top 1000 film, dus dat wil wat zeggen. Alleen al de openingsscene, de landing bij Normandië, is sensationeel.

  Naast dat de film prachtig gefilmd en gemonteerd is en daardoor hele indrukwekkende scenes bevat, zit er ook een sterrencast in. Zo zien we Tom Hanks, Matt Damon, Bryan Cranston en zelfs Vin Diesel. De film stamt alweer uit 1998, dus ze allemaal een stuk jonger (en sommigen nog onbekend). De film staat op Netflix.

  De film is nu voor slechts 7.49 te koop bij bol.com!

  Netflix

  The King

  Henry heeft geen beste relatie met zijn vader. Eén probleem: zijn vader is de koning van Engeland. Wanneer Henry’s jonge broer alleen sterft in een veldslag en zijn vader ook nagenoeg dodelijk ziek in bed ligt, moet de jonge troonopvolger tegen wil en dank de kroon op zijn hoofd zetten en het land leiden.

  Het duurt niet lang voordat de kersverse koning wordt uitgedaagd door de arrogante Fransen, de aartsvijand van Engeland. Om de Oosterburen een lesje te leren steekt de jonge Henry V de zee over met een leger, maar zijn de Britse huurlingen wel opgewassen tegen de macht van de Franse ridders?

  A-Film Distribution

  Der Untergang

  We kennen allemaal de beelden van Adolf Hitler in zijn gloriedagen, met zijn furieuze speeches tegenover mensenmassa’s. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog is de dictator alleen gereduceerd tot een schim van die persoon.

  De laatste dagen van Hitler wordt op indrukwekkende wijze geportretteerd door Bruno Ganz, die de genadeloze man breekbaar en machteloos neerzet. Vanuit zijn bunker in Berlijn probeert Hitler nog van alles om de invasie van de Russen en Geallieerden te stoppen, maar als kijker weet je dat het allemaal veels te laat is.

  A-Film Distribution

  Zero Dark Thirty

  Osama bin Laden is lang uit handen gebleven van de Verenigde Staten. De terrorist was van de één of de andere dag Most Wanted #1 door zijn rol in de bloederige aanslagen op 11 september 2001. Het duurde tien jaar voordat Bin Laden gevonden kon worden en gedood in zijn schuilplaats in Pakistan.

  Zero Dark Thirty vertelt over de moeizame zoektocht naar de beruchte terrorist. De film laat niet alleen zien hoe lastig het was voor de Verenigde Staten om, maar ook welke gruwelijke methodes er zijn gebruikt om informatie te verkrijgen. Oorlog gaat niet over rozen.

  Universal Pictures

  Unbroken

  Dit is een Amerikaanse oorlogfilm uit 2014 en op de regiestoel vinden we niemand minder dan Angelina Jolie. De film gaat over een waargebeurd verhaal. De kijker volgt Olympisch atleet Louis Zamperini die in de Tweede Wereldoorlog gaat bij de Amerikaanse luchtmacht. Van de een op de andere wordt zijn bommenwerper geraakt en belandt hij de Stille Oceaan.

  Daar overleeft hij 47 dagen, waarna hij gevangen wordt genomen en op die manier in een Japans gevangenkamp belandt. Het is een erg dramatisch en heftig verhaal. De film is gebaseerd op een boek dat drie jaar lang in de beststellerlijsten in Amerika stond.

  Universal Pictures

  Schindler’s List

  Met zeven Oscars op zak en talloze andere prijzen wordt Schindler’s List door velen gezien als de beste Tweede Wereldoorlog-film. Het verhaal focust zich bovendien ook niet op het leger, maar de zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson), die een gouden mogelijkheid ziet in de mindere positie van de Joden. Hij kan ze voor een prikkie inhuren om ze te laten werken in zijn fabriek, waarmee hij snel bakken met geld verdient.

  Wanneer hij alleen getuige wordt van een afslachting van de executies in een Joodse ghetto dankzij SS-officier Amon Göth (Ralph Fiennes), besluit hij om de Joden te helpen. Samen met zijn rechterhand stelt hij een plan op om 850 mensen te redden van de sadistische Göth en zijn manschappen.

  Dit artikel is op 12 oktober bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.