Top 5 unieke Black Desert Online features - Een frisse woestijnwind

Article
woensdag, 09 maart 2016 om 10:06
xgn google image
Black Desert Online is een nieuwe MMORPG van de ontwikkelaar Daum Games. De game had voor de release al meer dan 300.000 pre-orders binnengeharkt. Maar wat maakt deze game nou zo populair en uniek ten opzichte van andere MMORPGs? Bekijk de top 5 unieke Black Desert Online features die een verfrissing voor het genre vormen.
Black Desert Online kan wel eens een revolutionaire game worden in het MMORPG-assortiment. Zo bevat de game vele unieke features die je niet snel ergens anders ziet en die een frisse wind blazen door het genre. Hier zijn de top 5 unieke Black Desert Online features.

5. Handelsposten en huizen kopen

Een van de unieke features van Black Desert Online is het uitbreiden van je eigen handelsrijk, genaamd de Node Management. Met deze nieuwe feature kan je bepaalde handelsposten op de map kopen met contributiepunten. Deze plaatsen zullen zeer uiteenlopende producten produceren, zoals aardappels, wol en speciale metaalsoorten. Hoe meer "nodes" je koopt, des te betere handelsposten je op kunt kopen.
Op deze nodes kun je werkers inhuren die het land voor je bewerken en meer van deze grondstoffen voor je binnen harken. Deze grondstoffen kan je weer verhandelen op de markt, of gebruiken om zelf nieuwe voorwerpen mee te maken. Deze landerijen moet je wel goed onderhouden want anders raak je je productiviteit kwijt en zeggen de werkers hun baan op.
Ook is het mogelijk om huizen op te kopen die je geheel naar eigen smaak kan inrichten. Hier kan je bijvoorbeeld je wapens opslaan, bonussen vergaren en dineren met medespelers. Het kopen van een huis zal je zowel de ingame valuta "zilver" kosten als contributiepunten die je verzameld door middel van het helpen van de lokale bevolking.
87477

4. Ambachtelijke minigames

In Black Desert Online heb je ongelofelijk veel mogelijkheden om je kostbare tijd te spenderen. Zo kun je een groot aantal ambachten beoefenen die bijdragen aan de algemene ontwikkeling van je personage, en een goed gevulde portemonnee. In de MMORPG kan je onder andere gaan vissen, dieren villen, koeien melken en kostbare stenen hakken om deze te verkopen of te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een nieuw harnas of een heerlijk gerecht.
Je zal bij sommige van deze klusjes minigames moeten spelen om je vondst ook daadwerkelijk te krijgen. Bij het vissen moet je bijvoorbeeld je hengel in het water gooien, om vervolgens op het juiste moment een vis aan de haak te slaan, en daarna nog een willekeurige toetsencombinatie binnen een bepaalde tijd uitvoeren. Interactiviteit is hierbij het toverwoord in deze magische setting, waarbij niets zo makkelijk is als dat het lijkt.
Het craftsysteem is erg uitgebreid waarbij je honderden objecten kunt maken die sterk afhangen van je bekwaamheidslevel met een bepaalde ambacht.
87479

3. Energie en kennis

In MMORPGs worden je leven en de mogelijkheid om vaardigheden te gebruiken bepaald door je HP en mana. In Black Desert Online komen deze twee levensbepalende punten ook weer terug, maar nu met twee extra balken waar je rekening mee moet houden.
De eerste is bewegingsenergie en deze bepaalt hoeveel speciale bewegingen je kan maken. Zo zal je vaardigheid om aanvallen te ontwijken, te rennen en andere bewegingsintensieve interacties, je energiemeter doen afnemen. Als deze het nulpunt bereikt dan zal je niet zoveel meer kunnen doen dan op een laag tempo rondlopen.
De tweede meter waar je nog meer rekening mee moet houden is de "kennisenergie"-meter. Deze punten zullen afnemen als je opdrachten aanneemt, of kennis probeert te vergaren. Als deze meter leeg is zal je moeten wachten totdat deze zich weer aanvult voordat je meer te weten kunt komen over de wereld en zijn verhaal. Deze balk kan je langer maken door het vergaren van genoeg kennis.
87481

2. Gilde gebieden

In MMORPGs is het niet nieuw dat je je aan kan sluiten bij speciale allianties en groepen van mensen, de zogeheten guilds (gilden). Het is slim om je bij zo'n groepering aan te sluiten om elkaar te helpen en grote groepsactiviteiten te vervullen waar een hoop beloningen en andere voordelen mee te behalen zijn.
Zo kunnen in Black Desert Online guilds het tegen elkaar opnemen om te strijden om de titel wie de sterkste spelers heeft. Daarnaast is het mogelijk om te stijden om de macht over specifieke locatie te verkrijgen wat extra voordelen oplevert. Hieronder vallen bijvoorbeeld extra belastinginkomsten uit handel met andere spelers of goedkopere materialen voor eigen leden.
Bovendien kunnen er speciale guildmissies gedaan worden waar de rank van de guild mee omhoog gebracht kan worden, maar dat is niet het enige want er kan ook een hoop goede spullen mee gescoord worden. De toevoeging van gilde gebieden verdient daarmee een plaats in de top 5 unieke Black Desert Online features.
87483

1. Het gevechtssysteem

Het is in de review al vrij duidelijk uitgelegd, maar het gevechtssysteem van Black Desert Online is uniek. Gevechten in MMORPGs zijn nog nooit zo interactief geweest. Stil staan is er bij deze game niet bij want de vijanden zijn, op z'n zachtst gezegd, meedogenloos. Gelukkig zal je arsenaal divers zijn, waarbij je met een hoop verschillende wapens en vaardigheden het woeste gebied kan temmen.
Je moet met een hoop verschillende knoppencombinaties zoveel mogelijk combo's aan elkaar linken om pure destructie op je vijanden te lanceren. Ondertussen moet je blijven bewegen om zelf niet prooi te vallen aan de wilde dieren, monsters en magische wezens. De combat voelt hierbij eerder aan als een fighting-game dan een MMORPG. Het voelt hiermee zo soepel en afwisselend aan, dat dit zeker een van de meest verslavende elementen is die de game te bieden heeft.
Naast deze top 5 unieke Black Desert Online features ook benieuwd naar hoe wij de game vonden? Bekijk dan snel onze review! Heb je de game al maar word je overweldigd door de informatie die over je heen komt, lees dan snel onze tips om het beste uit de game te halen.

Populair Nieuws