Top tien beste horror films op Netflix

  Eerder maakte wij al een lijst met tien horror films die in 2018 zullen uitkomen. Op deze films moeten we nog even wachten, maar als je zin hebt om alvast te griezelen dan hebben wij de tien beste horror films op Netflix voor je uitgelicht. Eng, maar ook

  grappig. Horror verschijnt in verschillende soorten en maten. Kies en geniet!

  10. The Witch (2015)

  We beginnen onze lijst van de beste horror films op Netflix met The Witch. Een unieke film die het psychologische aspect van horror naar boven laat komen.

  The Witch speelt zich af in 1630 en volgt een familie die is verhuisd naar het platteland. Bijna afgezonderd van de wereld komt zij in aanraking met vreemde gebeurtenissen. Schuilt er een heks in het bos of zijn er andere paranormale dingen aan de hand? Prachtig in beeld gebracht en met sterk acteerwerk is dit een aparte, maar goede film om een keer te bekijken.

  Universal Pictures

  9. The Purge: Anarchy (2014)

  De tweede film uit de Purge franchise weet ook een plek te bemachtigen in onze lijst van beste horror films op Netflix. Waar de eerste Purge zich meer focuste op het binnendringen van een huis, gaat het tweede deel de straten op.

  De film toont een aantal verschillende personages die door omstandigheden niet op tijd thuis zijn voordat The Purge van start gaat. Zodra The Purge begint worden moorden en andere criminele activiteiten legaal, maar onze hoofdpersonages proberen simpelweg de avond te overleven. Wie zal het op straat overleven tijdens The Purge en wie komt aan een verschrikkelijk eind? Kijk en aanschouw.

  8. Creep (2014)

  Een onwijs simpel concept in onze lijst van beste horror films op Netflix, maar wel op adembenemende wijze uitgevoerd.

  In Creep volgen we Aaron, een cameraman/fotograaf die op Craiglist een advertentie ziet van Josef. Wanneer Aaron deze klus aanneemt en steeds meer in contact komt met Josef, merkt hij dat zijn cliënt niet is wie hij had verwacht. De gehele film bevat maar twee acteurs, desondanks blijft je aandacht altijd naar het scherm gericht. Ontdek zelf hoe dit mysterie ontrafelt.

  Paramount Pictures

  7. Cloverfield (2008)

  Een film die horror combineert met monsters. Cloverfield wist een succes te worden en heeft een hele franchise gestart met unieke projecten.

  In Cloverfield volgen we een groep bewoners uit New York City. Wanneer de stad wordt aangevallen door een groot monster, dat ook allemaal kleine monsters met zich meeneemt, moeten de bewoners proberen te overleven en een vriend van hen zien te redden. Dankzij de unieke camerabeelden en de chaos van de situatie wordt Cloverfield een sterke film.

  6. Tucker and Dale vs Evil (2010)

  In onze lijst van beste horror films op Netflix komen verschillende genres voor. Zo heb je ook het horror/komedie genre, en Tucker and Dale vs Evil hoort absoluut in dit rijtje thuis.

  In de film volgen we Tucker en Dale, twee boerenkinkels die op vakantie gaan naar hun afgelegen huisje in het bos. In hetzelfde bos kamperen ook een aantal jongeren dat nogal achterdochtig is over Tucker en Dale. Door gebeurtenissen die wij niet gaan verklappen gaat het avontuur van start. Wat is de waarheid achter dit verhaal?

  De omschrijving is misschien een beetje vaag, maar Tucker and Dale vs Evil is een film die je gewoon moet kijken zonder te weten waar het over gaat. De trailers geven een hoop weg, dus gewoon aanzetten en genieten!

  5. You're Next (2011)

  Een ouderwets concept in een nieuw jasje steken werkt soms ijzersterk. You're Next is hier het levende bewijs van. Een simpele slasher waarin moordenaars met dierenmaskers achter onze hoofdpersonages aan gaan om te jagen.

  In You're Next volgen we de Davidson familie die op vakantie is om haar trouwdag te vieren. Wanneer gemaskerde mannen het huis komen binnendringen en er doden beginnen te vallen, zal een familielid proberen terug te vechten. Een strijd om leven en dood zal van start gaan. Een heerlijke film om te kijken in het gezelschap van een groep vrienden.

  4. Zombieland (2009)

  In onze lijst van horror films op Netflix mogen zombies niet ontbreken. In Zombieland is het niet schreeuwen van angst, maar lachen om de hilarische wereld die wordt neergezet.

  Zombieland is horror met een heerlijke dosis komedie. In de film volgen we Colombus (Jesse Eisenberg) die op hilarische wijze een aantal regels heeft bedacht voor het overleven van de zombieapocalypse. Denken aan je conditie en altijd je gordel om doen tijdens het rijden zijn hier enkele voorbeelden van. Samen met een aantal andere personages probeert Colombus om Amerika levend door te komen.

  Gave actiescènes en een groep van komische personages maken Zombieland een geslaagd avontuur.

  3. Red Dragon (2002)

  We zijn beland bij de top drie beste horror films op Netflix en trappen deze af met onze favoriete kannibaal. Dr Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) is terug in deze prequel die zich afspeelt voor de gebeurtenissen uit The Silence of the Lambs (1991) en Hannibal (2001).

  In Red Dragon volgen we Will Graham (Edward Norton), een FBI agent die de opdracht krijgt om een mysterieuze seriemoordenaar op te pakken, genaamd The Tooth Fairy. Zijn beste kans om deze seriemoordenaar te vinden is door hulp te vragen aan Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter.

  Red Dragon bevat wederom sterk acteerwerk van Anthony Hopkins in zijn iconische rol als Hannibal Lecter. De film is gebaseerd op het boek met dezelfde naam. Mocht de film je aanspreken, geef het boek dan ook een kans!

  Universal Pictures.

  2. Shaun of the Dead (2004)

  In onze lijst van de beste horror films op Netflix gaan zombies en komedie hand in hand. Naast Zombieland staat ook Shaun of the Dead op Netflix, een hilarisch avontuur met zombies in overvloed!

  In Shaun of the Dead volgen we hoofdpersonage Shaun (Simon Pegg) en zijn beste vriend Ed (Nick Frost). Deze twee vrienden wonen samen in een klein appartement en leiden een redelijk saai leven. Wanneer er een zombie apocalypse uitbreekt willen de twee hun vrienden en familie veiligstellen. Dit hilarische avontuur kan van start gaan.

  Shaun of the Dead was de eerste film van regisseur Edgar Wright (Baby Driver). Met zijn vlotte manier van monteren en een vriendelijke dosis humor wordt Shaun of the Dead een onmisbaar horror/komedie pareltje.

  1. The Thing (1982)

  We sluiten onze lijst van beste horror films op Netflix af met een klassieker. The Thing, geregisseerd door John Carpenter, weet al tientallen jaren aan de top van het genre te staan.

  In In The Thing infiltreert een buitenaards wezen een onderzoeksstation op Antarctica. Dit wezen kan de vorm aannemen van elk levend organisme. Dit zorgt ervoor dat de spanning tussen de bemanningsleden hoog oploopt. Want, wie is op dit moment 'The Thing'?

  Met Kurt Russel in de hoofdrol, een interessant verhaal en onwijs gave make-up effecten is The Thing nog steeds een klassieker binnen het horrorgenre. Ontdek zelf hoe dit buitenaardse wezen de bemanningsleden gek maken.

  Wat vinden jullie de beste horror films op Netflix?

  Wij zijn benieuwd wat jullie favoriete horror films zijn op Netflix. Welke film weet jou keer op keer weer bang te maken. Deel het met ons in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.