Top 8 beste films voor juli 2016

  De maand juli is begonnen en hoewel de zomer al tijden niet meer draait om geld in het laadje te brengen, verschijnen er genoeg langverwachte sequels. Dus mocht je je vervelen door de vele regen deze zomerse maand, doe hier je inspiratie op in de top 8 beste films voor juli en ga naar de bioscoop!

  Laten we eerlijk zijn als het over langverwachte sequels op animatie gebied gaat dan kan het niet anders dan Finding Dory zijn. Deze verscheen op de valreep in de voorgaande maand en zal waarschijnlijk ook in juli nog de bioscopen domineren. Maar gelukkig overstroomt de bioscoop nog met genoeg niet-animatie films. Denk aan Ghostbusters, The Purge: Election Year, Stark Trek en ook de nieuwe Jason Bourne.

  The Legend of Tarzan - 7 juli

  Na het daverende succes van Disney‘s The Jungle Book is het nu Warner Bros dat alles uit de kast haalt voor een goed staaltje CGI en een bekend karakter. Want voor de persoon die goed zoekt, zijn er oneindig veel films te vinden, op bijvoorbeeld IMDB, met het woordje ‘tarzan’. Toch moet de studio potentie hebben gezien om de film uit te brengen in de zomermaanden, die ooit, de belangrijkste maanden waren in Hollywood blockbusterland.

  Gelukkig wordt het geen standaard animatie verfilming als we de samenvatting mogen geloven. Het is namelijk al jaren geleden dat Lord Greystoke aka Tarzan (Alexander Skarsgård) in de jungle leefde. Inmiddels is hij een nette heer die een normaal leven leidt in Londen met zijn vrouw Jane Porter (Margot Robbie).

  Natuurlijk is het geen Tarzan film zonder lianen, spieren en gorilla’s, dus wanneer Greystoke gevraagd wordt om als onderhandelaar te dienen in Congo keert beetje bij beetje Tarzan weer terug. Zijn aanwezigheid blijkt niet meer dan een pion in een groter spel, bestaande uit wraak en hebzucht, door geniepige Belg Kapitein Leon Rom (Christoph Waltz). En ondanks de ‘flop’ geruchten die eerder dit jaar werden verspreid, zou uiteindelijk dit nog wel eens de verassing van deze zomer kunnen worden!

  top 8 beste films voor juli

  The Purge: Election Year - 7 juli

  Dat sequels de boxoffice in 2016 domineren moge duidelijk zijn. Want ook The Purge komt terug met inmiddels alweer een derde deel. Dit vervolg heeft alles te danken aan de goede resultaten die Universal behaalde aan de vorige delen en misschien een klein beetje aan het originele concept.

  De film start in 2025, dit is twee jaar na de vorige purge die wij mochten aanschouwen. Inmiddels is politieagent Leo Barnes (Frank Grillo) gepromoveerd tot hoofdbeveiliger, met als taak U.S. Senator Charlene Roan (Elizabeth Mitchell) te beschermen. Charlene is razend populair onder de Amerikanen doordat ze pleit voor een samenleving zonder de purge.

  Haar motief? Vijftien jaar eerder verloor ze haar gezin tijdens de purge puur omdat mensen zin hadden in moorden. En ook Barnes pleit nog steeds voor een purge-loos bestaan na wat hij twee jaar eerder op straat heeft meegemaakt. De overheid is het daar niet geheel mee eens en ziet vooral Charlene als een gevaar. Het geheime wraakplan begint wat al snel leidt naar een geniepig kat en muisspelletje op de avond van de misschien wel laatste purge.

  Ghostbusters – 14 juli

  Dertig jaar na het succes van het origineel verschijnt ook hier een reboot van voor de jonge generatie en wij zijn meer dan benieuwd naar de uitkomst. Over de ontvangst van de eerste trailer gaan we het niet eens hebben, gelukkig deed de tweede het daarentegen ietsjes beter. Als we actrice Melissa McCarthy moeten geloven, na haar online uitspatting, valt het allemaal wel mee. Maar goed, hoe objectief is een persoon die de hoofdpersonage speelt?

  Erin Gilber (Kristen Wiig) en Abby Yates (Melissa McCarthy) schrijven een boek bewerend dat geesten echt zijn. Een paar jaar later krijgt Gilbert een prestigieuze baan als lerares, maar wanneer haar vergeten boek plots naar boven komt drijven, eindigt ze al snel op straat. Wanneer geesten Manhattan overnemen komen Gilbert en Yates weer bij elkaar samen met Jillian Holtzmann (Kate McKinnon) en Patty Tolan (Lesie Jones) om de wereld te redden van het kwaad. So who you gonna call?

  top 8 beste films voor juli

  The BFG – 20 juli

  Deze zomer verschijnt het succes van Roald Dahl, De Grote Vriendelijke Reus, eindelijk op het witte doek. Geregisseerd door niemand minder dan Steven Spielberg die voor het eerst na het succes van E.T. weer samen met zijn team werkt in de hoop op een even grote hit.

  We volgen het verhaal van eenzame wees Sophie (Ruby Barnhill) die in de nacht ontvoerd wordt uit haar bed. Maar het dappere meisje kent geen angst en haar ontvoerder blijkt niemand minder dan de Grote Vriendelijke Reus (Mark Rylance). Ondanks zijn intimiderende verschijning blijkt al snel dat hij geen vlieg kwaad zal doen en lijkt deze reus een buitenbeentje te zijn doordat hij geen mensen eet. Sophie smeedt daarom een plannetje samen met de GVR om alle kinderen te beschermen van deze ‘kindereters’ om zo de wereld te redden.

  Star Trek Beyond - 21 juli

  Het is inmiddels alweer de dertiende film in de Star Trek Franchise en de derde van de nieuwe reboot reeks. Niet verassend dat de film in juli lanceert, want de franchise viert dan alweer haar 50-jarig bestaan. Tevens zal het de laatste verschijning zijn van Yelchin die onlangs is overleden door een tragisch ongeval.

  De Enterprise Crew, met bekende acteurs als Chris Pine (Captain James T. Kirk), Zachary Quinto (Commandor Spock), Karl Urban (Dr. Leonard 'Bones' McCoy), Simon Pegg (Montgomory 'Scotty' Scott), John Cho (Hikaru Sulu), Zoe Saldana (Nyota Uhura) en Anton Yelchin (Pavel Chekov), keren deze zomer terug op het witte doek en verkennen alle uithoeken van de ruimte.

  Er ontstaan grote problemen wanneer een nieuwe mysterieuze vijand genaamd Krall (Idris Elba) hen zwaar op de proef stelt en tevens het schip vernietigt. Zonder schip of hulp moet de Enterprise Crew zich vechtend een weg zien te banen over de nog onbekende planeet. Zal het ze lukken?

  top 8 beste films voor juli

  Lights Out – 21 juli

  James Wan zit niet stil, want na The Conjuring 2, die afgelopen maand in de bioscoop verscheen, komt ditmaal een nog gruwelijker verhaal met Lights Out. Alleen de trailer laat je al bang worden in het donker. Dus dit belooft nog wat.

  Jonge Martin (Gabriel Bateman) ziet elke keer wanneer hij het licht uitdoet een vrouw in de schaduw. Al snel blijkt dat zijn grote zus (Teresa Palmer) het fenomeen kent en ook de vrouw al meerdere malen heeft gezien. Dan komt de aap uit de mouw, want jeugdvriendin Diana overkwam iets ernstig en voedt nu van de angst die mensen creëren in het donker. Niets zal Diana er van weerhouden het gezin te martelen en niemand weet wat te doen…

  Jason Bourne – 28 juli

  Jason Bourne (Matt Damon) keert deze zomer na een lange tijd ook weer terug op het witte doek. En niet om het één of ander, maar hij is niet meer het magere mannetje uit de eerste delen! De trailers laten zien dat hij zijn grimmige vecht verleden nog niet is verloren. Onderbouwd met flashbacks en het feit dat hij (eindelijk) zijn geheugen weer terug heeft.

  Maar goed, zoals gezegd, "remembering everything doesn't mean you know everything". Gelukkig maar, anders houdt het verhaal snel op. Jaren na zijn verdwijning (The Bourne Ultimatum) duikt Jason Bourne onverwacht weer op, precies wanneer de wereld instabiel is. Gelijktijdig is er een nieuw programma gestart om hem, koste wat het kost, te vinden.

  Regisseur Paul Greengrass is weer terug, waardoor de stijl geheel lijkt op de eerste drie delen. En voor de mannen onder ons: Alicia Vikander (Ex Machina) zal zich ook weer van haar beste kant laten zien!

  top 8 beste films voor juli

  Mike and Dave Need Wedding Dates – 28 juli

  Eindelijk geen sequel of reboot maar gewoon een lekkere ongegeneerde komedie! Broers Michael (Adime DeVine) en David (Zac Efron) staan er om bekend familiegelegenheden te verpesten met gekke stunts. Maar wanneer hun grote zus gaat trouwen in Hawaii eisen de ouders dat hun jongens volwassen dienen te worden. Beginnend met dates voor de bruiloft.

  En waar vind je nou de perfecte date? Juist, je adverteert gewoon tijdens The Wendy Williams Show dat de aandacht trok van Tatiana (Aubrey Plaza) en Alice (Anna Kendrick). Ze doen er alles aan om netjes en respectabel voor de dag te komen om zo mee te mogen naar de trouwerij in Hawaii. Maar wanneer ze daar eenmaal aankomen, blijkt dat de eerst zulke nette dames nog erger zijn dan Mike en Dave.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.