Top 5 Virtual Reality gadgets - Visie op de toekomst

  De technologie achter gaming kan niet op één punt blijven hangen. Stilstand is namelijk achteruitgang. Om mee te kunnen draaien met de ontwikkelingen van de toekomst is daar het futuristische VR. Dit jaar heeft een enorme bijdrage geleverd aan dit fenomeen, mede dankzij deze top 5 Virtual Reality gadgets van 2016.

  Je favoriete games spelen door middel van een extra dimensie. Virtual Reality biedt een geheel revolutionaire ervaring die vaak veel realistischer uitpakt dan je verwacht. Maar wat zijn de pioniers van dit jaar geweest op het gebied van deze ontwikkeling? Aanschouw het hier in de top 5 Virtual Reality gadgets van 2016.

  5. Samsung Gear VR

  Onder het mom van "VR moet overal te gebruiken zijn", is er dit jaar een knap staaltje werk verricht om deze vorm van entertainment naar de smartphone te brengen. Het resultaat heeft de naam Gear VR gekregen en is geproduceerd onder het toezicht van Samsung.

  De Gear VR is een Virtual Reality bril die in samenwerking met Oculus is gemaakt. Het lage gewicht van 312 gram en de comfortabele band zorgen voor een hoge mate van draaggemak. Bovendien is het apparaat uitgerust met een touchpad en is deze compatibel met een groot aantal verschillende smartphones. De Gear VR staat in ieder geval garant voor een mobiel avontuur in 360 graden!

  4. Samsung Gear 360

  Samsung is dit jaar vrij druk met de mogelijkheden van VR bezig geweest. Het bedrijf heeft namelijk nog een apparaat op de markt gebracht, maar ditmaal in de vorm van een camera. Dit product is onder de naam Samsung Gear 360 uitgebracht en is, zoals de naam al doet vermoeden, een camera die 360 graden kan draaien. Zo'n handigheid is geschikt om VR-video's en foto's te schieten.

  Het kleine bolletje weet, met een kwaliteit van 4K, prima beelden tevoorschijn te toveren. Video's worden daarbij opgenomen met 30 frames per seconde. Wat foto's betreft, weet de Samsung Gear 360 ook vrijwel boven het maaiveld uit te steken. Zo bestaan deze uit 25,8 megapixels: dat zorgt voor heel wat mooie plaatjes.

  Lees in onze Samsung Gear 360 review meer over deze gadget.

  3. Oculus Rift

  Op de derde plaats in de top 5 Virtual Reality gadgets van 2016 staat een veel zwaarder geschut dan de hiervoor behandelde hardware, namelijk de Oculus Rift. De oorsprong van het apparaat heeft er al wat jaren op zitten, maar de bril is in 2016 uitgebracht voor het grote publiek. Met een verstelbaar design weet de Rift ook comfort naar een nieuwe dimensie te tillen. Bovendien heeft Oculus onlangs speciale controllers uitgebracht, de Oculus Touch, die de ervaring nog veel onvergetelijker maken.

  De Rift is een prima model om jezelf onder te dompelen in de contreien van de Virtual Reality. Of je nou een wandeling maakt over de zeebodem of het gevecht in de ruimte aan gaat. Deze bril zorgt ervoor dat gaming naar een nieuw level wordt getild.

  2. HTC VIVE

  De titaan der Virtual Reality headsets voor de PC staat op een tweede plek. De HTC VIVE is namelijk de meest complete VR-bril die er voor de PC te vinden is. Een gigantische onderneming, die het optimale uit de dimensie-doorbrekende games haalt. Dit komt zowel door de kracht die er achter het apparaat zit als door de controllers die erbij horen.

  De HTC VIVE slokt je op en neemt je mee op reis door een wereld van de virtuele realiteit. De hardware is zo goed als overeenstemmend met elke VR-game die er te vinden is voor de PC. Aan mogelijkheden schiet het technologische hoogstandje daarmee in ieder geval niet tekort. Het enige wat de massale aanschaf hiervan wel afremt, is de hoge prijs van maar liefst 899 euro.

  1. PlayStation VR

  Je zou haast denken dat er een grote groep gamers en VR-fanaten achtergesteld werd, maar gelukkig kwam Sony deze mensen tegemoet. Na een implementatie voor de smartphone en PC, kon de console niet in het stenen tijdperk blijven hangen. De PlayStation VR was dan ook de oplossing om deze technologie naar de PlayStation 4 te halen.

  De PlayStation VR krijgt de eerste plek in de top 5 Virtual Reality gadgets, aangezien het innovatie naar een wat minder voor de hand liggend platform weet te brengen. Met een sterke line-up aan (komende) games kunnen ook de PS4-bezitters aan de slag met het doorbreken van de realiteit. Dat bovendien voor een redelijk toegankelijke prijs van 399 euro voor de headset en zo'n 60 euro voor de camera. De Sony VR laat je letterlijk alle hoeken van de kamer zien.

  Lees alles over deze virtual reality headset in onze PlayStation VR review.

  Wat 2017 gaat brengen op het gebied van deze vooruitstrevende ontwikkeling, is nog niet helemaal bekend. Wel is Virtual Reality erg veelbelovend en nog lange na niet helemaal doorgrond. Het wordt dus afwachten waar we het volgende jaar op getrakteerd worden, maar de afgelopen twaalf maanden waren om over naar huis te schrijven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.