Vijf beste Fortnite LTM - Een twist aan het battle royale genre

  Fortnite Battle Royale is al ruim een jaar populair. Maar hoe kan dit toch? Onder andere door de regelmatige updates van Epic Games en de verschillende LTM, Limited Time Modes, blijft een geliefde game. Dit zijn de vijf beste Fortnite LTM.

  Normaal gesproken zijn battle royale games vrij simpel, althans in theorie. Samen met 99 andere spelers land je op een eiland met maar één doel: als laatste overblijven. Alles en iedereen wordt uit de weg geruimd, dus je moet constant op je hoede zijn. Toch zijn er in Fortnite Battle Royale inmiddels verschillende limited time modes, waarbij het net wat anders gaat. In dit artikel vinden jullie de vijf beste LTM die tot nu zijn uitgebracht door Epic Games.

  5. Solid Gold

  We trappen deze lijst met de beste Fortnite LTM af met Solid Gold. In Fortnite Battle Royale zijn niet alle wapens even zeldzaam. Wapens kunnen common, uncommon, rare, epic en legendary zijn. Bij iedere categorie hoort een kleur en bij legendary is deze kleur goud. Dan kun je nu misschien al wel raden wat Solid Gold precies inhoudt.

  In deze modus kun je namelijk alleen maar gouden (legendarische) wapens vinden. Denk hierbij aan een Heavy Sniper Rifle, Pump Shotgun of Scar. Elke kist bevat een gouden wapen en dus hoef je niet te klagen over de zoveelste common SMG die je uit je kist krijgt. Het is leuk om constant met goede wapens in de weer te zijn.

  4. Team Rumble

  Fortnite Battle Royale is eigenlijk geen teamspel. Je kunt wel samen met vrienden spelen in duo’s en squads, maar je neemt het vooral op tegen heel veel tegenstanders. Dat is in de modus die op de vierde plaats staat in deze lijst met de beste Fortnite LTM wel anders. In Team Rumble gaan er namelijk twee teams van twintig spelers de strijd aan.

  Het doel van deze modus is niet om als laatste over te blijven, want je komt na iedere dood weer tot leven. Dit gaat net zo lang door totdat een van de teams gezamenlijk honderd eliminaties heeft gehaald. Gemiddeld moeten er dus door iedere speler vijf eliminaties worden gehaald. Aan het begin van de game gaat iedereen looten, maar na een tijdje zal de cirkel kleiner worden en volgt er een gigantische eindstrijd.

  3. Trios

  Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer drie in deze lijst met de beste Fortnite LTM. Aan de gameplay wordt er in deze modus niets veranderd, maar dat wil nog niet zeggen dat deze modus heel verschillend is van de standaard modi. Normaal gesproken speel je Fortnite Battle Royale namelijk alleen, in duo’s of in teams van vier.

  In Trios, zoals de naam al een beetje zegt, speel je met drie spelers per team. Je kon er eerder ook al voor kiezen om met drie spelers te spelen, maar dan had je altijd een flink nadeel. Iedere keer wanneer je één vijand elimineerde, was het pas weer een eerlijke strijd. Sinds kort is de Trios modus toegevoegd en kunnen er nu ook matches worden gespeeld in teams van drie. Zo heeft iedereen gelijke kansen!

  2. Infinity Gauntlet

  De Fortnite Battle Royale populariteit was op zijn hoogtepunt en ongeveer op dat moment kwam Avengers: Infinity War uit. Thanos zijn plan om al de Infinity Stones te bemachtigen is gelukt, waardoor het halve universum in puin lag. Epic Games zag haar kansen schoon en kondigde een LTM, genaamd Infinity Gauntlet, aan. Nu kunnen jullie wel raden wat er ging gebeuren.

  Thanos kwam namelijk naar Fortnite! In deze speciale modus kon één speler de Infinity Gauntlet van Thanos te pakken krijgen, waardoor je veranderde in de ultieme bad-guy. Niemand in de hele server was op dat moment sterker dan jij en iedereen was als de dood voor diegene die Thanos was. Helaas hebben we het evenement maar één keer gezien en is het sindsdien niet meer teruggekeerd.

  1. Blitz

  Op de eerste plaats in deze lijst met de beste Fortnite LTM staat Blitz. Deze modus heeft veel weg van de normale modi in Fortnite Battle Royale. Toch is er één enorm verschil tussen de normale modi en Blitz. Normaal gesproken heb je aan het begin van een game redelijk wat tijd om wapens te zoeken en materiaal te verzamelen om vervolgens op zoek te gaan naar de eerste vijanden.

  In de Blitz modus krijg je deze tijd eigenlijk niet. Zodra je uit de bus springt is het al bekend waar de eerste cirkel zal liggen. Niet lang daarna zal het speelveld al krimpen door de storm die steeds groter wordt. De games in de Blitz modus duren gemiddeld ook korter dan in normale modi. De cirkel is veel vaker en sneller in beweging, waardoor je, als je even niet oplet, zomaar in de storm kunt verdwijnen.

  De vijf beste Fortnite LTM

  Dit waren de vijf beste Fortnite LTM. In sommige gevallen verschilt het format enorm van de standaard modi, maar in andere gevallen zijn er maar kleine aanpassingen gedaan. Hebben jullie deze modi wel eens gespeeld? En wat is dan jullie favoriete LTM? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.