PS4 features - vergeten tips die je game-ervaring verrijken

  De PlayStation 4 is de meest gebruikte console van dit moment, maar wist je dat je er zoveel meer mee kan dan simpelweg een game spelen? Deze features kunnen je bekend voorkomen, maar de meeste mensen vergeten deze mogelijkheden die je PlayStation ervaring kunnen verrijken. Hier de top 5 vergeten PS4 features.

  5. Zelf Thema’s maken

  Een van de handigste PS4 features is het veranderen van die saaie blauwe achtergrond. Varieer een keer met een apart kleurtje, een afbeelding van je favoriete game of een foto van je super schattige huisdier. Om de achtergrond gewoonweg een andere kleur te geven start je je PlayStation 4 op en ga je naar (Instellingen) > (Thema’s) Hier staan al je geïnstalleerde thema’s.

  Hiertussen zal ook het thema ‘Flow’ (Beweging in het Nederlands) staan. Dit is het standaard thema dat ingesteld staat op iedere PlayStation 4. Deze verander je van kleur door op het thema te klikken en simpelweg een andere kleur te kiezen.

  Thema’s gebruiken van games

  In de PlayStation Store is ook een aantal thema’s te vinden van verschillende games, zoals Call of Duty, Far Cry 4 en Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Om te zoeken naar deze en nog veel meer thema’s ga je naar de PlayStation Store op je PlayStation 4 en selecteer je in de rechter balk (Thema’s). In dit menu vol met thema’s kies je je favoriete thema en installeer je deze op je PlayStation 4.

  Na het downloaden van jouw gekozen thema navigeer je naar de homepagina van je PlayStation 4 en ga je opnieuw naar (Instellingen) > (Thema’s). Vanuit hier selecteer je het gedownloade thema en kun je genieten van een hopelijk minder saaie achtergrond. (Dit ligt natuurlijk wel aan de game die je kiest).

  Eigen foto’s gebruiken

  De laatste mogelijkheid om je PS4 op te fleuren met bepaalde features is het gebruikmaken van eigen foto’s. Hiervoor moet je een USB-apparaat met de gewenste foto aansluiten op jouw PlayStation 4. Na het aansluiten van dit apparaat ga je naar (Instellingen) > (Thema’s) > (Custom) > (Selecteer afbeelding) > (USB-apparaat).

  Vanuit hier kun je een gewenste foto kiezen en ook nog bewerken. Stel dat je irritante buurvrouw nog op de achtergrond staat, dan kan je de foto nog croppen. Na het verwijderen van bijvoorbeeld ongewenste personen kun je nog een preview zien van de door jou gemaakte achtergrond, waarna je deze kan bevestigen.

  4. Dimmen van het DualShock 4 licht

  Gaat de batterij van jouw DualShock 4 controller ook zo snel leeg? Dan is dit één van de handigste PS4 features die er is. Als je 's nachts een horrorgame als Resident Evil aan het spelen bent met het licht uit ben je in onze ogen al een held, maar het licht van je Playstation 4 DualShock controller geeft altijd nog een lichtpuntje in het donker. Ben je geen pussy en wil je de dit licht ook uitzetten? Dat kan. Pak je DualShock 4 controller en houd de home-knop ingedrukt totdat er een menu verschijnt.

  Vanuit hier kun je bij Helderheid het licht van de controller hoger of lager zetten. Er zijn drie standen beschikbaar. Bij de laagste stand gaat de draadloze controller ook het langst mee zonder op te laden. Handig als je een nachtje doorhaalt en vervolgens niet meer durft te slapen, omdat je toch niet zo heldhaftig bent dan je had gedacht.

  3. Spotify luisteren tijdens het gamen

  Eén van de handigste features op PS4: Spotify luisteren tijdens het gamen. Handig als je even klaar bent met de muziek uit je game. Er zijn twee verschillende features waardoor je op je PS4 kan genieten van je favoriete Spotify-nummers, zelfs tijdens het gamen. Het eerste wat je moet doen is de Spotify-app downloaden op je PlayStation 4. Dit doe je in de Playstation Store. De app is compleet gratis te downloaden.

  Bij de eerste methode lanceer je de Spotify-app op je PlayStation 4 en selecteer je jouw favoriete nummers. Als je de Spotify-app afsluit en een game begint te spelen zal de muziek verder spelen. Let wel op dat je het geluid van je game uitzet, want anders hoor je twee verschillende dingen door elkaar.

  De tweede manier is door Spotify te openen op je telefoon. Wanneer je een nummer aan hebt staan, kun je aan de onderkant van je scherm kiezen vanaf welk apparaat je de muziek luistert. Zorg wel dat je telefoon en de PS4 allebei aan hetzelfde netwerk zijn verbonden, anders werkt deze feature niet.

  2. Remote Play

  Het is één van de beste features op PS4. Met Remote Play kan je van een afstand jouw favoriete PS4 titels spelen op bijvoorbeeld je PC of Mac. (Let op: een snelle internetverbinding is cruciaal). Hiervoor moet je een aantal dingen doen.

  Het eerste wat je moet doen is jouw PlayStation 4-systeem configureren. Om Remote Play aan te zetten ga je naar (Instellingen) > (Verbindingsinstellingen voor Remote Play) en vervolgens vink je het vakje aan om Remote Play in te schakelen.

  De tweede stap is het instellen van je PlayStation 4 als primair systeem. Als je dit nog niet hebt gedaan ga je naar (Instellingen) > (Accountbeheer) > (Activeren als primaire PS4) en vervolgens klik je op (Activeren).

  Om Remote Play op te kunnen starten als de PlayStation 4 in rustmodus staat ga je naar (Instellingen) > (Instellingen voor energiebesparing) > (Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus) en zet je hier de optie (Verbinding met internet behouden) en (PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken) aan.

  Vervolgens ga je naar de website van PlayStation om de Remote Play app te downloaden op je PC of Mac. Na deze geïnstalleerd te hebben volg je de stappen op die in de app worden gegeven. Als je nu op werk even geen zin hebt om nuttig bezig te zijn start je gewoon je favoriete game op en ga je daarmee aan de slag. (Zet dit alleen niet in jouw dagbesteding, anders ben je de Sjaak).

  1. PS Now

  Op nummer één van onze lijst van vergeten PS4 features staat PS Now. Meer dan 600 PlayStation titels zitten op je te wachten. De streamingdienst PS Now is een maandelijks abonnement waarmee je eindeloos veel gaming plezier mee kan hebben.

  Er is altijd wel een game die je kan spelen. PS Now is een betaalde dienst waar je 14,99 euro per maand voor betaalt. Je hebt ook de mogelijkheid om een heel jaar in één keer te betalen. Hiervoor betaal je 99,99 euro, wat een besparing is ten opzichte van de maandelijkse betaling.

  De bibliotheek van PS Now wordt altijd bijgehouden, met in de maand februari toevoegingen als Mortal Kombat X, Metal Gear Solid HD Collection en Metro: Last Light Redux. PS Now is een zwaar onderschatte optie op de PlayStation 4. Naast alle PS4 titels die je kunt spelen met PS Now biedt de dienst ook veel PS3 titels aan die je normaliter niet kunt spelen op de PS4. Dit is dan ook één van onze favoriete PS4 features.

  PS4 features om niet te vergeten

  Op de PlayStation 4 is er zoveel meer mogelijk dan alleen maar een game spelen die je zelf hebt gekocht, online of in de winkel. het is mogelijk om online uit meer dan 600 games te kiezen. Zelfs al heb je jouw PS4 niet bij je, kan je gewoon op je PC of Mac doorspelen en als je klaar bent met de muziek uit je game zet je een lekker nummertje op op Spotify. Raakt jouw controller zo snel leeg? Verander de helderheid van het controllerlicht en game veel langer door. Al met al de beste PS4 features die je misschien wel bent vergeten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.