Top 8 beste films voor juni 2016

  De maand juni staat alweer voor de deur en neemt een aantal langverwachte sequels met zich mee. Denk hierbij aan Independence Day Resurgence, maar ook Now You See Me 2 staat in deze top 8 beste films voor juni 2016.

  Als het gaat over langverwachte sequels dan staat Independence Day Resurgence bovenaan de lijst. Het is namelijk twintig jaar geleden dat de originele Indepedence Day uitkwam en nu is het tijd voor deeltje twee. De andere sequel Now You See Me 2 heeft minder lang op zich laten wachten, namelijk drie jaar. Toch was een sequel onoverkoombaar door erg sterke box office resultaten.

  Independence Day Resurgence – 23 juni

  Wij wisten altijd dat ze zouden terugkomen. Na de gebeurtenissen in Independence Day opent zich een nieuw episch hoofdstuk met globale catastrofe op ongelofelijke schaal. Door het gebruiken van gevonden alien technologie gingen de naties van aarde een samenwerking aan om een immens defensieprogramma op te zetten ter bescherming van de aarde. Maar niks kan de mensheid voorbereiden op de geavanceerde en ongehoorde kracht van de aliens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan de wereld behoeden van een volledige uitroeiing.

  Independence Day Resurgence wordt geregisseerd door de Duitser Roland Emmerich, die ook verantwoordelijk was voor de originele film. Hij neemt zijn plek in naast andere terugkerende gezichten van Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox en Brent Spiner. Opvallende naam die mist is uiteraard die van Will Smith, maar hij wordt opgevangen door een grote groep van nieuwe namen. Dit zijn onder andere Liam Hemsworth, Jessie Usher, Maika Monroe, Joey King, Sela Ward, Angelababy, Charlotte Gainsbourg en William Fichtner.

  Now You See Me 2 – 9 juni

  De Four Horsemen (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco en Lizzy Caplan) keren terug voor een tweede geestverruimend avontuur, waarbij de limiet van illusies naar nieuwe hoogtes worden verheven en de groep meeneemt over de hele wereld. Slechts één jaar na de FBI te slim af te zijn en de harten van het publiek te winnen met magische spektakels in de stijl van Robin Hood, steekt de groep zijn kop weer op voor een comeback optreden in de hoop om onethische praktijken van een tech-magnaat bloot te stellen.

  De man achter deze verdwijntruc is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een tech-wonderkind dat de Horsemen bedreigt om de meeste onmogelijke heist ooit te plegen. De enige hoop van de Horsemen is om een laatste weergaloze stunt uit te voeren.

  In eerste instantie zou de Fransman Louis Leterrier regisseur zijn voor Now You See Me 2 net als het eerste deel, maar hij werd uiteindelijk vervangen door Jon M. Chu, bekend van GI Joe Retaliation. Naast Jesse Eisenberg, Woody Harrelson en Dave Franco maken ook Mark Ruffalo, Morgan Freeman en Michael Caine hun terugkeer in dit tweede deel. Lizzy Caplan is de vervanger voor Isla Fisher, die door zwangerschap niet mee kon doen aan deze sequel.

  Dan is het in deze top 8 beste films voor juni 2016 de beurt aan een grote hoeveelheid CGI-karakters die naast normale acteurs op het grote scherm verschijnen. Eén van die films is Warcarft, waarbij een groot deel van de acteurs onherkenbaar zijn als ork krijgers. Bij de sequel Teenage Mutant Ninja Turtles Out of the Shadows zijn het de geliefde schildpadden die niet langer te herkennen zijn als menselijke acteur dankzij de computer. Gezamenlijk zorgen Warcraft en Teenage Mutant Ninja Turtles Out of the Shadows voor genoeg actie in de maand juni.

  Warcraft – 2 juni

  In Warcraft staat Azeroth op de rand van oorlog als de beschaving, aangevoerd door de mensen, tegenover een geducht ras van indringers komt te staan. Want ork krijgers vluchten hun doodgaande wereld van Draenor om ergens anders hun nieuwe thuis te vinden. Wanneer het portaal, beter bekend als de Dark Portal, zich opent om de twee werelden te verbinden, staan de mensen tegenover verwoesting, terwijl de orks tegenover hun ondergang staan. Anduin Lothar, leider van de mensen en Durotan, leider van de orks, worden op een ramkoers gestuurd die het lot van hun familie, hun ras en hun thuis zal beslissen in een oorlog waar iedereen vecht voor iets anders.

  Aan de kant van de Alliance bestaat de cast uit Travis Fimmel, Ben Foster, Dominic Cooper, Ben Schnetzer, Ruth Negga, Dylan Schombing en Callum Keith Rennie. De Horde mag rekenen op hulp van Toby Kebbell, Robert Kazinsky, Daniel Wu, Anna Galvin, Clancy Brown en Terry Notary. Buiten deze twee duidelijke partijen zien wij ook Paula Patton, Burkely Duffield en Dean Redman terug in de film. Dit allemaal onder leiding van Britse regisseur Duncan Jones.

  Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – 16 juni

  Michelangelo (Noel Fisher), Donatello (Jeremy Howard), Leonardo (Pete Ploszek) en Raphael (Alan Ritchson) keren deze zomer terug voor een groots gevecht tegen gevaarlijke schurken en dat doen zij samen met April O'Neil (Megan Fox), Vern Fenwich (Will Arnett) en nieuwkomer de gemaskerde vigilante Casey Jones (Stephen Amell).

  Nadat superschurk Shredder (Brian Tee) ontsnapt uit hechtenis, gaat hij een samenwerking aan met de gestoorde wetenschapper Baxter Stockman (Tyler Perry) en twee sukkelige hulpjes, Bebop (Gary Anthony Williams) en Rocksteady (Stephen Farrelly), om een diabolisch plan om de wereld te veroveren, tot uitvoering te brengen. Zodra de Turtles zich voorbereiden om Shredder en zijn nieuwe team aan te pakken, vinden zij een nog groter kwaad met gelijke intenties, de beruchte Krang (Brad Garrett).

  In juni is het ook hoog tijd voor wat gezonde spanning in deze twee uitstekende thriller films. Als eerste op het programma staat Our Kind of Traitor met Ewan McGregor in de hoofdrol. De film is gebaseerd op een boek van John Le Carré, die ook bekend is van Tinker Tailor Soldier Spy. Het programma gaat verder met de Franse film Elle, die een behoorlijk Nederlands tintje heeft, omdat Paul Verhoeven de film regisseert.

  Our Kind of Traitor – 2 juni

  Op vakantie in Marrakesh leert een doodgewoon Engels koppel, Perry (Ewan McGregor) en Gail (Naomi Harris) een flamboyante en charismatische Rus, Dima (Stellan Skarsgard) kennen. Het koppel weet alleen niet dat Dima een belangrijke witwasser is voor de Russische maffia. Wanneer Dima aan het koppel vraagt om hun hulp bij het afleveren van geclassificeerde informatie aan de Britse Secret Services, zitten Perry en Gail plotseling vast in een gevaarlijke wereld van internationale spionage en gemene politiek.

  Voor het koppel is dit de start van een gevaarlijke reis door Parijs, Bern, de Franse Alpen en Londen. Dit doen zij aan de hand van een alliantie met de Britse overheid via een meedogenloze en vastbesloten MI6-agent (Damian Lewis).

  Elle – 2 juni

  Michèle lijkt onverwoestbaar. Hoofd van een succesvolle videogame organisatie, heeft zij dezelfde meedogenloze houding voor haar liefdesleven als voor haar carrière. Maar een aanval bij haar thuis door een onbekende aanvaller verandert het leven van Michèle voorgoed. Wanneer zij resoluut de betreffende man opspoort, worden zij beide getrokken door een merkwaardig en spannend spel dat op elk moment uit de hand kan lopen.

  Voor Paul Verhoeven is het lang geleden sinds hij voor het laatst een buitenlandstalige films heeft gemaakt. De laatste Engelstalige film was namelijk Hollow Man in 2000. In de tussentijd heeft hij nog twee Nederlandstalige films gemaakt, namelijk Zwartboek in 2006 en Steekspel in 2012. Voor Elle is de grote ster op het doek Isabelle Huppert, die de rol speelt van Michèle.

  De laatste twee films van de top 8 beste films voor juni 2016 passen niet helemaal bij elkaar, maar horen wel echt thuis in deze lijst. Te beginnen met opnieuw een langverwachte sequel, namelijk Finding Dory, de opvolger van Finding Nemo uit 2003. De oceaan was dus groot genoeg om na dertien jaar toch met een vervolg te komen waarin Dory de hoofdrol speelt. De tweede film is High-Rise een sciencefiction film gebaseerd op het boek van JG Ballard met in de hoofdrol Tom Hiddleston.

  Finding Dory – 29 juni

  In Finding Dory worden wij herenigd met de vergeetachtige blauwe vis Dory (Ellen DeGeneres), die samen met haar vrienden Nemo (Hayden Rolence) en Marlin (Albert Brooks) op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Het is alleen de vraag wat zij kan herinneren, over haar ouders en wanneer zij heeft geleerd om walvis te praten.

  Dit avontuur neemt het trio mee naar de Californische kustlijn en specifieker nog naar het California Marine Biology Institute, waar het grootste deel van de film zich afspeelt. Het instituut is een gigantisch complex voor rehabilitatie van zeeleven en tevens een aquarium, waar Dory is geboren en opgevoed.

  Finding Dory heeft lang op zich laten wachten met dertien jaar verschil tot het origineel Finding Nemo. Door deze lange periode is de originele stemacteur van Nemo (Alexander Gould) ook opgegroeid en daardoor vervangen door de jongere Hayden Rolence voor Finding Dory. Andrew Stanton is daarentegen opnieuw de regisseur voor Finding Dory, zoals hij ook was voor Finding Nemo.

  High-Rise – 30 juni

  Dr. Robert Laing (Tom Hiddleston) is de nieuwste bewoner van een luxe appartement in een high-tech betonnen wolkenkrabber, wiens verheven locatie hem plaatst tussen de elite. Laing weet zich makkelijk te vestigen tussen de elite en ontmoet al snel de excentrieke bewoners van het gebouw: Charlotte (Sienna Miller) zijn bovenbuurvrouw en Boheemse alleenstaande moeder; Wilder (Chris Evans), een charismatische documentairemaker die samenwoont met zijn zwangere vrouw Helen (Elisabeth Moss); en Mr. Royal (Jeremy Irons), de geheimzinnige architect die het gebouw heeft ontworpen.

  Het leven lijkt een paradijs voor de eenzaamheid zoekende Laing. Maar als stroomstoringen frequent voorkomen en gebreken aan het gebouw zich voordoen, met name op de lager gelegen verdiepingen, begint het gedisciplineerde sociale systeem in elkaar te storten waardoor het gebouw een slachtveld wordt in een klasse oorlog.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.