Top 5 tienerdrama op Netflix - Terug naar school

Article
maandag, 21 mei 2018 om 10:00
Spannende drama-series met een hoog bingewatch-gehalte, wie houdt er niet van? Wij op de redactie in ieder geval wel, daarom hebben we een top 5 series met tienerdrama op Netflix voor jullie samengesteld. Popcorn in de aanslag!

5. Gossip Girl

Deze tienerserie gaat over Serena en Blair en speelt zich af in de Upper East Side van New York. Twee verwende tieners leven het échte Upper East Side-leventje: een privéschool, een garderobe waar je u tegen mag zeggen, en allebei een leuk vriendje. Ze lijken overal mee weg te komen. Behalve met Gossip Girl.
De tieners worden gevolgd door een blogger die altijd meekijkt: Gossip Girl. Alle roddels staan online en heel New York weet alle sappige details over de levens van Serena en Blair. Van ingewikkelde love-triangles tot moeder-dochter problemen. En genoeg om te kijken, want Gossip Girl heeft 6 seizoenen op Netflix staan met elk 18 afleveringen.
131783

4. Pretty Little Liars

Deze serie volgt een groep van vijf vriendinnen in het stadje Rosewood. Nadat Alison spoorloos verdwijnt na een feestje, blijven de andere vier radeloos achter. Waar is Alison? Leeft ze nog? Sindsdien worden de vier vriendinnen bedreigd door A, een anonieme stalker die dreigt al hun geheimen bekend te maken. Ze worden gedwongen te doen wat A zegt.
De anonieme stalker probeert de meiden tegen elkaar op te zetten. En dat nou juist niét wat de meiden nodig hebben. Wie is A? En waarom wil A de vriendinnen tegen elkaar opzetten? Pretty Little Liars is een bloedstollende serie vol vragen. En genoeg om te kijken: op Netflix staan 7 seizoenen.
Heb je Pretty Little Liars al uitgekeken, en kan je er maar niet genoeg van krijgen? Goed nieuws, de serie krijgt een spin-off! Lees hier meer over The Perfectionists.
131784

3. Riverdale

Riverdale gaat over een groep tieners in het rustige slaapstadje Riverdale. Althans, dat was altijd zo. Maar sinds Jayson Blossom is vermoord door de anonieme Black Hood, is het hele stadje in rep en roer. Er ontstaan familieruzies en niemand is meer te vertrouwen. Wie is de anonieme killer? De tieners willen antwoorden en gaan dan ook op zoek, maar niet zonder gevaren.
De tieners hebben het al druk genoeg met high school, familie en hun relaties. De anonieme killer weet in contact te komen met de tieners en geeft ze opdrachten die ze gedwongen uit moeten voeren. Niemand is meer te vertrouwen.
131785

2. 13 Reasons Why

Deze serie is wat serieuzer dan de anderen in deze lijst. 13 Reasons Why gaat namelijk over Hannah Baker die zelfmoord heeft gepleegd. In de serie krijgt haar beste vriend Clay een doos met 13 tapes in zijn handen gedrukt. Als hij begint met luisteren, komt hij erachter dat dit 13 redenen zijn waarom Hannah besloot een einde aan haar leven te maken.
In de serie zien we hoe Hannah het steeds lastiger kreeg, en uiteindelijk besluit een einde aan haar leven te maken. Tissues in de aanslag!
13 Reasons Why is een aangrijpende serie die taboes doorbreekt. Heb je de serie nog niet gezien? Hier zijn 5 redenen waarom je dat zeker moet doen.
131786

1. Shadowhunters: The Mortal Instruments

Deze fantasy serie gaat over Clary, een meisje die erachter komt dat ze geen normaal meisje is, maar een Shadowhunter. Op 18-jarige leeftijd krijgt ze de taak om de wereld te beschermen tegen bovennatuurlijke krachten. Een hele grote verantwoordelijkheid natuurlijk, vooral als je nog zo jong bent en nog op school zit.
Shadowhunters: The Mortal Instruments is een spannende fantasy serie. En fun fact: de serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Cassandra Clare en Joshua Lewis: Kronieken van de onderwereld. De reeks bestaat uit zes boeken.
Met deze 5 series vol tienerdrama op Netflix kun je weer even vooruit. Heb jij ze allemaal al gekeken?