Top 8 vreselijke virussen in games waar we bang van worden

Article
donderdag, 04 oktober 2018 om 17:50
top 8 vreselijke virussen in games waar we bang van worden 139495
Er zijn een hoop infecties bedacht om games intenser te maken. Ze komen vooral voor in horrorgames en deze infecties zijn gemaakt om zo angstaanjagend mogelijk te zijn en dat lukt soms heel goed. Hier is de top 8 vreselijke virussen in games waar we bang van worden.

8. Green Poison (Tom Clancy's The Division)

De meeste uitbraken in games zijn gebaseerd op fictionele virussen, maar de ziektes waar je echt bang van zou moeten worden zijn natuurlijk de uitbraken die werkelijkheid zouden kunnen worden. Zombies zijn eng, maar de kans dat we dit meemaken is (gelukkig) best klein.
We kunnen de mogelijkheid van een verwoestende pandemie beter aanvoelen. Dat in combinatie met een interessant scenario maakt een verhaal waar je de rillingen van krijgt. In The Division worden de pokken verspreid via besmette bankbiljetten op Black Friday. De biljetten zijn besmet door iemand die denkt dat hij zo de wereldpopulatie kan verkleinen.
Als speler moet jij op zoek naar de bron van de ziekte om de verdere verspreiding te stoppen. Dit zal nog best lastig zijn, aangezien het op een normale Black Friday al lastig is om te gaan shoppen. Laat staan wanneer je er doorheen moet als de mensen compleet in paniek zijn en de hysterie op hoog niveau is, terwijl het aantal lijken steeds maar stijgt. Green Poison hoort zeker bij de top 8 vreselijke virussen in games.
139496

7. The T-Virus (Resident Evil)

Hoewel de kans klein is dat het echt gebeurt, is er toch echt een grote angst rondom het zombie-virus. We hebben al behoorlijk wat scenarios met de ondoden voorbij zien komen, waaronder in Resident Evil. Met de kennis die we nu hebben over zombies kunnen we er zeker van zijn dat zombies een grote bedreiging zouden vormen voor onze samenleving.
De grondlegger van het survival-horror genre is natuurlijk Resident Evil. Dit is de één van de eerste succesvolle games waar zombies de bedreiging zijn. Het virus in Resident Evil wordt het T-virus genoemd en mensen die besmet zijn met het virus kunnen veranderen in onder andere zombies, maar ook in andere angstaanjagende mutanten. We konden het T-virus gewoon niet weglaten uit deze lijst met virussen.
139497

6. FEV-virus (Fallout)

Een nucleaire oorlog is weer een ander scenario wat de mensheid ook maar beter kan vermijden. Toch is het een doemscenario dat zou kunnen plaatsvinden, mochten onze wereldleiders elkaar een keer zat zijn. De wereld van Fallout doet er nog een schepje bovenop, want in deze franchise was er ook nog een gestoorde die mensen forceerde om sneller mee te werken aan de evolutie. En dat leidde weer tot supermutanten die het FEV-virus hebben.
Volgens Fallout zouden door een dergelijke maniak én de nucleaire apocalyps alle overlevenden op planeet aarde moeten leven met gemuteerde, grote kakkerlakken, mutanten met grote klauwen, enorme vervormde mensen en zombiemutanten. Dat klinkt natuurlijk gezellig genoeg, maar in Fallout betekent dat dat alle nare beesten in de wereld veel groteren gevaarlijker zijn dan het geval zou moeten zijn.
In Fallout laten de developers naast dit virus zien hoe snel een samenleving uit elkaar kan vallen, mocht er maar genoeg straling en kernwapens op de wereld zijn. Gelukkig ontstaan er nog facties, maar deze regeren de al dorre landschappen met conflicten en geweld. Deze agressie maakt dat Fallout wel de lijst haalde voor de top 8 vreselijke virussen in games.
139517

5. The Genophage (Mass Effect)

Het Genophage virus in Mass Effect is er een met een tragisch verhaal. De infectie werd speciaal ingezet door de Turians tegen het nogal agressieve Krogan-ras. Hierbij ontstond een mutatie in het ras wat tot onvruchtbaarheid leidde.
De poging om het aantal Krogans te verdunnen was succesvol, maar voor de Krogans zelf was dit natuurlijk hartverscheurend. Ondanks dat het een agressief ras is, is het een vreemd idee dat een heel ras uitsterft omdat zij zich niet meer voort kunnen planten.
Er zijn veel pogingen geweest om een remedie te creëren. Deze waren niet bedoeld voor het welzijn van het ras, maar ze werden gebruikt om legers te verzamelen om controle te krijgen over de melkweg. Ondanks dat het bedoeld was om de vrede in het Mass Effect universum te behouden, laat het toch een bittere nasmaak achter.
139532

4. The Zombie Virus (Dying Light)

In deze parcour survival-horror game heb je weer te maken met zombies. In de game wordt uitgelegd dat de ziekte een soort mutatie is van hondsdolheid. Het virus is alleen licht-intolerant. Dit maakt het virus iets minder angstaanjagend, want het virus gaat dood als het wordt aangeraakt door zonlicht.
Dit geldt alleen niet voor de geïnfecteerden. Het heeft geen zin om je bijtwond in het zonlicht te houden, omdat het virus zich te snel verspreidt. Licht en bepaalde stralingen kunnen sommige zombies wel pijn doen en verzwakken. Het virus kan overigens wel gestopt worden door bijvoorbeeld de gebeten arm of been te amputeren, mits je op tijd bent.
De zombies in de game zijn bijna allemaal heel agressief en sneller in de nacht. Er zitten ook een paar zombies tussen die schuw zijn en vluchtgedrag vertonen als jij of andere zombies in de buurt komen. Het zombievirus is maar een gek virus, maar absoluut eentje om rekening mee te houden. Daarom hoort hij ook thuis in deze lijst.
139533

3. The Zombie Virus (The Walking Dead Telltale)

Het principe van het zombievirus in The Walking Dead is angstaanjagend. Op een dag lopen de lijken ineens over straat en die proberen andere mensen op te eten. Hierbij moet je er vervolgens nog achterkomen dat iedereen eigenlijk al gedoemd is, omdat iedereen geïnfecteerd is. Iedereen die doodgaat met zijn of haar hersenen intact zal dus een zombie worden.
Doordat de doden zombies worden verspreidt de infectie zich ook nog eens ontzettend snel en ontstaan er hordes zombies. Dit is wat het virus eigenlijk zo eng maakt. Een zombie apart is niet zo gevaarlijk, omdat deze niet zo snel is en over het algemeen best wel wat geluid maakt (tenzij er een geplande jumpscare is). Een groep zombies is een vele grotere bedreiging, gezien er dan van alle kanten zombies op je af blijven komen, terwijl jij er slechts eentje per keer aan kunt pakken.
Het is heel onwerkelijk dat dit virus zich ook daadwerkelijk zou gaan verspreiden, omdat het onduidelijk is wat het is en waar het vandaan komt. Het is minder eng, omdat het letterlijk uit de lucht komt vallen en de meeste ziektes op de wereld hebben wel een soort van aanleiding in het ontstaan. Desondanks hoort dit virus in de top 8 vreselijke virussen in games.
139534

2. The Flood (Halo 3)

Nare ziektes kunnen zich ook verderop in de Melkweg verspreiden. Dat zie je maar weer in Halo 3, waarbij The Flood bijna al het leven in de Melkweg vernietigt. The Flood is een zeer gevaarlijke, parasitaire levensvorm die veel andere soorten kan infecteren. The Flood kan zich heel gemakkelijk aanpassen aan een andere omgeving. In de game wordt gezegd dat The Flood zich kan voeden met een intelligente levensvorm, om er vervolgens zelf intelligenter van te worden.
The Flood zorgt ervoor dat zijn “gastheer” op een soort mutant lijkt. De parasiet verandert hem in een agressief wezen en kan de infectie snel verspreiden, waardoor veel intergalactische rassen er moeite mee hebben om de parasiet te verslaan. Het klinkt aanneemlijk dat het hele universum het ermee eens zou zijn dat deze infectie op de top 8 vreselijke virussen in games hoort te staan, gezien de parasiet de gehele melkweg uit zou kunnen roeien. Maar eigenlijk is het natuurlijk geen virus.
139535

1. Cordyceps (The Last Of Us)

Om nog een parasiet toe te voegen aan deze lijst, gaan we het maar eens hebben over Cordyceps. Cordyceps is een parasitaire fungus die de hersenen infecteert en zijn gastheer ontzettend agressief maakt. En om het nog leuker te maken; deze parasiet bestaat echt!
De parasiet kan alleen geen mensen aantasten. Hij infecteert mieren en andere insecten, met ongeveer hetzelfde effect. Om even een voorbeeld te geven, de mier die wordt geïnfecteerd valt elke mier aan die hij ziet en als hij merkt dat hij doodgaat, gaat hij op een hoge plek zitten. Daarna groeit er een vertakking uit zijn hoofd waar sporen uit komen die de hele kolonie besmetten. Dat klinkt bekend toch?
Naughty Dog heeft dit virus gebruikt als aanleiding voor de zombie apocalyps in de The Last of Us en dit gaf een erg interessante wending aan zombiegames. Het feit dat de parasiet echt bestaat maakt het een stukje enger. De fungus is nog niet schadelijk voor mensen, maar het zou niet de eerste ziekte zijn die we van dieren krijgen. Daarom hoort het virus van The Last Of Us op de eerste plek in de top 8 vreselijke virussen in games.

Top 8 vreselijke virussen in games

Gelukkig zijn de meeste van deze griezelige infecties niet echt en hoeven wij zelf niet voor ons leven te rennen. Maar wie weet breekt er op een dag nog paniek uit. En dan hebben videogames als de genoemde games in deze lijst nog eens een extra waarde naast een stukje entertainment.