5 moeilijke boss fights om gek van te worden!

  Boss fights: je hebt ze in vrijwel elk spel. Wat zijn nou de boss fights die het bloed onder je nagels vandaan halen? Die je je haar op je hoofd laat uitrekken? Die je je controller in tweeën laat breken? XGN weet 't.

  Ah, eindgevechten, eindbazen, boss fights, boss battles of hoe je ze ook wilt noemen. Als gamer weet je dat je voorbij een checkpoint bent als je een eindbaas verslagen hebt, en je weet dat het einde nadert als een boss battle eraan komt. Soms zijn ze makkelijk, soms zijn ze moeilijk. In dit geval gaat het om moeilijke boss fights. Een selectie van de moeilijkste, wel te verstaan.

  5. Super Smash Bros. Brawl - Tabuu

  Tabuu is de leider van de Subspace Army, en de eindbaas van de Adventure modus uit Super Smash Bros. Brawl. En zoals het een echte eindbaas betaamt, is dit het moeilijkste gevecht uit Super Smash Bros. Brawl. Meneer heeft een intense three ring KO-aanval, waardoor je in één keer dood gaat. Wil je hem verslaan, dan kan je maar beter bidden dat je al zijn aanvallen kan ontwijken.

  4. Kingdom Hearts - Sephiroth

  De Kingdom Hearts-games zijn relatief makkelijke spellen, tot je bij de optionele boss fights aankomt. Eigenlijk past vrijwel elke optionele KH boss wel bij dit lijstje, maar wij gaan voor een klassieker: Sephiroth uit het eerste deel. De iconische FFVII slechterik is in meerdere KH-spellen te vinden als optionele baas, maar hij is toch wel het moeilijkste in het eerste deel. Snel, krachtig en hij geeft je nauwelijks tijd om te helen: allemaal ingrediënten die dit tot een behoorlijk pittige boss fight maken.

  3. Final Fantasy VIII - Ultimecia

  Final Fantasy is weer zo'n RPG-serie die bekend staat om gruwelijk moeilijke bossfights. Maar Ultimecia is niet zomaar een Final Fantasy-baas. Nee, mevrouw heeft maar liefst vier fases, wat qua opzet zelfs uitbundig is voor een Square-Enix game. Oh en die fases van haar, die worden telkens sterker. Net als je denkt dat je klaar bent, keert ze weer terug om je party totaal te vernietigen.

  2. Punch-Out!! - Mike Tyson

  Dit oude NES-spelletje heeft één van de moeilijkste boss fights die je kunt vinden in een sportspel. Het spel is eigenlijk best wel makkelijk, tot je bij de eindbaas komt: Mike Tyson himself. Vernietigende combos, klappen waardoor je in één keer KO gaat - hij doet het allemaal. Gelukkig kan je deze game ook voor je Wii, Wii U of 3DS downloaden als je je masochistisch ten top voelt en geen NES bij de hand hebt.

  1. Dark Souls - Dragon Slayer Ornstein & Executioner Smough

  Eigenlijk kunnen alle bossfights van Demon Souls, Dark Souls en Dark Souls 2 wel op deze lijst, maar dan zou de lijst wat eentonig worden. Omdat Dark Souls nog niet moeilijk genoeg was, besloten de makers om in plaats van één boss, je tegenover twee bosses te zetten. De ene is snel en krachtig, de ander is langzaam maar nog krachtiger dan de andere. Oh, en als je er één dood wordt de andere nog krachtiger. Succes!

  Super Smash Bros. Brawl

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.