Call of Duty Black Ops 4 release modi - Een driedelig pakket

Article
maandag, 21 mei 2018 om 12:56
xgn google image
Voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty is er afgestapt van het traditionele pad. De singleplayer is namelijk spoorloos verdwenen! Hoewel dit een gewaagde keuze is, is er geen reden tot paniek. De Call of Duty Black Ops 4 release heeft heel wat verrassingen in petto die zeker niet onderdoen voor een met actie gevuld verhaal.
Als er één ding kristalhelder is geworden tijdens het Black Ops 4 community evenement, is het wel dat multiplayer liefhebbers op hun wenken worden. De nieuwste telg van Treyarch staat geheel in het teken van aanvaringen met andere spelers, onderverdeeld in een drietal modi. Wij gaan dieper in op wat je van de Black Ops 4 release kunt verwachten.

Black Ops 4 release introduceert Blackout

Alleen als je het laatste jaar onder een steen geleefd hebt, zal de term Battle Royale geen belletje doen rinkelen. Het immense succes van Fortnite en PUBG, de twee populairste games binnen het genre, is niet onopgemerkt gebleven. Ook Yale Miller (Senior Producer) en Matt Scronce (Game Designer) van Treyarch hebben tijdens een gesprek met XGN.nl hun lof over het speltype uitgesproken. Komt dat even mooi uit dat zij werken aan een frisse wind binnen het genre!
Blackout is de naam van de Battle Royale modus van Black Ops 4, en zoals de naam doet vermoeden, wordt er nog een beetje in het donker getast wat het allemaal precies in gaat houden. De onthulling heeft vele vragen opgeleverd die (voorlopig) geen antwoord kunnen verwachten. Van de informatie die wel verschaft is, kun je rekenen op een zeer ambitieus project waar de franchise vele multiplayer zieltjes mee kan winnen. Mits de modus goed gebalanceerd is, waar volgens Miller en Scronce hard aan gewerkt wordt.
Er is niks gelekt over hoeveelheden strijders, unieke mechanismen of de implementatie van lootboxes. Wat je wel kan verwachten is een wereld die 1500 keer zo groot is als de bekende map Nuketown. Dit enorme gebied zal bestaan uit zowel land als zee, ingevuld met locaties uit de Black Ops franchise. Kicken!
Wat ook niet over het hoofd gezien kan worden, is het feit dat een grote hoeveelheid iconische personages uit dezelfde franchise terugkeren om onder de knoppen te nemen. Wat denk je ervan om op strooptocht te gaan met Reznov? Extra pluspunt is dat zelfs voertuigen als helikopters en buggies hun opwachting maken.
Ongetwijfeld zullen de komende maanden meer details bekend worden over deze game changer. Vooralsnog lijkt het het paradepaardje van de Black Ops 4 release te worden, dus verdere uitleg is zeer welkom.
132001

Zombies!

Wat begon als een gimmick groeide uit tot één van de essentiële onderdelen van een Call of Duty game. We hebben het hier natuurlijk over de eindeloze strijd tegen ondoden. Met de Black Ops 4 release wordt er geen uitzondering gemaakt op de vaste prik, wat voor veel fans welkom nieuws is. Lekker schreeuwen tegen je beeldscherm terwijl honderden wandelende lijken op je afstormen blijft voor een adrenalinebom zorgen.
Een Call of Duty game komt op Day One vaak met maar één zombies map, en in sommige gevallen met een tweede. Black Ops 4 gooit, in één van de mappen letterlijk, het roer volledig om door maar liefst drie onheilspellende locaties als release content te lanceren. In twee van deze, IX (uitgesproken als het engelse nine) en een avontuur genaamd Voyage of Despair krijg je een volledig nieuwe cast voorgeschoteld. Volgens de trailers staat in deze vertelsels een artefact centraal die hulpeloze bijstanders in zombies veranderd.
De gladiatoren arena IX, oftewel een amfitheater, neemt het viertal figuren mee op reis naar een ver alternatief verleden waar gruwelijke martelingen aan de orde van de dag waren. Uit de trailer is gebleken dat je je in deze map waarschijnlijk moet vechten met melee wapens. Zo zullen knotsen, bijlen en zwaarden tot het arsenaal behoren, maar Call of Duty kennende zal hier nog wel een twist aan worden gegeven. Zenuwslopende easter eggs zijn altijd welkom.
De tweede getoonde map, Voyage of Despair, neemt je iets minder ver het verleden in. Een luxueuze cruise verandert in een sloep vol gevaar nadat alle gasten en scheepslui in zombies veranderen. Net als bij de eerder genoemde locatie is er nog geen daadwerkelijke gameplay getoond, maar het besef dat het hier om de Titanic gaat, is vooralsnog een fijn tussendoortje geworden.
Last but not least komt de Black Ops 4 release met een zombiemap genaamd Blood of the Dead. Dit is een nieuwe manier van aanpak om de klassieker Mob of the Dead terug leven in te blazen. Zombiefans weten dat dit zeker niet de minste map is die de franchise gekend heeft.
Wat je nog meer kan verwachten zijn kersverse vijanden, te personaliseren loadouts en de hoop op een verbeterd sociaal systeem om beter te communiceren met andere spelers. Bovendien zullen er zombiemutaties toegevoegd worden, een in te stellen moeilijkheidsgraad en nieuwe uitdagingen in de vorm van callings en Zombie Rush. Meer over al deze features lees je in de Black Ops 4 zombies special.
132008

Multiplayer

Het laatste onderdeel van het Black Ops 4 release drieluik wordt gevormd door de multiplayer. Zoals je al in Black Ops 4 preview hebt kunnen lezen is de game volledige boots on the ground en wordt er afscheid genomen van futuristische wall runs en thrust jumps. Waar de game wel mee aan komt zetten is een grote hoeveelheid gadgets, attachments en wapens die onder het genot van een tempo als in Black Ops 2 uitgetest kunnen worden.
Grotendeels is de multiplayer precies wat je verwacht van een Call of Duty games, maar er is talloze aandacht besteed aan het verbeteren van die welbekende gameplay. Zo is het levenssysteem overhoop gegooid door healing handmatig te maken en de levensbalken van vijanden te tonen. Daarnaast is er veel aandacht voor een betere PC-ervaring, opgezet door een samenwerking tussen Treyarch, Blizzard en Beenox. In het verlengstuk hiervan is de beste Call of Duty PC-versie ooit beloofd, met de meest soepele gameplay en serieuze eSports competities.
Een andere grote verandering is hoe de minimap werkt. Zo zal deze nu een fog of war hebben, waardoor je maar kleine gedeeltes van de handige routeplanner kan zien. Andere subtiele veranderingen zijn te vinden in een vast recoil patroon, realistische water combat en grafische vooruitgang. Niet verkeerd toch?
Een laatste heel belangrijk detail is de terugkeer van specialists. Zowel oude als nieuwe specialisten zullen de slagvelden bewandelen en die naa eigen inzicht manipuleren. Vooral bij tactische speltypes als de nieuwe Control modus, kan de teamcompositie een niet te onderschatten verschil maken. Van de offensieve Firebreak tot de defensieve Seraph, elk personage heeft zijn eigen sterktes.

Meer Black Ops 4

Als je nog meer wilt weten over de multiplayer zoals wij die ervaren hebben en de maps die je kan verwacht, verwijzen wij je graag door naar de gameplay preview. Wij kijken in ieder geval uit naar meer Black Ops 4 details, wat niet heel lang meer op zich zou kunnen laten wachten. De Black Ops 4 release is namelijk al op 12 oktober voor de Xbox One, PS4 en PC.