Top 5 Vakantiespelletjes - 5 games die je deze zomer bezighouden

Article
zondag, 05 juni 2016 om 13:00
xgn google image
De zomer komt er aan. Mooi weer, BBQ's in het park en zo veel festivals dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar heb jij liever een controller in je handen in plaats van een cocktail? Dan hebben wij speciaal voor jou de top 5 vakantiespelletjes om jouw zomerdagen mee door te komen!
Na de vakantie komen er altijd veel mensen terug van verre, of niet zo verre, oorden met ladingen aan foto's en verhalen van wat ze allemaal gezien, gehoord en/of meegemaakt hebben. Ben jij niet zo van het reizen of hou je er niet van om aan het strand te liggen tussen krijsende kinderen? Dan hebben wij hier de top 5 vakantiespelletjes voor jou met bestemmingen die de normale vakantieganger nooit zal zien!

5. Mirror's Edge: Catalyst

De eerste game op de lijst is Mirror's Edge: Catalyst. In Mirror's Edge: Catalyst begeeft de speler zich in de prachtige stad Glass. De naam van de stad doet al vermoeden wat de overhand heeft in de adembenemende uitkijkpunten die de stad rijk is, glas.
Mirror's Edge: Catalyst is het vervolg op de in 2008 verschenen game Mirror's Edge. Wederom kruipt de speler in de huid van Faith, een 'runner' die werkt als koerier om documenten en pakketten bij klanten te krijgen zonder dat de overheid zich erover kan buigen.
Daar draait het namelijk allemaal om in Mirror's Edge: Catalyst. De overheid in de stad Glass is een soort dictatuur waar alles in de gaten wordt gehouden. Wie een boodschap heeft die niet door de overheid zal worden goedgekeurd, heeft maar één keuze; de 'runners' inschakelen.
De 'runners' vinden hun weg over de daken en door de gebouwen van de stad Glass, ver weg van de beveiligingscamera's die overal in de straten hangen. De kern van de game is dus het brengen van pakketjes en documenten van A naar B. Dit doe je door over de daken te 'free-runnen' en door middel van wallruns, wallclimbs, slides en koprollen de overheid te slim af te zijn.
Als het springen over daken en het bestijgen van gigantische torens nog niet interessant genoeg is, zal de speler in Mirror's Edge: Catalyst ook nog moeten bezighouden met het ontwijken of uitschakelen van, de door de overheid gestuurde, troepen. Bij het vechten tegen deze agenten wordt veel gebruik gemaakt van 'free-run' bewegingen en dus zullen meerdere agenten ten prooi vallen aan jouw linker (of rechter) schoen wanneer jij deze vanuit een wallrun of vrije val in hun gezicht plant.
De pracht en praal van Glass is dus 'schijn bedriegt', dat maakt het uitzicht op de stad er niet minder op en zou menig vakantieganger jaloers maken door de kiekjes die je in deze stad kan schieten. Mede dankzij dit uitzicht verdient Mirror's Edge: Catalyst de vijfde plaats in onze lijst van top 5 beste vakantiespelletjes.
Mirror's Edge: Catalyst komt uit op 9 juni uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
91893

4. DOOM

Een vakantie naar Mars, wie wil dat nou niet? Toch zal het nog wel even duren voordat dit werkelijkheid wordt. In de tussentijd kunnen we genieten van een fictieve versie van Mars waar je waarschijnlijk liever niet naar toe zou gaan (tenzij je Chuck Norris of John Cena heet). In DOOM is Mars namelijk nog dodelijker dan het in werkelijkheid al is.
DOOM brengt de speler naar een door monsters en demonen overgoten rode planeet. In de game is de speler de zogeheten 'DOOM Slayer', een soort super soldaat die volgens de legende de enige is die de orde kan herstellen op Mars. Mars is een bron van energie geworden voor de aarde. In de nieuwe DOOM is de wereld namelijk bezig met het uitbuiten van de hel voor gratis stroom en doet dit via Mars.
De UAC, de Union Aerospace Corporation, had de leiding over het delven van energie vanuit de hel en heeft dit - uiteraard - niet tot een goed einde gebracht waardoor het op Mars nu wemelt van de demonen. Aan jou de taak om ze te stoppen. Over DOOM werd door de ontwikkelaars gezegd dat de game terug zal gaan naar zijn roots en zal aanvoelen als een klassieke FPS game, zoals we dat kennen van vroege DOOM games en Duke Nukem. Wapens vind je tijdens de campagne en overal op de map bevinden zich ammunitie, 'power-ups' en armor.
De demonen in DOOM komen ook in een klassieke manier op de speler af. In verschillende 'arena-achtige omgevingen' verspreidt door de levels zullen horden demonen op je af komen die allen doorzeeft moeten worden met jouw arsenaal aan wapens. Sommige zeggen dat deze manier van vijanden afslachten wat gedateerd is, maar aan de andere kant beloofde de ontwikkelaar een 'old-school' shooter en dat is precies wat DOOM is.
In deze niet-zo-ultieme vakantiebestemming is de speler dus voornamelijk, of eigenlijk alleen maar, bezig met het afslachten van demonen op de meest gruwelijke en uiteenlopende manieren. Zelfs wanneer dat begint te vervelen, zijn er nog de 'glory-kills', een soort ultieme move waarmee de demonen op de meest brute manieren aan hun einde zullen komen.
Mars en de hel zullen op tripadvisor misschien niet zulke hoge ogen gooien, maar het afslachten van demonen in deze verre vreemde oorden zal menig gamer wel aanspreken en daarom heeft DOOM de vierde plek in onze top 5 vakantiespelletjes weten te veroveren.
DOOM is sinds 13 mei beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
91894

3. Dead Island Definitive Collection

Zon, zee, strand en zombies. Zo kan Dead Island het beste worden omschreven. Dead Island speelt zich af op een tropisch eiland dat normaliter als de ultieme vakantie bestemming kan worden gezien. Overal zijn witte zandstranden, kleine barretjes, vakantiebungalows met palmbomen en vakantieoorden met gigantische hotels.
Helaas voor de vakantiegangers daar wordt het eiland overspoeld met hersenloze zombies die alles en iedereen aanvallen die in hun buurt komt. Dead Island kwam in 2011 uit voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Daarna kwam er in 2013 een vervolg hierop in de vorm van Dead Island: Riptide. Deze beide games zijn nu samengevoegd en zullen binnenkort in remaster versie voor de current-gen consoles verschijnen.
Dead Island is een first-person game waarbij het doel is om te overleven op het tropische eiland terwijl bijna elke inwoner en vakantieganger jou probeert op te eten. In Dead Island is de speler onderdeel van een groep overlevenden dat contact probeert te zoeken met de buitenwereld om zodoende van het eiland af te komen. De speler kan kiezen om te spelen met elk personage van de groep, ieder met een eigen set van specifieke kwaliteiten.
In het tweede deel van Dead Island, Dead Island: Riptide is de setting, en het doel van het spel, bijna identiek aan zijn voorganger. De speler bevindt zich op een ander eiland, dat dichtbij het eiland in de eerste game ligt, en brengt ook dezelfde personages in dezelfde huiverige situaties. Destijds beoordeelden wij Dead Island: Riptide met een 5,5, vooral om de vele bugs en weinig vernieuwende graphics en gameplay.
In de Dead Island Definitive Collection zijn juist deze elementen aangepakt, met uitzondering van de gameplay. Mede daarom hebben wij goede hoop dat Dead Island Definitive Collection een topper wordt. De setting heeft in ieder geval veel weg van de tropische oorden waarmee je op tv wordt overspoeld.
Het enige verschil tussen de game en de werkelijkheid is dat de stranden in het echt overspoeld zijn met krijsende kinderen en té bleke Britten en Hollanders, in plaats van hersenloze zombies. En zeg nou eerlijk; zombies afslachten, is toch veel leuker dan te moeten liggen naast Henk terwijl zijn zoontje een zandcake in je mond probeert te duwen?
Dead Island Definitive Edition is vanaf 31 mei beschikbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.
91895

2. Hitman

Het nieuwste deel in de Hitman serie brengt de speler in verschillende episodes naar alle uithoeken van de wereld. In de eerste twee episodes blijft de speler nog enigszins dichtbij huis, namelijk in Parijs en Italië. Deze twee locaties zijn ook de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders en nu kan je dit beleven zonder dat je de deur ook maar uit hoeft! De derde episode brengt je iets verder van huis, Naar Marrakesh, een stad in Marokko.
De nieuwe Hitman is veel meer gebaseerd op een open wereld dan de vorige edities van de franchise. In plaats van een vrij vaste route die agent 47 moet volgen, heeft de speler nu veel meer vrijheid in hoe de huurmoord gaat plaatsvinden. Ook is de herspeelbaarheid van de game aanzienlijk vergroot.
Door de toevoeging van de zogenoemde 'Escalation mode' kunnen de missies keer op keer gespeeld worden. Elke keer dat de speler de missie volbrengt, komt er een nieuwe doelstelling bij. Dit zorgt voor steeds moeilijkere missies en houdt de speler langer bezig.
In de eerste episode van Hitman gaat de speler naar Parijs, de stad van de liefde en mode. Mode is dan ook de aanleiding waarom agent 47 naar de Franse stad is afgereisd. Niet om een nieuw zwart pak met rode stropdas te kopen, maar om iemand om te leggen in een paleis dat dienst doet voor een modeshow. Het gebouw is gigantisch en heeft ongeveer 300 NPC's waarmee agent 47 allemaal interactie kan hebben.
In de tweede episode reist, zoals gezegd, agent 47 af naar Italië. In een rustige kustplaats die rechtstreeks uit een vakantiebrochure lijkt te komen, moet agent 47 twee gekke wetenschappers omleggen die aan een dodelijk virus werken. In tegenstelling tot de eerste episode, die zich eigenlijk alleen maar binnenshuis afspeelde, is in de tweede episode de gehele stad te ontdekken.
De locatie van de derde episode zou ook kunnen dienen als heerlijke vakantiebestemming In de derde episode wordt agent 47 namelijk op missie gestuurd naar Marrakesh om een bankier genaamd Claus Strandberg uit te schakelen. De bankier is enorm rijk en zo corrupt als maar kan. Hem uitschakelen, is lastig aangezien hij in het Zweedse consulaat zit ondergedoken.
Het tweede doelwit in Marrakesh is Reza Zaydan. Een gevaarlijke generaal die van de loonlijst van de Marokaanse koning gehaald mag worden. Maar ook Zaydan houdt zich koest. Hij zit in een hoofdkwartier van het leger en wordt bewaakt door een groep elite troepen.
De populaire vakantiebestemmingen alsmede de vrijheid en herspeelbaarheid van de game zijn voor ons goed genoeg om Hitman, zelfs met pas drie episodes, een tweede plek te geven in onze top 5 vakantiespelletjes.
Hitman is sinds 11 maart uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
91896

1. Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted 4 is de nieuwste en ook meteen de laatste editie van de Uncharted franchise. De game speelt zich drie jaar na de avonturen van Uncharted 3 af. Nathan Drake is inmiddels bezig met huisje-boompje-beestje en heeft zijn avontuurlijke leven ingeruild voor het burgerlijke leven en een baan als bergingsduiker. Tot het moment dat er op de deur geklopt wordt en zijn broer Sam, waarvan Drake dacht dat hij dood was, ineens voor de deur staat.
Het verhaal van Uncharted 4 gaat over het vinden van een grote verloren schat van Kapitein Henry Avery. Dit omdat zijn broer in de problemen zit en het vinden van de schat de enige manier is om hem hieruit te helpen. Samen met Sam gaat Drake wederom op pad om in verre oorden, vol met vijanden, zijn leven te wagen om de schat te vinden. Uncharted 4 brengt de speler naar veel verschillende gebieden met ieder hun eigen charmes, van grote open vlaktes en drukke marktpleinen tot dichtbegroeide jungles en oude ruïnes.
Uncharted kenmerkt zich al jaren door de vrijheid die de speler heeft. Ook in het laatste deel is het weer vrij klimmen, glijden, klauteren en rollen. Naast de nodige puzzels is er ook genoeg actie te vinden in de game waarbij je in verschillende vuist- en vuurgevechten terecht komt en ook af en toe zal moeten vluchten voor gevaren die te groot zijn om de strijd mee aan te gaan.
De vijanden in Uncharted 4 zijn namelijk een stuk slimmer dan in de meeste shooters. Ze lijken echt tactisch te bewegen en volgen niet een vaste route waardoor de actie elke keer weer anders is.
Gelukkig krijg je hulp van je broer, die zeker niet onderdoet aan Drake zelf. Op een enkel moment na, dat hij in de weg staat, is de hulp die hij biedt vaak erg handig en volgt hij jouw voorbeeld. Het is dus niet zo dat hij begint met schieten zodra er een vijand in de buurt is, maar laat hij zijn wapen pas knallen wanneer jij besluit dat het tijd is om helemaal los te gaan.
De locaties, gameplay en het fantastische verhaal in Uncharted 4 geven de speler het gevoel dat hij echt onderdeel is van de game. Iedere locatie lijkt wel een bestemming van D-reizen, mede daarom verdient Uncharted 4 de nummer één positie op onze lijst van Top 5 vakantiespelletjes.
Uncharted 4 is sinds 10 mei exclusief beschikbaar voor PlayStation 4.

Populair Nieuws