Top 10 grootste Nederlandse YouTubers - Met Enzo Knol en Kwebbelkop

Article
maandag, 27 juli 2020 om 13:15
Met YouTube is tegenwoordig een aardig zakcentje te verdienen. Veel jongeren kijken dagelijks naar de video’s van hun favoriete YouTubers. Ook in Nederland zijn er er mensen met heel veel abonnees. Dit is de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.

10. Gio

Gio is het YouTube-kanaal van Giovanni Latooij en hij is in 2012 begonnen met het maken van video’s voor zijn kanaal. Zijn kanaal heette eerst GamePlayWorldXL, omdat hij vooral game-video’s op zijn kanaal postte. Na een tijdje heeft hij ervoor gekozen om meer video’s over zijn leven te gaan maken, omdat hij dit leuker vindt en hem meer kijkers oplevert. Zijn kanaal heeft op dit moment ongeveer 1.25 miljoen abonnees.
Giovanni is niet de enige in de familie die video’s voor YouTube maakt. Zijn zus Melanie en ouders Marcel en Louise maken ook allemaal YouTube-video’s. Zij zijn allemaal aangestoken door Giovanni en ze staan nu ook wel bekend als dé YouTube-familie van Nederland. Zij staan allemaal niet in de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.
In 2019 bracht de youtuber zelfs een eigen bioscoopfilm uit, genaamd Project Gio. Die film gaat erover dat zijn ouders op vakantie gaan, hij een feest organiseert en de hele tent afgebroken wordt. Het is duidelijk dat project x hiervoor tot inspiratie heeft geleid. In de periode dat zijn ouders weg zijn, probeert hij er alles aan te doen om het huis weer op orde te krijgen. Benieuwd naar de film? De ze staat sinds kort op Netflix en was een tijde trending in Nederland.

9. MeisjeDjamila

MeisjeDjamila is het kanaal van Djamila. Ze is geboren op 1 december 1991 in Utrecht. Ze is naast YouTuber ook zangeres en actrice. Ze is begon in 2013 met haar Nederlandse YouTube kanaal, omdat ze naar Texas was verhuisd en Nederlands praten miste. Haar kanaal heeft op dit moment 1.04 miljoen abonnees. Djamila is een van de top 10 grootste Nederlandse YouTubers die in het buitenland woont.
Ze heeft op 23 juni 2017 haar eerste muziekalbum uitgebracht, genaamd Girl. Op dit kleine album staan maar vier nummers. Ook begon ze in 2017 met het acteren in verschillende films. Zo heeft ze een hoofdrol in de film Misfit, een gastrol in De Film van Dylan Haegens en dit jaar heeft ze een bijrol in Elvy’s wereld: So Ibiza. Van deze film heeft ze ook de titelsong gezongen.

8. GameMeneer

Gamemeneer is het YouTube-kanaal van Don Plevier. Hij begon in 2012 met zijn YouTube kanaal en plaatst dagelijks game-video’s. Hij speelt heel veel verschillende games, zoals Minecraft, F1 2018, Fortnite en Call of Duty. Hij staat bekend om zijn sterke mening en soms redelijke grof taalgebruik. Gamemeneer staat zelfs twee keer in de lijst van de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.
GameMeneer is bekend geworden door zijn rol in DagelijksHaaDee. Dit is een YouTube-kanaal van verschillende YouTubers, waaronder Milan Knol. Toen Don voor dit kanaal ging werken, had hij op zijn eigen kanaal 10.000 abonnees, maar na drie jaar bij DagelijkHaaDee heeft hij al ruim 700.000 abonnees. Op dit moment heeft hij op zijn eigen YouTube-kanaal bijna 1.05 miljoen abonnees.

7. DagelijksHaaDee

DagelijksHaaDee is een Nederlands YouTube-kanaal dat in 2013 werd opgericht door Milan Knol. Samen met GameMeneer, xLinkTijger en Jeremy neemt Milan Knol hier verschillende video’s op. Het kanaal heeft verschillende series die telkens weer terugkomen, zoals Geven & Nemen en Maandelijkse WTF Momentjes.
Milan Knol is de oudere broer van Enzo Knol. Enzo Knol is een van de grootste Nederlandstalige YouTubers en hij is door zijn broer geholpen met het opzetten van zijn YouTube kanaal. Ook Enzo Knol staat in de top 10 grootste Nederlandse YouTubers. Milan Knol heeft met zijn DHD kanaal ook verschillende andere YouTubers geholpen.
DHD is de het eerste YouTube-kanaal met meerdere mensen in deze lijst. Op dit moment heeft DagelijksHaaDee 1.23 miljoen abonnees en meer dan 600 miljoen videoweergaven.

6. DylanHaegens

Dylan Haegens staat vooral bekend om zijn comedy sketches. De meest bekende serie op zijn kanaal is de TOP 10. In deze serie brengt hij op een grappige manier verschillende onderwerpen aan het licht. Zo heeft hij een video over 10 dingen die alle rappers doen of een video over 10 irritaties op vakantie. DylanHaegens heeft zijn YouTube-kanaal het langst van de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.
Dylan Haegens is op 26 november 2010 begonnen met YouTube en heeft in iets minder dan acht jaar tijd 1.44 miljoen abonnees bij elkaar weten te sprokkelen. Dylan Haegens speelt ook vaak mee in de serie Marokkaan Geeft Rijles van collega YouTuber Mertabi.

5. Stuk TV

Stuk TV is het op een na grootste Nederlandstalige YouTube-kanaal. StukTV bestaat uit drie leden, genaamd Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. Ze zijn op 26 juli 2012 begonnen met hun YouTube kanaal en ze plaatsen hier vooral komische filmpjes op. Het StukTV YouTube kanaal heeft op dit moment 1.89 miljoen abonnees. StukTV is de grootste groep in de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.
Iedere week worden er drie filmpjes op het kanaal geplaatst. Een opdracht op woensdag, een serie op zaterdag en een special op zondag. Ze hebben in 2015, 2016, 2017 en 2018 de Veed Award voor het ‘Beste YouTube Channel’ gewonnen. Ze hebben verschillende populaire series, zoals Jachtseizoen en Roadtrippers, bedacht.
139483

4. EnzoKnol

EnzoKnol is het broertje van de eerder genoemde Milan Knol en de grootste Nederlandstalige YouTuber. Hij heeft iets meer dan twee miljoen abonnees en is daarmee ook de eerste Nederlandstalige YouTuber die deze grens doorbreekt. Hij is op 9 juni 2013 begonnen met het maken van YouTube filmpjes.
Enzo Knol uploadt iedere dag twee video’s. Hij heeft al meer dan 5 jaar lang iedere dag een vlog geüpload. Daarnaast maakt hij ook nog iedere dag een game video waarin hij verschillende spellen speelt, zoals Fortnite battle royale.
Naast zijn YouTube-kanaal is hij ook met veel andere dingen bezig. Zo heeft hij een stem ingesproken voor de film De Notenkraak. En tevens heeft hij in 2015 een boek uitgebracht genaamd Knolpower! Ook heeft hij sinds 2017 een wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam.

3. NiceNienke

NiceNienke is in Nederland eigenlijk helemaal niet zo bekend, maar toch staat ze op de derde plek van de grootste Nederlandse YouTubers. Ze is enorm populair en bekend in Brazilië, omdat ze daar veel video’s over heeft gemaakt. In haar video’s spreekt ze Engels, maar er staat een Portugese vertaling onder. NiceNienke is een van de twee meiden in de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.
NiceNienke is al meerdere keren naar Brazilië geweest en ze heeft er enorm veel fans. Ze heeft op dit moment meer dan 3.12 miljoen abonnees en meer dan 120 miljoen weergaven op haar kanaal. Ze heeft haar kanaal op 4 mei 2012 aangemaakt en sindsdien meer dan 150 video’s geplaatst.

2. Kwebbelkop

De op één na grootste Nederlandse YouTuber is Kwebbelkop. Zijn echte naam is Jordi van den Bussche en hij is in Amsterdam geboren. Hij maakt vooral game video’s op zijn Engelstalige kanaal. Hij is begonnen met het uploaden van Minecraft video’s, maar is later overgestapt op GTA 5. Op dit moment speelt hij het populaire battle royale spel Fortnite ook regelmatig. Kwebbelkop is de grootste mannelijke Youtuber uit de top 10 grootste Nederlandse YouTubers.
Kwebbelkop heeft op dit kanaal iets meer dan 9 miljoen abonnees en meer dan 3.4 miljard videoweergaven. Naast dit kanaal heeft hij nog een tweede kanaal, waar hij vooral vlogs op plaatst. Op dit tweede kanaal, genaamd Kwebbelcop, heeft mij meer dan 1.45 miljoen abonnees. Naast youtube probeert Jordi tegenwoordig hard zijn best te doen om model te worden. Zo heeft hij de coronacrisis aangepakt om hard te trainen.
Wist je dat Kwebbelkop ook een boek geschreven heeft? Dat boek is te bestellen bij bol.com!

1. NikkieTutorials

De Nederlandse YouTuber met de meeste abonnees is NikkieTutorials. Nikkie de Jager is een Nederlandse make-up artiest en beauty vlogger. Haar YouTube-kanaal heeft op dit moment meer dan 10.9 miljoen abonnees en is daarmee het enige Nederlandse kanaal met meer dan 10 miljoen abonnees.
Ze kreeg mainstream aandacht toen haar video, The Power of MAKEUP, viraal ging in 2015. Deze video heeft inmiddels bijna 40 miljoen weergaven. Ze werd in 2017 door Forbes benoemd tot een van de tien meest beste beauty influencers van de wereld. NikkieTutorials is de allergrootste Nederlandse YouTuber uit de top 10. In 2019 kwam ze opnieuw groot in het nieuws toen ze onthulde transgender te zijn en dat ze gechanteerd werd via e-mail.
Dit artikel is op 27 juli bijgewerkt.

Populair Nieuws