Top 5 Wii U games die we op de Switch willen zien

  De Switch is succesvol en laatst werd nog bekend dat de productie omhoog gegooid zal worden voor de feestdagen. Bij een goede console horen ook goede ganes. Wat nou als er wat toffe Wii U titels naar de Switch gebracht konden worden? En welke? Wij lieten ons gaan in de top 5 Wii U games die we op de Switch willen zien!

  Nu de Switch uit is, is het eigenlijk wel gedaan met de Wii U als platform, een platform dat zo en zo niet zo super verkocht. Maar toch kwam er op de Wii U een hoop moois uit. En een aantal van deze exclusieve games zien wij eigenlijk wel graag terug op de Switch. Dit zijn vijf Wii U games die wij wel terug willen zien op de Switch.

  5. Star Fox Zero

  Laten we eerlijk zijn, het duurde veel te lang voor er eindelijk een nieuwe Star Fox game was. En toen deze kwam was er één ding wat de meesten van ons tegenhield om de game ‘goed’ te noemen. De controls waren, op zijn zachtst gezegd, lastig tijdens boss battles. Het was alsof de game compleet om het gamepad van de Wii U was gebouwd en dit haalde veel weg van de speelplezier.

  Maar Star Fox Zero zou zich goed lenen voor de Switch. De gamepad mechanics kunnen blijven, maar de controls zouden ook overgezet kunnen worden naar de Joycon voor een simpelere, meer bekende manier van spelen. Natuurlijk zou de game daar wel veel voor aangepast moeten worden.

  Star Fox Zero zou ook goed passen op de Switch als je de game en de Switch mee zou nemen op reis. De basis van een Star Fox game zou zeker vermakelijk zijn voor onderweg. Maar net zoals het punt hierboven: daarvoor zou de game aangepast moeten worden.

  4. Captain Toad: Treasure Tracker

  Een Wii U game die zeker in deze lijst thuishoort is Captain Toad: Treasure Tracker. De game is super vermakelijk en gebruikt de gamepad op een manier die niet vervelend wordt, Captain Toad maakt zelfs het verzamelen van alle extraatjes leuk. Iets jammer was de lengte van de game, je was er eigenlijk snel doorheen. Daarbij waren de puzzels ook niet heel moeilijk.

  Een creatieve game zoals Captain Toad verdient een port naar de Switch. In principe kan Nintendo de game grotendeels hetzelfde houden. Maar dit vraagt natuurlijk om extra content! Nieuwe puzzels, misschien een moeilijkere gamemodus, of wat dachten jullie van de optie om je eigen puzzels te maken?

  Captain Toad: Treasure Tracker is een game die je goed zou kunnen spelen onderweg. Even puzzelen terwijl je in de trein zit, of die laatste diamantjes verzamelen op de achterbank van de auto. Als het aankomt op onderweg gamen dan is het natuurlijk geweldig dat Captain Toad wat makkelijker is, kun je toch nog alles om je heen in de gaten houden.

  3. Bayonetta 2

  Ook een game die zich perfect zou lenen aan de Switch: Bayonetta 2. Een game die je op zich snel uit hebt, maar die je keer op keer opnieuw kunt spelen. Bayonetta heeft alles wat je van een actiegame verwacht: een stoer hoofdkarakter, snelle actie en een goede soundtrack. Alleen was de gamepad minder dan fijn voor de besturing.

  Gelukkig heb je bij de Switch meer mogelijkheden dan alleen een gamepad. Een controller met simpele knoppen zou Bayonetta 2 de besturing geven die het verdient en de game leuker maken voor spelers. Waarschijnlijk precies wat de game nodig heeft.

  We moeten trouwens niet vergeten dat Bayonetta 2 al off-TV speelbaar was voordat de Switch uit kwam! Een trend die kan worden doorgezet als de game naar de Switch zou komen. Hack and slash games zijn ook perfect voor onderweg, kun je lekker even ontstressen.

  2. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  Donkey Kong games worden door Nintendo nog wel eens over het hoofd gezien. Als resultaat komen er gewoon te weinig games uit in de franchise. Dus wat er uit komt kan zeker geen exclusieve titel zijn, maar moet eigenlijk speelbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen.

  Op de Switch kan Donkey Kong: Tropical Freeze grotendeels hetzelfde blijven. Maar Nintendo zou de perfecte kans hebben om wat te doen aan één van de grootste problemen van de game: Het gamepad dat uit gaat. Gebruik het scherm voor iets, het zit daar niet voor niks! Ook al is het maar een achtergrond met bewegende bananen die je aan kunt tikken, het is jammer om een heel stuk van je hardware gewoon niet te gebruiken.

  Onderweg Donkey Kong spelen is misschien wat minder rustgevend dan andere games in deze lijst. Donkey Kong: Tropical Freeze kan nog best wel eens moeilijk zijn en je moet toch wel blijven letten op je omgeving. Toch zijn er zeker wel gamers die juist voor onderweg een uitdaging willen hebben.

  1. Pikmin 3

  Pikmin, is een fantastisch concept. En hoewel Pikmin 3 er schattig uitziet, is die game toch bijzonder strategisch. Met Pikmin heeft Nintendo goud in handen, daarom is het een beetje vreemd dat Pikmin 3 een exclusieve Wii U titel is. En nu Pikmin met een nieuwe titel naar de 3DS is gekomen is een Switch versie van Pikmin 3 zeker geen slecht idee.

  Daarom staat deze game ook bovenaan onze Top 5 Wii U games die we op de Switch willen zien.

  Op de Switch kan Pikmin 3 eigenlijk hetzelfde blijven, maar een aantal dingen zouden het wel leuker maken. Zo is de Switch gemaakt om te gamen met je vrienden en familie, dus waarom is er geen multiplayer optie? Het ruilen van Pikmin met andere spelers die je onderweg ontmoet is er ook niet bij.

  Over onderweg gesproken: Pikmin 3 is een grappige, strategische maar toch rustgevende game die je eigenlijk wel overal kunt spelen. Zou het niet fantastisch zijn om Pikmin te kunnen spelen in een park of bos? Dan heb je de perfecte omgeving om je heen voor Pikmin.

  Dit was onze Top 5 van Wii U games die we op de Switch willen zien. Wat denken jullie? Welke Wii U games willen jullie terug zien op de Switch? Laat een comment achter, we horen het graag!

  Pikmin 3

  Verkijgbaar vanaf 26 july 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.