Top 5 Xbox One gamescom aankondigingen

Article
dinsdag, 04 augustus 2015 om 19:29
xgn google image
De verwachtingen van Microsofts persconferentie op gamescom 2015 waren hooggespannen en het bedrijf stelde ons zeker niet teleur. Niet alleen konden we een aantal spellen wat beter bekijken, ook waren er een paar grote onthullingen. De belangrijkste daarvan vind je in onze top 5 Xbox One gamescom aankondigingen!
Microsoft had van een paar games al laten weten dat ze getoond zouden worden. Quantum Break, Scalebound en Crackdown 3 waren daarvan de bekendste voorbeelden. Maar er bleven genoeg verrassingen over, waaronder nieuwe gameplaytrailers en het onthullen van releasedata voor verschillende games.
Het is moeilijk om uit al dat spektakel de absolute hoogtepunten te kiezen, maar in deze top 5 Xbox One gamescom aankondigingen doen we toch een poging.

5. Gameplay Crackdown 3 onthuld

De nieuwe Crackdown heeft tijdens gamescom niet alleen een nummer, maar ook een gameplaytrailer gekregen. Daarin is te zien hoe leden van The Agency door een stad vol neonlichten rennen, springen en schieten. Alle omgevingen in de game zijn compleet verwoestbaar, zodat je explosieve kettingreacties kunt veroorzaken.
Daarnaast krijg je in Crackdown 3 de beschikking over een transformerend voertuig, waarmee je je razendsnel door de straten kunt verplaatsen. Dankzij de open spelwereld kun je zelf bepalen waar en hoe je verschillende criminelen, die de macht over de stad hebben overgenomen, voor eens en altijd kunt uitschakelen.
76476

4. Lancering Xbox One Backwards Compatibility

Leden van het Xbox Preview-programma konden al eerder aan de slag met de bètaversie van deze service, maar nu is ook bekend wanneer Xbox One Backwards Compatibility door alle Xbox One-eigenaren gebruikt kan worden. Tijdens gamescom liet Microsoft namelijk weten dat de service in november gelanceerd wordt.
Xbox One Backwards Compatibility werd tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd en maakt het mogelijk om Xbox 360-games te spelen op een Xbox One. Dit geldt voor zowel fysieke als digitaal aangeschafte spellen. Hoe je de service kunt gebruiken, staat uitgelegd in onze Xbox One Backwards Compatibility-special.
76477

3. Multiplayer bèta Homefront: The Revolution

Homefront: The Revolution komt voorlopig nog niet uit, maar Xbox One-eigenaren krijgen deze winter al wel de kans om de multiplayermodus van deze game uit te proberen. Zij zullen namelijk vroege, exclusieve toegang krijgen tot een bètaversie van dit spelonderdeel, waarin het strijden tegen bezetters centraal staat.
Na de eerste Homefront hebben de Koreanen hun controle namelijk verplaatst naar andere Amerikaanse gebieden, met name naar de stad Philadelphia. In de multiplayerbèta van Homefront: The Revolution moeten spelers samenwerken om belangrijke gebieden in die stad te veroveren, om zo de Koreanen te verdrijven.
76478

2. Releasedatum Quantum Break

Microsoft opende de persconferentie op gamescom met Quantum Break en het was meteen duidelijk waarom: alles wijst erop dat de game een meeslepend verhaal zal kennen. Er werd eerst een gameplaytrailer getoond, maar daarna ook een tweede trailer: deze toonde een live-actionserie die in de game zelf te zien is.
De serie zal spelers meer vertellen over de kwaadaardige organisatie Monarch. Mede via deze serie zijn een aantal bekende acteurs aan de game verbonden, zoals Shawn Ashmore (uit de X-Men-films) en Aidan Gillen (uit Game of Thrones). Tenslotte kreeg Quantum Break ook nog eens een releasedatum: 5 april 2016.
76479

1. Aankondiging Halo Wars 2

Maar we kunnen wel stellen dat Microsoft de grootste verrassing tot het allerlaatst heeft bewaard: een vervolg op de strategiegame Halo Wars. Halo Wars 2 speelt zich wederom af in het Halo-universum en zal diverse bondgenoten, vijanden en allianties het tegen elkaar laten opnemen op het slagveld.
De teaser die we te zien kregen was behoorlijk kort en toonde geen gameplay, maar toch maakte de aankondiging indruk. Fans hoopten immers al jaren op een nieuwe Halo Wars. Dat de game belangrijk is, bleek ook wel uit het feit dat Bonnie Ross (de algemeen directeur van ontwikkelaar 343 Industries) Halo Wars 2 aankondigde.
Wat vonden jullie het hoogtepunt van Microsofts persconferentie? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws