Top 7 aankomende films in 2014 die je moet zien!

Article
donderdag, 24 juli 2014 om 22:00
xgn google image
We zijn alweer over de helft van 2014 heen en we hebben al een hoop mooie films mogen aanschouwen. 2014 is echter nog niet voorbij, want er staan nog een aantal mogelijke pareltjes op ons te wachten. Hier presenteren we jullie de 7 films die je niet wilt missen!
In dit overzicht kijken we alleen naar films die in Nederland in 2014 uitkomen, aangezien de meeste films in Amerika al iets eerder uitkomen, maar misschien in Nederland pas in 2015 draaien. En voor het ultieme gemak hebben we ook even de Nederlandse releasedatum erbij gezet.

7. The Expendables 3

Laten we eerlijk wezen; je gaat niet naar The Expandables voor het verhaal. Hoogstwaarschijnlijk zal dat weer een stereotype scenario zijn dat Sylvester Stallone even heeft bedacht tijdens het boodschappen doen. Maar dat maakt helemaal niets uit, want je gaat naar The Expandables voor de actie. Kneiterharde actie welteverstaan.
Je zou het bijna niet geloven, maar Stallone heeft voor het derde deel nog een aantal klassieke actiehelden weten te vinden. Naast de al heel brede cast van onder andere Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren en Terry Crews, zijn er in het derde deel ook Antonio Banderas, Harrison Ford en Wesley Snipes bijgekomen. Oh en Kelsey Grammar uit Frasier.
Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd hoe Stallone en zijn kornuiten deze keer weer een derdewereld land het heelal weten in te blazen.
Releasedatum: 14 augustus

6. Kingsman: The Secret Service

Kingsman: The Secret Service zal nog niet veel Nederlanders bekend in de oren klinken, want zoveel aandacht is nog niet aan deze titel besteed. Maar net zoals The Expandables 3 heeft Kingsman een cast waar je ‘U’ tegen zegt. Alleen hoofdrolspeler Taron Egerton zal niemand bekend in de oren klinken.
De rest van de cast bestaat echter uit niemand minder dan Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Michael Cane en Mark Strong. Ook regisseur Matthew Vaughn kennen we van grote kaskrakers als Kick-Ass en X-Men First Class.
In Kingsman, dat gebaseerd is op een comic van Mark Millar, trekt de intelligente spion Colin Firth een veelbelovend straatschoffie van de straat om hem op te leiden tot spion.
Releasedatum: 16 oktober

5. Sin City: A Dame to Kill For

Een ander verhaal dat gebaseerd is op een comic is Sin City: A Dame to Kill For, het vervolg op de briljante zwart-wit film uit 2005. Het origineel was gebaseerd op een comic van Frank Miller, die we ook al kennen van onder andere 300, en ook dit deel zal zijn inspiratie uit de tekeningen van Miller halen. Ook de iconische stijl – zwart, wit en heel soms een specifieke kleur die eruit springt – zal hetzelfde blijven.
De cast is wel iets veranderd, zo zal Clive Owen niet in dit deel te zien zijn, maar we krijgen er wel een aantal andere acteurs voor terug. Onder andere Joseph Gordon-Levitt, Eva Green en Josh Brolin zullen de cast versterken. Bruce Willis en Jessica Alba zullen nog steeds te zien zijn en ook regisseur Robert Rodriguez zal aan het roer blijven staan.
Net zoals Sin City zal dit deel in verschillende verhaallijnen zijn opgedeeld. Veel is er nog niet over bekend, maar in ieder geval zullen drie van de vier verhaallijnen een prequel zijn op het origineel. Misschien zullen we dus weer een aantal oude, overleden bekenden tegenkomen.
Releasedatum: 28 augustus

4. The Hunger Games: The Mockingjay – Part 1

Inderdaad, je ziet het goed; net zoals Harry Potter zal ook het laatste deel van The Hunger Games is twee delen opgesplitst worden. Goed nieuws dus voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van Katniss Everdeen en Peeta Mellark, die gespeeld worden door Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson. Voor degenen die het vorige deel nog niet hebben gezien; doe dat en lees vooral niet verder.
Het vorige deel, Catching Fire, eindigde namelijk nogal abrupt. De districts waren in opstand gekomen, The Hunger Games werden onderbroken en niemand minder dan de Head Gamemaker zit erachter. Alles wijst erop dat de finale uitmondt in een grote oorlog en wij kunnen niet wachten om verder te kijken.
Het enige probleem blijft alleen wel dat Philip Seymour Hoffman, die de Head Gamemaker speelt, dit jaar is overleden. Volgens de maker zou het geen problemen opleveren, maar wij zijn benieuwd hoe het probleem is opgelost.
Releasedatum: 19 november

3. Guardians of the Galaxy

Als we Guardians of the Galaxy moeten omschrijven, dan zou het neerkomen op een soort mix tussen The Avengers en Star Wars. Dat mag ook geen verrassing zijn, want net zoals The Avengers is ook Guardians of the Galaxy eigendom van Marvel. De samenstelling van het team is alleen eh… iets anders.
De Guardians bestaan namelijk uit een team van verschillende rassen, met aan het hoofd Peter ‘Star-Lord’ Quill (Chris Pratt), de enige mens uit het team. Voor de rest bestaan de Guardians uit Root (Vin Diesel), een lopende boom, Rocket (Bradley Cooper), een psychopathische wasbeer, Drax (Dave Bautista), een enorm bruut en tot slot Gamora (Zoe Saldana), de laatste van het Zen Whoberi-ras.
De Guardians zijn opgericht om een crises pro-actief te stoppen, in plaats van te reageren als de crises als gaande is. In die gedachtegang gaan de Guardians eropuit om de Kree Ronan te stoppen die, met de hulp van Thanos, de Xandarians wilt uitroeien.
Releasedatum: 14 augustus

2. Exodus: Gods and Kings

Wie ooit de prachtige animatiefilm The Prince of Egypt heeft gezien, zal precies weten waar Exodus: Gods en Kings over gaat. De film vertelt namelijk hetzelfde verhaal; de strijd tussen jeugdvrienden Mozes en Rhamses. De twee groeien samen op in Egypte, Rhamses als ze zoon van de Farao en Mozes als vondeling die in de familie is opgenomen.
De sterke band tussen de twee wordt echter verbroken als Mozes achter het lot van zijn volk komt; als slaven voor de Egyptenaren. Als Mozes zijn volk probeert te redden, ontstaat er oorlog en wordt God er ook nog eens bij betrokken.
De film zal in ieder geval qua verhaal sterk in de schoenen staan, maar ook de cast is behoorlijk indrukwekkend. Christian Bale zal de rol van Mozes vertolken en de onherkenbare Joel Edgerton, die we onder andere kennen uit King Arthur, zal de rol van Rhamses spelen. Tot zit Ridley Scott in de regisseursstoel. Veel redenen dus om te denken dat dit een topper wordt.
Releasedatum: 18 december

1. The Hobbit: Battle of the Five Armies

Een andere film die hoogstwaarschijnlijk een topper zal worden, en die tevens de eerste plek in dit lijstje heeft weten te veroveren, is natuurlijk The Hobbit: Battle of the Five Armies. Waar de vorige delen qua schaal vrij klein waren, helemaal in vergelijking met The Lord of the Rings, daar zat dit deel weer lekker bombastisch worden.
Niet alleen is Smaug namelijk in het vorige deel losgeslagen, maar er staat ook een enorme veldslag aan te komen. De film heet immers niet voor niets The Battle of the Five Armies. Veel zullen we niet verklappen, maar er is een reden waarom Peter Jackson The Hobbit in drie delen heeft gesplitst. Jackson kennende zal alles uit de kast worden getrokken voor de veldslag.
Tevens zal dit deel waarschijnlijk ook een stuk serieuzer zijn dan de vorige twee delen, omdat de focus niet meer alleen op de koddige dwergen komt te liggen. Mensen die de eerdere delen dus te kinderlijk vonden kunnen mooi in hun handen knijpen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat de film hier in Nederland verschijnt.
Releasedatum: 10 december